I se zice bonă, dădacă, nanny sau guvernantă. Este un străin care devine parte din familie și unul dintre cei mai importanți formatori ai copilului. Cum o alegi? Suni în vecini și la mătuși? De unde știi ce face cu copilul tău? Crezi că e suficient să îi dea de mâncare și să îl scoată în parc? Noi nu credem în bona ideală, ci în bona cea mai potrivită pentru familia ta și pentru copilul tău. Credem că este o meserie care se învață și că timpul petrecut de copil cu bona trebuie să fie timp de calitate, timp în care copilului îi sunt satisfăcute nu doar nevoile de bază ci și nevoi superioare.

agentiade-bone-academia-heidi

Pentru că cei care recrutează personal știu să facă cel mai bine acest lucru, am ales oameni cu experiență pentru a selecta cele mai potrivite persoane să îngrijească copii.

Pentru că meseria de bonă se învață, am ales specialiști care să formeze bone conform valorilor și credințelor noastre.

Adina Bereș este absolventă a Facultății de Psihologie și Știintele Educației (4 ani) din cadrul Universității București. A obținut Atestatul de Liberă Practică în psihoterapie din partea Colegiului Psihologilor din România în anul 2010, după ce a urmat cursul de formare în Psihoterapia Sistemică de familie și cuplu (3 ani) din cadrul Institutului pentru Cuplu și Familie.

Are experiență în recrutarea și testarea de personal, lucrând timp de 3 ani în cadrul unor companii multinaționale cu volum mare de recrutare și în agenții specializate în recrutare de personal.

În prezent este psiholog, psihoterapeut cu drept de liberă practică în psihoterapie sistemică de familie și cuplu, acumulând 4 ani de experință în psihoterapie individuală, de cuplu, de familie, lucrul cu copiii și parenting.

Daiana Colceriu este psiholog în Psihologie educațională, consiliere școlară și educațională, asistent de educatoare Montessori și formator. Conduce Creșa și Grădinița Heidi de 14 ani, în tot acest timp recrutând educatoare atât pentru grădiniță cât și pentru creșă și îngrijitoare de copii. De asemenea, Daiana ține cursuri pentru părinți în cadrul Academiei Heidi.

 

Cum ajunge o bonă într-o familie?

Faza 1: Are loc o întâlnire între Adina și familia doritoare să găsească o bonă. În cadrul întâlnirii sunt setate așteptările pe care le are familia de la o bonă, valorile și principiile de educație ale familiei, modul de desfășurare al întregului proces.

Faza 2: Familiei îi sunt prezentate două potențiale bone ale căror profile se mulează pe cerințele covenite la întâlnirea anterioară. Bonele sunt alese dintr-o bază de date pe care am creat-o după procesul de recrutare.

Faza 3: Bona aleasă este instruită în funcție de vârsta copilului de care urmează să aibă grijă. După o lună de la începerea contractului, are loc o nouă întâlnire cu temă educațională între bonă și agenție.

Faza 4: Are loc o întâlnire între agenție, bonă și familie pentru a planifica modul în care aceasta este introdusă în familie și pentru a povesti despre perioada de acomodare.

În cazul în care după o lună, bona nu este integrată în familie, agenția prezintă familiei, fără niciun cost suplimentar, o nouă opțiune.

Costuri: 1000 ron, care includ recrutare, prezentarea a două opțiuni, trainingul bonei alese, inserția acesteia în familie.

Până în 1 mai 2018 luăm o pauză (concediu de creștere copil). Ne pare rău că nu vă putem ajuta în această perioadă.

Pentru a stabili prima întâlnire ne poți contacta pe adresa de e-mail [email protected]

“Agentia este de incredere, cu personal orientat spre indeplinirea nevoilor parintilor si mai ales a copiilor, cu o filosofie foarte frumoasa si actualizata de crestere si educare a copiilor. Mi-a placut profesionalismul personalului, flexibilitatea si seriozitatea cu care au raspuns tuturor intrebarilor si temerilor noastre. Am apreciat in mod deosebit comunicarea permanenta ulterior plasarii bonei, precum si cursul foarte util oferit bonei. Am recomandat si voi recomanda cu caldura aceasta agentie.”, Ada T.

To Top