“De ce e cerul albastru?”, “De ce plouă?”, “Cum funcționează un vulcan?”, “Cum zboară o rachetă?”, “Cum beau apă florile?”, “De unde vin culorile?”, “De ce e sângele roșu?”, “De ce e apa udă?” sunt doar câteva dintre “de ce” -urile copiilor la care aceștia așteaptă răspunsuri și explicații de la oamenii mari. Ei și cum capitolul acesta plin de curiozitate din viața celor mici merită valorificat la maxim, Laboratorul de științe e locul potrivit pentru a-i ajuta pe copii să își dezvolte gândirea divergentă și să își formeze cât mai multe rețele neuronale noi care vor facilita o bună integrare a informației primite de creier prin toate simțurile. La laborator mirosim, pipăim, observăm, ascultăm și uneori mai și gustăm, dacă e cazul, pentru a avea parte de experiențe și experimente cât mai de impact.

Laboratorul de științe este locul unde micii savanți pot experimenta și pune întrebări și unde vor fi ghidați să descopere lucruri fascinante din domenii majore ale științei prin mici experimente distractive, surprinzătoare și educative, pe care le vor putea face și singuri. Uneori, chiar și acasă împreună cu voi, părinții! 🙂

.

Instructor

Alina Mohorea a absolvit Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice şi un master în Campanii de Comunicare în Relatii Publice şi Publicitate. Mânată de o dorinţă mai veche de a fi profesoară s-a mutat pentru un an în Letonia, unde a fost Teacher Assistant la o grădiniţă Waldorf. După această experienţă şi-a dat seama că îi place să lucreze cu copiii şi că asta vrea să facă în continuare. S-a mutat înapoi în Braşov, a lucrat la un afterschool și o grădiniță iar din septembrie 2017 s-a alăturat echipei Heidi și este educatoare la grupa Montessori. Îi place cel mai mult să se joace, să descopere lucruri noi alături de copii, să vadă bucuria şi curiozitatea din ochii lor.

.

Structura cursului

Modul 1: Apa (20 sep – 22 nov 2017)

Vom studia proprietățile și transformările apei și a interacțiunii acesteia cu lucrurile din jur (ex. absorbția, amestecarea, dizolvarea, condensarea, evaporarea, înghețarea, topirea, reflexia, refracția, tensiunea superficială, plutirea etc.)

Modulul 2: Mișcare și magnetism (6 dec 2017 – 17 ian 2018)

Vom studia proprietățile magneților și vom face experimente legate de tipurile de mișcare ale corpurilor. Vom afla cum și de ce se mișcă obiectele și ființele.

Modulul 3: Solide, lichide, gaze
Modulul 4: Plante și animale
Modulul 5: Corpul uman

.

Când? Unde? Cât?

Durată modul: 5-10 săptămâni, 1 întâlnire / săptămână, durată întâlnire:  50 minute.
Laboratorul de științe are loc în fiecare miercuri, de la ora 16:10 și de la ora 17:30.
Număr minim de copii în grupă: 5
Număr maxim de copii în grupă: 12
Vârstă copii: 4-8 ani
Locație: Academia Heidi, str.Apullum nr.3, Brașov
Investiție: abonament de minim 5 ore/lună

Abonament

 

Înscrie-te la un curs demonstrativ gratuit

.

Pregătește copilul pentru curs

.

.

Impresii de la părinți

“Mulțumim mult pentru toate detaliile și lucrurile interesante pe care le faceți!”

“Ștefan a fost foarte încântat și a povestit și acasă despre circuitul apei. Mulțumim mult!”

“Fetița noastră a fost extrem de entuziasmată după lecția de azi. Abia așteaptă următoarea întâlnire!”
.
.

Galerie foto

To Top