Mind Lab este o metodologie inovativă de dezvoltare a capacității de gândire precum și a abilităților emoționale și sociale necesare vieții, pornind de la jocuri de strategie.

Exemple de abilități dezvoltate:

  • cognitive: rezolvarea de probleme, planificarea şi luarea unor decizii, management de resurse, gândire creativă, îmbunătăţirea memoriei
  • emoționale: gestionarea emoţiilor (pierdere şi câştig), învăţarea din greşeli, putere de concentrare în condiţii de stres, responsabilizare, răbdare şi perseverenţă
  • sociale: cooperare şi colaborare, luarea deciziilor în echipă, comunicare clară şi consistentă, rezolvarea raţională a conflictelor, competiţie

Conceptul unic Mind Lab a fost stabilit pe baza principiului conform căruia jocurile pentru stimularea gândirii servesc drept puternic instrument educaţional. Jocurile de gândire contribuie la îmbunătăţirea abilităţilor cognitive şi la conştientizarea procesului cognitiv, în acelaşi timp ajutând copilul să facă faţă mai bine situaţiilor emoţionale şi sociale. Experienţa ludică, esenţa acestui program, este în aceeaşi măsura plăcută, captivantă şi emoţionantă – stimulând puternic motivaţia şi entuziasmul copiilor şi servind ca fundaţie solidă a unui proces de învăţare profundă, bazat pe experiență. Întreaga experienţă Mind Lab, susţinută de cercetări aprofundate realizate de Universitatea Yale din Statele Unite dovedeşte faptul că metoda Mind Lab îmbunătăţeşte semnificativ rezultatele testelor de matematică şi comunicare, precum şi alte abilitaţi cognitive şi deprinderi generale necesare vieţii de zi cu zi.

Începând din 1994 echipa Mind Lab Group formată din senior jucători de Șah, Go și Bridge alături de educatori și psihologi a dezvoltat și implementat metoda Mind Lab, o abordare unică a dezvoltării capacității de gândire, inteligenței emoționale și abilităților sociale cu ajutorul jocurilor de gândire. De atunci metoda Mind Lab a fost implementată în mii de instituții de învățământ din toată lumea, astfel că milioane de copii au folosit metoda Mind Lab pentru a-și îmbunătăți abilitățile.

.

Modulul 1: Un obiectiv comun

În acest modul, care se desfășoară pe parcursul a 13 săptămâni, sunt programate 4 jocuri, toate de grup: Hop! Hop! Hop!, Lupul și oile, Unde este Poochie? și Marea cursă. Tema principală urmărită în modul este lucrul în echipă. În timpul orelor de curs, copiii investighează și descoperă treptat jocurile și regulile acestora și exersează abilitățile de a coopera unii cu alții, de a se ajuta și de a lua decizii în grup pentru a atinge un obiectiv comun.

În plus, la jocul Lupul și oile copiii se familiarizează și cu caracteristici legate de tabla de șah (ex. rând, coloană, diagonală, colțurile unui pătrat, multe/câteva, mai multe/mai puține) și își dezvoltă abilități de a compara trăsături caracteristice și de a identifica trăsături comune sau deosebite ale unui grup. La orele de la finalul modulului, cu jocul Marea cursă se dezvoltă abilitățile sociale pentru a crea relații de prietenie și copiii învață să recunoască rolul și valoarea fiecărei persoane în cadrul grupului.

Metode de gândire Mind Lab folosite în acest modul: metoda semaforului, metoda păsărilor migratoare, metoda detectivului.

.

Modulul 2: Concepte de bază în gândire

Acest modul se deschide cu super-mega cunoscutul X și O! Deși poate nu v-ați gândit niciodată, acest joc aparent simplu, îi învață pe copii despre nevoia existenței regulilor și le dezvoltă abilitățile de a acționa în funcție de acestea. În același timp, îi stimulează pe cei mici să recunoască intențiile celor din jur și să rezolve probleme dinamice simple.

La Urecherea, copiii investighează caracteristicile obiectelor din joc prin intermediul simțurilor, ceea ce duce la aprofundarea cunoștințelor privind ajutorul simțurilor în procesul gândirii și al tragerii concluziilor.

La Careul animalelor învățăm despre conceptul de “limită” și despre utilitatea limitelor în a ne proteja. Punem apoi în practică rezolvarea problemelor respectând limitele și restricțiile pentru atingerea  unui scop comun în echipă. Cu Round M’Up îmbunătățim memoria vizuală, dezvoltăm abilitățile de memorare, numărare și orientare în spațiu, menținând în același timp atenția asupra sarcinilor date. La Mindsters învățăm să selectăm, organizăm și comunicăm informații vizuale, la Camuflaj insistăm mai mult pe transferul informației dintr-una bi-dimensională în una tri-dimensională iar la Safari ne dezvoltăm din nou abilitățile de orientare în spațiu învățând în același timp să rezolvăm probleme pas cu pas.

.

Instructor

Olivia Hegheș are 33 de ani, este căsătorită și are un băiețel pe nume David. A absolvit Facultatea de Psihologie – pedagogie, iar de 7 ani face parte din familia Heidi.În 2012, Olivia a urmat trainingul pentru instructori Mind lab și a avut patru grupe de copii care au participat la cursurile ei.Pentru că îi plac mult copiii, a ales să fie cât mai mult în preajma lor: să se bucure alături de ei, să le fie ghid, să descopere împreună fascinația jocurilor pentru minte și pentru suflet.

.

Când? Unde? Cât?

Durată curs: 10 luni, 1 întâlnire pe săptămână, durată întâlnire: 45 minute
Mind Lab are loc în fiecare luni începând cu ora 16:00 și 17:00.
Număr minim de copii în grupă: 5
Număr maxim de copii în grupă: 12
Vârstă copii: 4-6 ani
Locație: Academia Heidi, str.Apullum nr.3, Brașov
Investiție: achiziționează minim un abonament de 5h/lună

Ia-ți abonament

.

Înscrie-te la un curs demonstrativ gratuit

 

Pregătește copilul pentru curs

.

.

Impresii de la copii și de la părinți

“Fetiței mele i-a plăcut foarte mult sesiunea de azi de la Mind Lab, cu jocul Lupul și oile. Ne-a povestit cum ea era lupul și au înconjurat-o oile, dar nu a fost nicio problemă că le-a zis să facă liniște. : )”

“Mulțumim Elena că îi înveți pe copiii noștri lucruri atât de frumoase și utile.”

“Andrei a venit foarte încântat azi. Ne-a spus că în sfârșit au reușit să învingă noaptea la jocul cu Poochie!”

.MBăariei

Galerie foto

.

Mai multe fotografii găsiți aici.

To Top