Scopul acestui curs practic este de a împărtăși o altă perspectivă asupra comunicării și gestionării conflictelor în cuplu. O perspectivă din care avem puterea de a alege, ne asumăm responsabilitatea și avem curajul să fim vulnerabili.

Cel mai adesea, conflictele în cuplu pornesc de la (ceea ce numim când ne calmăm) „lucruri mărunte”: gunoi nedus, stat în oglindă înainte de a pleca, capacul de la toaletă ridicat, ce a spus soacra/socrul etc. În același timp, o mare parte dintre articolele și cărțile care dau sfaturi despre cum să eviți situațiile tensionate au ca mesaj implicit sau explicit „Comunicarea este cheia înțelegerii!”

Și uite că nu-i chiar așa! Sau la ce fel de comunicare se referă? Că modelele de comunicare din familia de origine, de la școală sau din societate nu ne aduc prea multe beneficii.

Cuplul empatic: de la conflict la conectare

TEMELE acestui curs practic:

Comunicarea care blochează empatia. Semnele deconectării și cum le abordăm
Vreau să mă fac auzit(ă). Cum să ne exprimăm sincer, fără să blamăm sau să criticăm
Partenerul ca inamic. Cum să ascultăm cu empatie, fără să auzim învinuiri sau critici
Eu cu mine – lumea interioară și spațiul personal în cuplu
Exprimarea și primirea aprecierii în cuplu

La ce să te aștepți:

Acest curs este pentru oricine dorește o îmbunătățire a comunicării în cuplu. Desigur, ar aduce mai multă ușurință în aplicarea a ceea ce înveți la curs, dacă ai face parte dintr-un cuplu sau/și dacă ai veni cu partenerul/partenera. Însă nu impun condiții de genul acesta. Oricine dorește să participe și consideră că acest curs i se potrivește este binevenit.
Vino cu o agendă în care să-ți iei notițe și, în minte, cu câteva exemple din viața personală de cuplu pe care dorești să le folosești în exerciții. Alege-ți și exemple pe care să te simți confortabil să le împărtășești cu grupul, dacă e cazul.
Fiind un curs practic, așteaptă-te la cât mai puțină teorie și mai multe exerciții și demonstrații.

Cu ce vei pleca de la curs:

– Mai multă claritate în ceea ce privește cauzele deconectării în cuplu și cum să ne raportăm la ele.
– Instrumente care te vor ajuta: să te exprimi sincer, să-i arăți celuilalt că îl auzi, să ceri clar ceea ce dorești.
– Cu idei de pus în practică pentru a crea mai multă armonie, conectare și înțelegere în cuplu.

Trainer: Sunt Madi Mihalcea, trainer de comunicare empatică, formator acreditat și pregătit în cadrul programului Training the Trainers organizat de Institutul Român de Training și Training Cafe. Ajut oamenii să se exprime sincer, fără a blama sau critica, și să asculte cu empatie, fără a auzi critici sau învinuiri, indiferent de cuvintele folosite de celălalt. Descoperirea comunicării empatice și folosirea ei în viața de zi cu zi mi-au adus multă satisfacție – am început să devin autentică și conștientă în și de alegerile și intențiile mele, să ascult cu atenție ce spun ceilalți și să-mi îmbunătățesc relația cu mine însămi și cu ceilalți. Cred cu tărie că oamenii se pot inspira și ajuta unii pe alții în a deveni cea mai bună variantă a lor.

Mai multe detalii despre Madi Mihalcea și ce face ea pe madimihalcea.ro.

Următorul curs: în curând.
Durată curs: 3 ore
Locuri disponibile: 12
Investiție: AICI
Suportul de curs și apa sunt incluse în preţ.

Înscrie-te

To Top