Se spune că atunci când avem copii mici, avem griji mici iar când avem copii mari, trăim adevăratele griji.  Grijile de părinte se modifică și se intensifică pe măsură ce copiii noștri cresc, devin mai independenți și petrec mai mult timp departe de noi. Grădinița, școala și, mai târziu,  ieșirile cu prietenii,  sunt toate momente în care noi, părinții, pierdem din controlul pe care dorim să îl avem asupra copiilor noștri iar copiii câștigă prin acumularea de experiențe, abilități și aptitudini.

Deseori e nevoie de eforturi ce par supranaturale pentru a putea rămâne aproape de copii atunci când ei se îndepărtează de noi și pentru a-i putea ajuta și echipa cu ceea ce au ei nevoie pentru a se bucura de experiențe sigure.

La acest workshop gândit în două module ai ocazia să acumulezi pe rând mai multe “supraputeri” care te vor ajuta să crești copii puternici, conștienți de dreptul lor de a fi în siguranță.

 

Workshop de superputeri pentru părinți despre bullying Academia Heidi

La primul modul vei învăța cum să identifici bullying-ul, cum să îl combați și cum să-ți ajuți copiii să depășească și să facă față situațiilor de acest gen. Acest lucru e important pentru că bullying-ul sau hărțuirea nu este un comportament inofesiv, nu ține cont de vârstă, este un comportament învățat, care rănește și care se poate răsfrânge asupra oricărui copil, în orice moment. Fiind un comportament învățat, acesta poate fi stopat și prevenit, atâta vreme cât ne îndreptăm atenția și eforturile asupra lui.

La cel de-al doilea modul de superputeri vei deprinde abilități de identificare a semnelor abuzului în toate formele lui și vei pleca cu instrumente practice care te vor ajuta să îi înveți pe copii despre siguranță.

Cui se adresează: părinţilor, bunicilor, bonelor, cadrelor didactice

Trainer: Adriana Fărcaș. “Mă numesc Adriana, sunt licențiată în asistență socială și am aprofundat problematica protecției copiilor în cadrul studiilor doctorale. Am experiență de muncă (atât practică cât și de cercetare) în domeniul protecției copilului, cu accent pe toate tipurile de abuz. Sunt formator acreditat și dezvolt și implementez programe de formare profesională pentru profesioniștii care lucrează în domeniul socio-uman, îndeosebi pentru cei care lucrează cu copii. De 4 ani sunt mamă, cu toate trăirile ce țin de acest statut și, deși nu există părinte licențiat, trăiesc cu speranța continuă că voi învăța suficient ca să fac față provocărilor acestui job fără concedii dar cu multe satisfacții. Nu sunt adepta unei singure abordări în creșterea copiilor, fiindcă, în opinia mea, atât adulții cât și copiii sunt entități mult prea complexe ca să se potrivească într-un singur tipar. Cred cu tărie însă că, indiferent de rol, ne descurcăm cu toții mai bine dacă învățăm mai multe și iubim mai mult.”

Durată workshop: 4 ore
Următoarele întâlniri: miercuri, 26 aprilie 2017, de la 17:00 la 21:00.
Locaţie: Academia Heidi, str. Apullum, nr. 3
Locuri disponibile: 12
Investiție: abonament de minim 5 ore/lună

Ia-ți abonament

.

Important:
1. Facem apel la înţelegerea dvs. în legătură cu prezenţa copiilor la eveniment. Cei mici sunt aşa de drăgălaşi că mai toată atenţia celorlalţi se îndreaptă către ei şi mai puţin către trainer. În plus, vor şi ei să contribuie, “să spună” ce le place şi ce nu. Ştim din experienţa de la Academie şi din feedbackul de la participanţi că e mai cu folos să îi lăsăm pe bunici să aibă grijă de tentaţiile astea mici.
2. În cazul în care evenimentul se amână sau se anulează din cauza organizatorului, banii se returnează.
3. În caz că ai plătit taxa de curs şi te răzgândeşti, primeşti banii înapoi integral dacă ne anunţi cu cel puţin 30 de zile înainte de începerea cursului.
4. Banii plătiţi se reportează în proporţie de 70% la un alt curs de la Academie (la alegerea ta şi programat în următoarele 4 luni) în caz că nu mai poţi ajunge şi ne anunţi cu 15-29 de zile înainte de începerea acestuia. Restul de 30% NU se returnează.
5. Banii plătiţi NU se returnează dacă ne anunţi că nu mai poţi ajunge la eveniment cu 0-14 zile înainte de începerea acestuia.
Îţi mulţumim pentru înţelegere!

To Top