Academia Heidi la Cărturești

Știți vorba aceea… Dacă nu se duce Mohamed la munte, merge muntele la Mohamed. Fără nicio urmă de aroganță, Academia Heidi merge cât mai aproape de copii și de părinți, cu o serie de evenimente ce vor avea loc săptămânal la Librăria Cărturești din Brașov.

Caracterul-academia-heidi-carturesti-parinti-copii-brasov-03

Evenimentele se adresează atât părinților care se întreabă ce poate învăța un copil la un curs de vorbit în public, părinților care doresc să petreacă timp de calitate cu copiii lor, dar nu știu exact cum, părinților care nu au avut încă timpul necesar să experimenteze cursuri pentru părinți, cât și părinților care doresc doar să ne cunoască sau celor care ne sunt deja prieteni.

Impresiile celor care au participat

“Mulţumesc, Daiana, Codruţa şi Elena. Mă simt norocoasă că faceţi parte din viaţa mea şi a fetiţei mele! Felicitări pentru tot ceea ce faceţi!”

“Cred că fata mea afişată în pozele de la eveniment spune totul. Veselie, relaxare, autocunoaştere, informaţii accesibile, metode dobândite gata să fie puse în practică mai departe. Cred că aşa aş caracteriza atelierul. Singurul lucru pe care îl regret este acela că nu se fac atelierele zilnic. Cred că aş avea nevoie de o oră pe zi identică zilnic. Felicitări! Felicitări! Felicitari! şi Mulţumesc! Mulţumesc! Mulţumesc!”

“Am fost încântată de întâlnirea avută aseară, şi cred şi eu că ne-ar trebui o astfel de întâlnire zilnic. Personal, în acest atelier am aflat mai multe despre copilul meu şi am văzut cum se comportă în public cu persoane pe care le cunoaşte prima dată, cum gândeşte,cum se exprimă… Mi-a făcut o plăcere deosebită şi mă felicit că am acceptat invitaţia şi vă felicit pentru iniţiativă. Aştept acţiunile viitoare pentru a descoperi lucruri noi şi pentru a mă revedea cu mămicile vesele prezente la atelier.”

“Rămân la ideea că experienţa de grup este foarte valoroasă! Aşadar, tot ceea ce s-a întâmplat marţi seara la Cărtureşti este unic, atât prin informaţie cât şi prin componenţa grupului. Poveştile de viaţă sunt irepetabile şi noi devenim mai bogaţi cu fiecare întâlnire! Mulţumesc pentru cadou!”

“O seară specială cu persoane speciale! Mă simt foarte onorată să fac parte din acest grup şi fiecare întâlnire aduce ceva nou, o trăire cu totul diferită de cele avute până acum, persoane cu experienţă de viaţă unică. Ce mai: o călătorie în care părerea ta contează, interesează, şi poate fi folositoare celorlaţi. Respect acestă iniţiativă şi mă alătur ei!”

“Pentru mine a fost o încărcare de baterii. Nu știu dacă au fost cafelele Daianei, subiectul sau grupul în sine, dar am simțit energia pozitivă de care aveam nevoie, mai ales din partea Daianei. Atunci când sunt “probleme” cu mine însămi, am nevoie de cineva dinamic, să mă scuture și să mă motiveze. La mine nu e problemă că nu reușesc să fac câte vreau, e că nu reușesc să fac câte aș putea, pentru că nu sunt organizată, suficient de motivată, uneori blue…”

“Deși am venit prima dată la aceste ateliere, m-am simțit foarte bine. Vreau să vin și pe viitor, poate și împreună cu piciulica mea. E atât de bine să poți vorbi cu persoane care trec prin aceleași rutine și care întâmpină aceleași probleme ca tine.”

“Eu m-am distrat aseară. A fost una din întâlnirile cele mai relaxante, părerea mea. Venisem cu gândul că vor începe toate mamele să se plângă de faptul că “meseria” asta de mamă e atât de solicitantă și obositoare și să vezi ce fain o să fie că mă voi regăsi și eu în poveștile lor. Mi-a fost de-ajuns să înțeleg că nu sunt perfectă, chiar dacă este de dorit.”

“Vă mulțumesc pentru aceste activități cu teme realiste, care ne aduc anumite răspunsuri, ne ajută poate, să ne autocunoaștem mai bine. Pentru mine a fost prima dată când am participat la atelierul de la librăria Cărturești și sper ca de acum înainte să pot ajunge la cât mai multe ateliere. Este minunat ceea ce faceți! Tema “Meseria de mamă și implicațiile ei” este o temă complexă care, după părerea mea poate fi dezbătută și la alte ateliere!”

Programul evenimentelor din seria Academia Heidi la Cărturești

Participarea la oricare dintre evenimente este gratuită.

Înscrie-te

Jurnal de familie
Marți, 4 februarie 2014, ora 18:00
Timpul de calitate petrecut în familie îi apropie pe copii de părinți, contribuind la construirea unei relații autentice.
Povestind despre familii și jurnale, fiecare familie își va făuri propriul jurnal, în care ulterior vor consemna toate clipele minunate petrecute în familie.

Coordonator: Cristina Jingoi. Cristina este educatoare de peste 6 ani, iar înainte de a lucra la grădiniță a fost profesoară și ghid turistic. Este mamă a doi copii. Adoră activitățile practice și lucrul cu copii și părinți.

Atelierul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani, însoțiți de un membru al familiei.

Când şi cum povestim copiilor despre corpul lor şi despre sexualitate
Marți,11 februarie 2014, orele 18:00

Mai vine barza la copiii din ziua de azi?
Ce trebuie să știe un copil de 3 ani despre corpul uman? Ce ar fi bine să știe un copil de 6 ani despre locul din care vin copiii pe lume? Ce știe un copil de 9 ani despre sex?
Vom răspunde acestor întrebări și altora, părinților cu copii cu vârste cuprinse între 1 și 12 ani.
Coordonator: Daiana Colceriu. Daiana este licențiată în psihologie, formator, asistent de educatoare Montessori, director de creșă și grădiniță de 9 ani. Este fascinată de copii și susține cu tărie că primii 7 ani de viață sunt cei mai importanți în dezvoltarea ulterioară a copilului.

Atelier de Vorbit în public pentru copii
Marți,18 februarie 2014, ora 18:00
Vorbitul în public reprezintă o mare provocare atât pentru majoritatea adulților cât și pentru copii.
Atelierul de vorbit în public își propune să îi ajute pe cei mici să își depășească temerile și să facă față provocării de a improviza, de a vorbi în fața unui public, de a percepe un discurs ca pe un joc, contribuind la dezvoltarea competențelor lor emoționale și sociale.
Coordonator: Codruța Constantinescu. Codruța este psiholog, mediator și psihoterapeut cu formare în Psihoterapie Sistemică de Familie și Cuplu, specializată și în consiliere psihologică si educațională. Este psiholog școlar la Colegiul Tehnic “Maria Baiulescu” și la Grădinița “Lumea Copiilor”. Îi place să se joace, să lucreze cu copiii, să păstreze relația cu copilul din ea și crede că indiferent de vârstă, persoana din fața noastră merită respectată și apreciată pentru că fiecare are ceva valoros de oferit.

Atelierul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani.

Atelier de nutriție și gătit pentru copii
Marți, 25 februarie 2014, ora 18:00
Fără detalii tehnice prea multe, copiii pot participa la lecții despre nutriție. Pot învăța despre alimente și despre importanța fiecăruia dintre ele. Îi invităm pe copii să observăm, să atingem, să cunoaștem alimente de bază și să le folosim într-o rețetă extreme de simplă.
Coordonator: Daiana Colceriu. Daiana este licențiată în psihologie, formator, asistent de educatoare Montessori, director de creșă și grădiniță de 9 ani. De asemenea este ambasador Food Revolution Jamie Oliver la Brașov.

Atelierul se adresează copiilor cu vârste între 3 și 10 ani.

Inteligenţa emoţionalã – atelier în familie
Marți, 4 martie 2014, ora 18:00
Ne dăm seama când suntem fericiți, triști sau furioși? Știm cum să reacționăm în astfel de situații? Vă invităm la un atelier în familie pentru a exersa cu mic, cu mare, recunoașterea și gestionarea emoțiilor.
Coordonator: Codruța Constantinescu. Codruța este psiholog, mediator și psihoterapeut cu formare în Psihoterapie Sistemică de Familie și Cuplu, specializată și în consiliere psihologică si educațională. Este psiholog școlar la Colegiul Tehnic “Maria Baiulescu” și la Grădinița “Lumea Copiilor”. Îi place să se joace, să lucreze cu copiii, să păstreze relația cu copilul din ea și crede că indiferent de vârstă, persoana din fața noastră merită respectată și apreciată pentru că fiecare are ceva valoros de oferit.

Atelierul se adresează familiilor cu copii cu vârste între 3 și 10 ani.

Când și cum le povestim copiilor despre corpul lor și despre sexualitate
Marți, 11 martie 2014, ora 18:00
Ce trebuie să știe un copil de 3 ani despre corpul uman? Ce ar fi bine să știe un copil de 6 ani despre locul din care vin copiii pe lume? Ce știe un copil de 9 ani despre sex? Vă invităm la un atelier pentru părinți în care vom afla răspunsurile la aceste întrebări și la alte câteva legate de unul dintre cele mai delicate și dezbătute teme de parenting.
Coordonator: Daiana Colceriu. Daiana este licențiată în psihologie, formator, asistent de educatoare Montessori, director de creșă și grădiniță de 9 ani. Este fascinată de copii și susține cu tărie că primii 7 ani de viață sunt cei mai importanți în dezvoltarea ulterioară a copilului.

Atelierul se adresează părinților de copii cu vârste între 1 și 10 ani.

Cum formãm caracterul copiilor
Marți, 18 martie 2014, ora 18:00
Auto-control, perseverență, optimism, creativitate, curioziate sunt câteva trăsături de caracter. Ce fel de caracter dorim să le formăm copiilor noștri? Ce și cum putem influența?
Coordonator: Daiana Colceriu. Daiana este licențiată în psihologie, formator, asistent de educatoare Montessori, director de creșă și grădiniță de 9 ani. Este fascinată de copii și susține cu tărie că primii 7 ani de viață sunt cei mai importanți în dezvoltarea ulterioară a copilului.

Atelierul se adresează părinților de copii cu vârste între 1 și 10 ani.

Cum explicãm religia copiilor
Marți, 25 martie 2014, ora 18:00
Acest atelier este mai degrabă o dezbatere. Nu credem că există un adevăr absolut, ca atare vă invităm să descoperim împreună moduri în care le putem explica copiilor religia, spiritualitatea sau credința.
Moderator: Daiana Colceriu. Daiana este licențiată în psihologie, formator, asistent de educatoare Montessori, director de creșă și grădiniță de 9 ani. Este fascinată de copii și susține cu tărie că primii 7 ani de viață sunt cei mai importanți în dezvoltarea ulterioară a copilului.

Atelierul se adresează părinților de copii cu vârste între 1 și 10 ani.

Meseria de mamă şi implicaţiile ei
Marți, 1 aprilie 2014, ora 18:00
Subiectele întâlnirii sunt: Rolurile mamei în familie, eu în oglindă, de la mamă la mamă, exerciţii de autocunoaştere.
Moderatori: Camelia Bolocan şi Daiana Colceriu.
Camelia Bolocan este psiholog-psihoterapeut în formare Adleriană şi mama a 2 copii. Lucrează cu copii şi părinţi şi crede că misiunea ei este să îndrume şi să crească copii care să facă din această lume una mai frumoasă şi mai bună.
Daiana este licențiată în psihologie, formator, asistent de educatoare Montessori, director de creșă și grădiniță de 9 ani. Este fascinată de copii și susține cu tărie că primii 7 ani de viață sunt cei mai importanți în dezvoltarea ulterioară a copilului.

Atelierul se adresează mamelor.

Atelier de nutriție și gătit pentru copii
Marți, 8 aprilie 2014, ora 18:00
Fără detalii tehnice prea multe, copiii pot participa la lecții despre nutriție. Pot învăța despre alimente și despre importanța fiecăruia dintre ele. Îi invităm pe copii să observăm, să atingem, să cunoaștem alimente de bază și să le folosim într-o rețetă extreme de simplă.
Coordonator: Daiana Colceriu. Daiana este licențiată în psihologie, formator, asistent de educatoare Montessori, director de creșă și grădiniță de 9 ani. De asemenea este ambasador Food Revolution Jamie Oliver la Brașov.

Atelierul se adresează copiilor cu vârste între 3 și 10 ani și părinților acestora.

Experimente științifice în familie 
Marți, 15 aprilie 2014, ora 18:00
Sigur ați avut împreună cu copiii dumneavoastră multe “momente de știință”, momente în care cel mic a văzut sau a simțit ceva și v-a întrebat “De ce?” Vom experimenta și vom răspunde la câteva De ce – uri distrându-ne în familie.
Coordonator: Diana Oprea. Diana este absolventă a Facultății de Ingineria produselor alimentare și mămică a doi băieți. Îi plac copiii, este pasionată de chimie, fizică și biologie și se află într-o continuă explorare a mediului înconjurător pentru a afla răspunsuri la cât mai multe întrebări. Este instructorul Laboratorului de științe de la Academia Heidi.

Atelierul se adresează copiilor cu vârste între 4 și 10 ani și părinților acestora.

Bune maniere în familie
Marți, 29 aprilie 2014, ora 18:00
Bunele Maniere ne fac viața mai ușoară și mai frumoasă, ne imbunătățesc relațiile cu ceilalți și ne ajută să ne facem mai mulți prieteni. Cu mic și mare, printr-o serie de exerciții simpatico, ne vom exersa bunele maniere.
Coordonator: Oana Onica. Oana este absolventă a liceului pedagogic, educatoare la grădinița Heidi de mai bine 5 ani și instructor la Academia Heidi, coordonând Cursul Limba germană prin artă și Cursul de bune maniere.

Atelierul se adresează copiilor cu vârste între 3 și 10 ani și părinților acestora.

Concepte de parenting
Marți, 06 mai 2014, ora 18:00
Coordonator: Daiana Colceriu. Daiana este licențiată în psihologie, formator, asistent de educatoare Montessori, director de creșă și grădiniță de 9 ani. Este fascinată de copii și susține cu tărie că primii 7 ani de viață sunt cei mai importanți în dezvoltarea ulterioară a copilului.

Atelierul se adresează părinţilor, bunicilor, cadrelor didactice.

Clubul mămicilor: nevoile mamei
Marți, 13 mai 2014, ora 18:00
Coordonator: Daiana Colceriu. Daiana este licențiată în psihologie, formator, asistent de educatoare Montessori, director de creșă și grădiniță de 9 ani. Este fascinată de copii și susține cu tărie că primii 7 ani de viață sunt cei mai importanți în dezvoltarea ulterioară a copilului.

Atelierul se adresează mămicilor.

Implicarea bunicilor: prea mult sau prea puţin?
Marți, 20 mai 2014, ora 18:00
Coordonator: Daiana Colceriu. Daiana este licențiată în psihologie, formator, asistent de educatoare Montessori, director de creșă și grădiniță de 9 ani. Este fascinată de copii și susține cu tărie că primii 7 ani de viață sunt cei mai importanți în dezvoltarea ulterioară a copilului.

Atelierul se adresează părinţilor şi bunicilor.

Pedagogia Montessori aplicată acasă
Marți, 27 mai 2014, ora 18:00
Coordonator: Daiana Colceriu. Daiana este licențiată în psihologie, formator, asistent de educatoare Montessori, director de creșă și grădiniță de 9 ani. Este fascinată de copii și susține cu tărie că primii 7 ani de viață sunt cei mai importanți în dezvoltarea ulterioară a copilului.

Atelierul se adresează părinţilor, bonelor, bunicilor.

Înscrie-te

Vă așteptăm cu drag!

Academia-Heidi-libraria-carturesti-brasov-curs-atelier-copii-parinti

 

Comment ( 1 )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top