Atalier de facut painePregătirea manuală a pâinii în casă este o modalitate distractivă de petrecere a timpului împreună cu copilul, ce are beneficii atât asupra relației părinte – copil, cât și asupra calității alimentației, îmbinând utilul cu plăcutul, joaca cu învățatul.

Noi venim cu demonstrarea procedeului de lucru, indicațiile necesare și materia primă. Împreună vom pregăti aluatul și îl vom așeza în forme. După terminarea atelierului, aluatul va fi copt acasă, parfumându-vă locuința cu un miros plăcut de pâine proaspătă.

Voi veniți cu bucuria de a participa, împreună, la un experiment ce vă aduce aromă, implicare, tactil, olfactiv și multe alte surprize.

Detalii atelier

[divider]

Cui se adresează: părinților şi copiilor cu vârsta de peste 4 ani

[divider]

Trainer: Mihaela Gotea este cadru didactic cu experiență în învațământul preuniversitar (primar, gimnazial, liceal) și universitar, mamă a unui băiețel de 5 ani.

[divider]

Următorul atelier: 8 iunie
Durată atelier: 10:00 – 12:00
Locuri disponibile: 8 adulţi şi 8 copii (atelierul se ţine pentru minim 3 adulţi şi 3 copii)
Investiție: 50 ron/ 2 persoane din familie
Înscrieri: aici.

Galerie video:

[divider]

[youtube height=”400″ width=”600″]http://www.youtube.com/watch?v=0DfF7qXcHuo[/youtube]

Galerie foto:

[divider]

[gdl_gallery title=”Atelier de paine” width=”140″ height=”140″ ]

Mai multe despre atelier:

[divider]

Participanţii la atelier sunt rugaţi să aducă de acasă obiectele din lista de mai jos:
– 1 oală mică (capacitate de aprox. 1 litru)
– 1 bol de inox (1 bol de inox, care poate sta pe oala de mai sus (ca la bain marie))
– 1 lighean de inox/plastic (pentru amestecarea ingredientelor, în prima fază)
– 2 forme de cozonac (pentru a lua acasă pâinea gata pregătită de a fi pusă la cuptor)
– hârtie de copt pentru cele 2 forme de cozonac
– şorţ de bucătărie

Impresii de la participanţi:

[divider]

Alexandra: Eu sunt ovo-lacto-vegerariană de câţiva ani, aşa că mă interesează permanent totul despre mâncarea sănătoasă, sunt pasionată de nutriţie şi tot ce citesc aplic pe mine. Sunt ca un experiment în fiecare zi : ). Astfel că atelierul de pâine mi-a plăcut foarte mult. În primul rând, am învăţat să fac o pâine sănătoasă, fără aditivi, iar reţeta aplicată este perfectă. De multe ori încercăm să facem bunătăţuri şi nu nimerim reţeta. Astfel că este foarte important ca să ai o reţetă uşoară şi care să-ţi iasă. În al doilea rând, reţeta se poate adapta şi se pot folosi şi alte ingrediente (făină integrală, tărâţe, ovăz, seminţe etc), ceea ce este la fel, un plus, pentru cei care vor să evite făina albă. Deci atelierul a fost, cel puţin pentru mine, un motiv în plus să pregatesc pâine sănătoasă acasă şi să-mi şi iasă : ).

Simina: Sunt aşa de bucuroasă că am participat la atelierul ăsta! Dacă până acum intram în bucătărie doar ca să mănânc ce gătesc alţii, acum parcă am chef să “meşteresc” în fiecare zi la o pâine! Sunt ca un copil care şi-a găsit, pentru o vreme, jucăria preferată! Brusc, toate ingredientele mi se par prietenoase iar îmbinarea lor nu mai reprezintă o corvoadă pentru mine. Mihaela mi-a arătat, cu răbdare şi umor, cât de simplu şi amuzant este să transformi o listă de ingrediente într-o pâine apetisantă şi mi-a dat curaj să mai încerc şi alte combinaşii. Şi, oricum, nimic nu se compară cu mirosul şi pofta mea de pâine proaspătă!

Diana: Atelierul de pâine mi s-a potrivit ca o mănuşă. Mi-a amintit de bucătăria bunicii, când totul era eco-bio, că aşa era, nu că cineva încerca să fie aşa în mod deosebit. Chiar acum mai mănânc un pic de pâine goală din pâinea mea pătrată de sâmbătă. Am păstrat-o la frigider şi când am servit-o, am scos-o din pungă, am stropit-o cu puţină apă şi am pus-o la cuptor câteva minute (sau la microunde, nerecomandat, dar aşa am făcut eu, pentru 10-20 sec) şi a ieşit din nou proaspată şi caldă. : ) Spor şi vouă la gătit bunătăţi!

Reduceri:

[divider]

Beneficiezi de o reducere de 20%:
– dacă te înscrii şi plăteşti taxa de participare la curs cu cel puţin 3 săptămâni înainte de începerea acestuia.

Beneficiezi de o reducere de 10%:
– dacă eşti părintele unui copil de la Creşa sau Grădiniţa Heidi
– dacă ai participat deja la 2 cursuri la Academia Heidi
– dacă ai un talon de reducere.

Dacă vii împreună cu prietenii tăi, beneficiaţi fiecare de reducere:
– 10% reducere de persoană pentru un grup de 2 participanţi
– 15% reducere de persoană pentru grupuri de 3 sau mai mulţi participanţi

Atenţie! Reducerile NU se cumulează.

Important:
1. În cazul în care evenimentul se amână sau se anulează din cauza organizatorului, banii se returnează.
2. În caz că ai plătit taxa de curs şi te răzgândeşti, primeşti banii înapoi integral dacă ne anunţi cu cel puţin 30 de zile înainte de începerea conferinţei.
3. Banii plătiţi se reportează în proporţie de 70% la un alt curs de la Academie (la alegerea ta şi programat în următoarele 4 luni) în caz că nu mai poţi ajunge şi ne anunţi cu 15-29 de zile înainte de începerea acestuia. Restul de 30% NU se returnează.
4. Banii plătiţi NU se returnează dacă ne anunţi că nu mai poţi ajunge la eveniment cu 0-14 zile înainte de începerea acestuia.
Îţi mulţumim pentru înţelegere!

To Top