Au început Atelierele de lucru Faber Mazlish la Academia Heidi

Academia-Heidi-faber-mazlish-parinti-brasov-01

Aseară a avut loc primul din cele 6 Ateliere de lucru Faber Mazlish programate în perioada 17 octombrie-21 noiembrie la Academia Heidi la Braşov.

Într-o atmosferă degajată, după ce părinţii prezenţi au făcut cunoştinţă între ei, Brenda Piuaru şi Silvia Niţescu, moderatoarele atelierelor, au prezentat structura celor 6 ateliere şi au introdus abordarea Faber Mazlish pe tema recunoaşterii şi acceptării sentimentelor copiilor noştri.

Tema primului atelier: “Cum să-i ajutăm pe copii să se descurce cu propriile sentimente”  a adus în discuţie subiectele:

  • Ce se întâmplă cu copiii atunci când sentimentele lor sunt negate.
  • Abilități specifice care ajută copii să recunoască și să se descurce cu sentimentele lor negative – dezamăgire, invidie, furie, frustrare etc.
  • Modalități de acceptare a sentimentelor copiilor, limitarea comportamentelor inacceptabile și în același timp menținerea bunei dispoziții.

Pentru a înţelege şi mai concret despre ce e vorba, participanţii au avut de răspuns la întrebări şi de găsit soluţii la situaţiile concrete din cadrul exerciţiilor propuse de moderatori.

La final, fiecare a primit o temă, a cărei punere în practică acasă o vom discuta la Academia Heidi la următorul atelier Faber Mazlish, ce va avea loc pe 24 octombrie.

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top