Autismul și ADHD-ul copiilor: două subiecte fierbinți pentru părinți și cadre didactice, dezbătute din nou la Academia Heidi

Un nou workshop dedicat cadrelor didactice pe tema autismului și ADHD-ului a avut loc în această săptămână la Academia Heidi la Brașov. Într-o atmosferă caldă și plină de emoție, Gabriela Plopeanu, președinta Asociației Copiii de Cristal și mamă a unor gemeni de 18 ani (Radu – TSA și ADHD, Robert – Sindrom Asperger) integrați în învățământul de masă (Liceul de Artă respectiv Colegiul Național ”Andrei Șaguna”), a vorbit cu mult profesionalism despre simptomele specifice acestor tulburări de dezvoltare.

autism-adhd-copiii-cristal-gabriela-plopeanu-academia-heidi-brasov01

Am aflat care sunt simptomele specifice fiecărei tulburări exemplificate atât de prezentare cât și de două filmulețe cu exemple grăitoare atât de autism, cât și de ADHD. Prezenți în sală la această ediție au fost și băieții doamnei Plopeanu, Radu și Robert, ambii cu TSA, iar acest fapt ne-a trimis pe toți acasă un pic mai toleranți față de cei din jurul nostru care sunt diferiți față de noi.

S-a discutat mult și despre problemele pe care le întâmpină cadrele didactice în lucrul direct la clasă cu copii cu astfel de tulburări, despre ce pot implementa pentru a face viața tuturor mai ușoară și despre cum pot comunica suspiciuni și nu diagnostice de autism sau ADHD părinților.

Iată și câteva din impresiile celor care au participat la această ediție:

Un workshop plin de energie, ambiție, încredere, emoție, credință, bunătate. Vă mulțumesc și vă felicit!

Un eveniment foarte bine organizat de la care am plecat mai informați, mai încrezători și mai motivați că putem să ne descurcăm cu astfel de teme. Mă bucur mult că am aflat idei și sugestii despre cum putem aborda aceste subiecte în discuția cu părinții.

Mi-am dat seama ca părinte, nu ca educator, că sunt norocoasă, mai bine spus binecuvântată că am doi copii sănătoși. Cursul a fost extraordinar! Nici nu mă așteptam să-mi găsesc răspuns la toate întrebările.

A fost un curs foarte bun, pe care îl voi recomanda cu siguranță mai departe și vă doresc multă putere în munca pe care o depuneți.

Mă bucur că am cunoscut-o pe doamna Plopeanu, o femeie atât de puternică și ambițioasă. Lucrul ăsta îmi dă putere și mă încurajează să-mi îndeplinesc dorințele. Acest curs merită tot timpul din lume. BRAVO!!! Mulțumesc.

O prezentare excelentă susținută de un om deosebit.

A fost un curs foarte interesant pe care îl recomand mai departe cu mare drag!

Un workshop foarte util, cu informații interesante și noi.

Un curs ce pune baza pentru următoare cercetări personale, care îți trezește curiozitatea și nevoia de a-i cunoaște și înțelege pe cei care sunt diferiți față de noi.

Un curs foarte util celor care intră în contact direct cu copii cu autism și ADHD. Am văzut o mare implicare din partea trainerului.

Un loc primitor, un trainer deosebit și cu multă experiență. Felicitări, multă răbdare și putere de muncă!

Un curs interesant unde mi-am lămurit anumite lucruri și am primit informații care îmi sunt de mare ajutor.

Un workshop interactiv cu foarte multe informații utile, o prezentare cu un conținut accesibil și cu mini-filmulețe foarte utile și sugestive. Mi-a plăcut foarte mult!

Am primit informații noi și foarte utile.

Am plecat de la curs cu gândul că înțelegerea celor diferiți de noi duce la propria noastră evoluție.

Impresia pe care mi-a lăsat-o cursul este una foarte bună. Am descoperit lucruri noi și îl recomand cu drag mai departe.

Am fost pur și simplu impresionată de acest curs. Îl recomand cu siguranță mai departe!

Următoarea ediție a workshopului Autismul și ADHD-ul: cum le recunoaștem și cum comunicăm cu părinții va avea loc luni, 17 noiembrie la Academia Heidi la Brașov și va fi dedicat cadrelor didactice, medicilorde familie și părinților. 

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top