Campania De ce?

“De ce?”-urile copilăriei trezesc în mulţi dintre noi tot felul de amintiri. Probabil că am primit de cel puţin câteva ori răspunsuri de tipul: “D-aia!”, “C-aşa e!”, “O să înveţi când o să fii mare!”, “Du-te la mama să-ţi spună ea” etc. Repetate, astfel de replici, ne-au făcut să ne pierdem mult din curiozitatea cu care ne-a echipat natura. Că dacă tot nu obţineam niciun răspuns, de ce să mai pierdem vremea întrebând, nu?

Şi uite-aşa, ajungem mari şi luăm multe lucruri de bune, fără să ne mai întrebăm de ce, fără să le mai înţelegem logic. De ce-ul se înlocuieşte treptat cu “aşa se face”, “aşa trebuie”, “aşa e bine” şi în loc să ne dezvoltăm gândirea complexă, rămânem limitaţi la cea liniară. Reacţiile de “exasperare” a celor mari la şirul de “de ce?” ascund de fapt tocmai acest lucru.

Şirurile de “de ce”-uri la care primesc răspunsuri de calitate, îi fac pe copii să găsească la un moment dat soluţii inovatoare şi conexiuni surprinzătoare.

În încercarea de a păstra cât mai vie această curiozitate în cât mai mulţi dintre noi, lansăm pe pagina de facebook a Academiei Heidi campania De ce? şi vă invităm să daţi frâu liber imaginaţiei şi curiozităţii alături de noi.

De 2 ori pe săptămână răspundem împreună la câte o întrebare “De ce?” Începem săptămâna viitoare!

No Comments

Comments are closed.

To Top