Cel puțin 10 idei pentru părinți și copii pe timpul pandemiei

Cu ceea ce facem noi la Academia Heidi, ne adresăm în principal brașovenilor, dar, acum, suntem mai mult ca niciodată împreună în mediul virtual. Ne este dor de prieteni, de familie, vrem să îi vedem mai des și folosim tehnologia.

Încercăm să strângem la un loc, inițiativele care ne inspiră cu activități pentru copii și pentru părinți în această perioadă dificilă, nouă, în care simțim o grămadă de emoții negative.

Am aflat despre o poveste pentru copii despre coronavirus. Cred că este foarte utilă și foarte drăguță. O găsiți aici.

Pentru mămici:

Urmăresc și mă implic în discuții, schimburi de rețete și de idei pe grupurile Mămici și Tătici Brașov și La primul bebe Brașov. Veți găsi comunități faine, echilibrate, care oferă suport (și) în această perioadă. Nu mai port copiii și nu îi mai alăptez pentru că au crescut :), dar găsiți pentru această vârstă informații utile, ambele grupuri au admini simpatici și deschiși.

Personal, am avut discuții faine cu alte doamne simpatice la cafea, inițiativă a Asociației Happy Moms, prin programul Business Mom Club, în fiecare vineri, de la 10.00 puteți să intrați la o cafea virtuală. Detalii aici.

Am urmat două clase de yoga online, mulțumesc mult de tot Oana pentru generozitate. Aici aveți detalii despre Yoga frumoasă. În fiecare luni de la 19.00 și în fiecare joi de la 18.00. Puteți să vă luați puțin timp pentru voi sau să vă relaxați alături de cei mici și să îi implicați în această rutină.

Marțea, de la 18.00 se lasă cu discuții live pe facebook cu Tony Mott, care ne răspunde la întrebări, e tare simpatică și isteață. Când nu scrie romane polițiste, scrie Caietul fericirii, iar când nu scrie, este coach și antrenor de fericire.  Așadar, ne “vedem” la clubul online de carte, în fiecare marți, ora 18.00, pe pagina oficială.

Bineînțeles că facem și niste ordine, ne pregătim de data asta cu o lună înainte de curățenia de Paște. Am încercat momentan în debara ordinea și bucuria despre care ne vorbește Daiana Colceriu aici. 🙂 Eu zic că a ieșit bine, nu mi-a luat decât o sâmbătă și jumătate, dar sunt mulțumită, am obținut câțiva saci de plastic și de hârtie care au mers la reciclat. Yey!

Pentru copii avem:

  1. timp de ascultat povești în familie, iată câțiva autori și pasionați de cărți, pe care i-am urmărit și i-am cunoscut în diverse evenimente, mare parte organizate de noi la Brașov:

Dana Rogoz citeste povesti in fiecare zi de la 16.00.
Ioana Chicet-Macoveiciuc citeste live de la 18.00.
Cristina Andone a citit în perioada 23-29 martie o parte din poveștile scrise de ea, le puteți revedea oricând pe pagină, aici. Săptămâna aceasta continuă luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 cu Povești din pădurea muzicală.
Anca Boloș de la Editura Cartemma citeste povestea de seară zilnic pe pagina ei. Pe pagina editurii, puteți să găsiți promoții și idei de cadouri faine pentru Paște, momentan, librăria s-a mutat acasă la Anca, în camera fetiței, haideți să o ajutăm să o elibereze.

Încă nu am testat, dar am primit recomandarea: 🎭Teatrul Puck din Cluj transmite spectacole live.

În schimb, am urmărit câteva spectacole de la Teatrul Țăndărică, au în fiecare zi program, la ore fixe, anunțate în prealabil pe pagina lor.

De asemenea, vor fi spectacole live pentru copii, în fiecare miercuri și vineri de la 11.00 pe pagina Teatrului Arlechino Brasov.

      2. timp de meșterit, de gătit, de experimentat viața, așa cum este ea în aceste zile. Fiecare moment poate să devină un pretext de învățare. Putem să numărăm șosetele pe care le punem la întins, să strângem hainele pe culori, să cântărim câtă făină sau câte ouă punem la banana bread sau la sărățele, avem și noi un video pe youtube, o primă rețetă testată și filmată. Da, sărățelele au fost atât de bune, încât nu ne-au mai rămas pe a doua zi.

Vă recomandăm câteva grupuri de facebook care ne ajută în această perioadă cu idei de activități de făcut acasă.

Bianca Medovarschi este pasionată de cărți și de meșterit. Iată cum se vede Prin Ochii Copiilor – Cărți Și Activități Pentru Copii.  Oferte bune găsiți pe librăria ei online, Booklandia.

Cosmina Dinu a înființat grupul: Citim cu cei mici Brașov din iubire pentru oamenii mici și cărți. Găsiți recomandări faine de cărți de citit.

Activităţi Montessori Acasă unde găsiți activități cu materiale și de inspirație Montessori. “If education is always to be conceived along the same antiquated lines of a mere transmission of knowledge, there is little to be hoped from it in the bettering of man’s future.” Maria Montessori.

Iată 9 idei pentru școlarii mici de la Oana Moraru, toate activitățile sunt offline, ceea ce este minunat.

Pentru că este nevoie și de mișcare, Anamaria Guguian ne invită la dans, mișcare creativă, de exersat cu cei mici.

Inspirație și răspunsuri la întrebări legate de copii, părinți și educație, găsiți și la prietena noastră Eliza Biro.

Pentru noi toți:

Nouă ne plăceau board game-urile și  înainte de etapa: married with children. Iar, în ultimul timp, reușim cu succes să jucăm multe jocuri alături de băieții noștri de 4 și 6 ani. De la cărți (macao, șeptică), la șah sau board game-uri: Găinușa buclucașă, Ticket to ride, Qwirkle, Ubongo, Coloniștii din Catan.

Dacă în perioada aceasta aveți nevoie de ajutor sau sunteți voi cei care doriți să vă implicați, aici sunt adunate câteva inițiative civice, inclusiv donare de bani pentru a ajuta spitalele din linia 1.

Doamnele de la Harta Viselor adună pe pagina lor informații despre restaurantele, farmaciile și furnizorii care fac livrări în această perioadă.

O lectură necesară în această perioadă, avem nevoie de timp să ne adaptăm.

Suntem împreună, toți în aceeași situație, ne antrenăm gândurile să devină cât mai optimiste și #StămAcasă.

Dacă ai și tu idei de lucruri faine pe care să le trecem în lista noastră, te rog să ne lași un comentariu sau un mesaj!

Cu drag,

Anca @Academia Heidi.

#StămAcasă #ActivitățiÎnFamilie #TimpCuCeiDragi

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top