Te așteptăm în Brașov, la evenimentul de lansarea al primelor opt povești terapeutice din colecția “Abc-ul poveștilor terapeutice” scrise de Adriana Mitu, eveniment ce va include și o CONFERINȚĂ.

Fie că vorbim despre temerile copilului, despre manifestări agresive, lipsă de cooperare sau pregătirea și trecerea peste un eveniment dificil, cea mai bună soluție este JOCUL.

Jocul, pe lângă un foarte bun instrument terapeutic ce poate fi folosit de părinți și dascăli, este și un instrument de comunicare și conectare, care, de cele mai multe ori, dă rezultate uimitoare.

La finalul acestei întâlniri, vei avea toate resursele să folosești jocul pentru a înțelege și rezolva diferite situații. Totodată, vei putea descoperi ce anume dorește copilul să comunice prin jocurile sale și cum îi poți transmite anumite mesaje prin intermediul poveștilor terapeutice.

Ce vei descoperi la această conferință?

Vei afla tipuri de jocuri pe care le poți folosi în diferite situații:

  • temeri pe care le manifestă copilul: de separare, de întuneric, de a nu putea face un anumit lucru, de coșmaruri, de străini, de medic, de tuns, de apă și așa mai departe;
  • lipsa de cooperare;
  • limbajul nepotrivit;
  • manifestări agresive – victimă sau agresor;
  • rivalitatea între frați;
  • mințit și trișat;
  • mersul la culcare;
  • pregătirea pentru un eveniment dificil: apariția unui nou frate, prima zi de grădiniță, o procedură medicală și așa mai departe;

Aceste jocuri te vor ajuta să treci mai ușor peste situațiile provocatoare întâmpinate.

Jocul este un mijloc de conectare cu cel mic. Conectarea ajută la o mai bună cooperare și la dezvoltarea armonioasă a copilului.

Vei înțelege cum să descifrezi mesajele pe care copilul le transmite prin jocul său. Copiii comunică prin joc aspecte importante din viața lor, transmit emoții și nevoi pe care nu le pot verbaliza. Poți utiliza jocul pentru a afla ce a făcut copilul la grădiniță/școală, ce situații îl frământă și care sunt temerile sale.

Vei afla cum poți folosi jocul și poveștile ca instrument terapeutic, de vindecare.

Conferința are o structură practică și multe exemple concrete.

 

TrainerAdriana Mitu – autoarea colecției de povești terapeutice „ABC-ul poveștilor terapeutice” din cadrul Editurii Diana și a cărții “Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine“ , precum și a ghidului „Școala care crește Oameni de succes”, formator acreditat ANC, Parenting Trainer și Trainer specializat pe dezvoltarea cognitiv-emoțională a copilului.

“M-am bucurat să sprijin prin programele mele, copii din medii variate: din centre de plasament, din zone defavorizate, copii din familii sănătoase, copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 17 ani. În prezent îmi desfășor mare parte din activitate în cadrul Clinicii de psihoterapie Oana Nicolau din București. Sunt colaborator al Spitalului de Pediatrie din Pitești și partener al mai multor instituții de învățământ, de stat și private.”

Cui se adresează: părinţilor, bunicilor, bonelor, cadrelor didactice

Următorul eveniment: 26 octombrie 2017
Durată eveniment: 3 ore (18:00 – 21:00)
Locuri disponibile: 60
Investiție: intrarea gratuită
Locaţie: în curând
Data limită pentru înscrieri: 25 octombrie 2017!

Înscrie-te

 

Impresiile participanților:

“Am aflat lucruri importante pe care le voi aplica. Adriana mi s-a părut o persoană foarte caldă și profesionistă în același timp.”

“A fost o prezentare plăcută, cu multe informații utile și exemple concrete, inclusiv partea de “punere în practică”. Ca părinți, avem nevoie din când în când să mai aflăm despre cum să ne jucăm cu copiii sau ce povești să le spunem.”

“Un curs interesant, interactiv, o atmosferă plăcută, informații interesante.”

“Minunat și foarte util!”

“Invitat de excepție, prestație extraordinară, organizare impecabilă.”

“Interesantă și emoționantă.”

“Îmi place mult că la conferință au fost momente interactive, jocuri ce ajută mult la crearea unei atmosfere destinse. E bine când vindecăm copilul interior prin exprimări sincere, să ne cunoaștem și să ne exprimăm mai bine pe noi înșine.”

“A fost o conferință interactivă, cu multe exemple concrete, scurt și concis!”

“Mi-a plăcut foarte mult discursul și consider că am avut foarte mult de învățat.”

“Eu m-am simțit minunat și vă pot spune că a fost prima conferință la care am participat cu mare drag…”

“Această conferință m-a ajutat să înțeleg cum mă pot apropia mai mult de copilul meu. Chiar după, am avut o situație în care el a creat un joc și am știut ce să fac, până unde să merg, unde să mă opresc, pentru că aveam indicațiile oferite de Adriana Mitu. Și am înțeles ce se întâmplă, de ce plânge, cum să îl înțeleg și să îl ajut, într-o situație în care sunt sigură că în urmă cu o săptămână nu aș fi știut ce să fac. Mulțumesc!”

“Util, interesant iar cărțile pe care le-am cumpărat: minunate.”

 

Sursă foto: http://www.itsybitsy.ro/itsy-bitsy-fm-prezinta-jocul-de-luni-cu-adriana-mitu/

To Top