Florin Grozea despre rolul de părinte

“Cu siguranță Ioana va fi cea mai implicată, dar eu voi fi pe locul doi, aproape de ea!”

Continuăm seria de interviuri lunare la Academia Heidi. Luna aceasta, aflăm de la Florin Grozea, bine cunoscutul membru al trupei HI-Q şi tătic în devenire, cum se vede rolul de părinte cu câteva luni înainte de venirea lui Sasha

IMG_7739-02

[column col=”1/2″]

Academia Heidi: Te pregăteşti să devii tătic de ceva vreme. E un eveniment foarte important în viaţa unui om şi există tot felul de curente şi abordări. Care e acum perspectiva ta asupra rolului de părinte? Ce implică acesta în opinia ta?
Florin Grozea: E adevărat că lumea din jur încearcă să mă ajute și să mă sfătuiască, este firesc ca informația să vină de la părinți și bunici către noii părinți. De asemenea încerc să citesc cât mai multe articole despre nou-născuți și noua viață care începe din august, articole din diferite perspective și diferite culturi, ca la final să-mi fac propria părere. Sunt multe lucruri noi de care nici nu auzisem înainte! Este clar că viața mi se va schimba dar încă nu îmi dau seama cât de mult și cât de tare.

Academia Heidi: Circulă prin cercurile noastre de prieteni tot felul de povești, povestiri, prevestiri legate de viaţa de familie şi rolul de părinte care tind să te sperie mai mult decât să te încurajeze. Din ce ai experimentat până acum, care e realitatea, de fapt?
Florin Grozea: Împreună cu Ioana, soția mea, am descoperit (încă o dată!) că gândim la fel și că reacționăm similar la diferite povești, sfaturi, atenționări. Discuțiile noastre sunt foarte importante, pentru că ne sfătuim unul pe celălalt, ne ajutăm, ne susținem și la final ne hotărâm împreună.

Academia Heidi: A fi părinte e un job solicitant iar unii aleg să stea deoparte. Tu cât de implicat crezi că o să fii? Te vezi petrecând timp şi făcând activităţi doar tu cu copilul tău?
Florin Grozea: Bună întrebare! Cei care mă cunosc știu că sunt răbdător cu copiii și că îmi place să mă joc. Cu siguranță Ioana va fi cea mai implicată, dar eu voi fi pe locul doi, aproape de ea!

Academia Heidi: Ce ai vrea să înveţe copilul tău de la tine? Ce “apucături” şi ce valori?
Florin Grozea: Aș vrea ca Sasha să știe că părinții lui sunt alături de el și vor fi mereu. Aș vrea să fie răbdător dar curios, sensibil dar curajos. Sunt sigur că va fi așa, de fapt. 🙂[/column][column col=”1/2″] Academia Heidi: Cum plănuieşti să pui în valoare potenţialul copilului tău?
Florin Grozea: La fel ca și părinții noștri, îi voi arăta cât mai multe lucruri din lumea noastră, cât mai multe sporturi și activități, orașe și țări. Cu speranța că el va alege ceea ce i se potrivește cel mai bine. Iar eu voi fi mândru de orice va alege, pentru că știu că va avea multe talente.

Academia Heidi: Ce părere ai despre cursurile de educaţie pentru părinţi? Or fi un moft (doar ai noştri ne-au crescut fără cursuri) sau or fi bune de ceva?
Florin Grozea: Ioana și cu mine deja mergem la cursuri de puericultură. Niciodată nu va fi prea multă informație sau prea multă educație când e vorba despre sănătatea și integritatea copiilor noștri. De ce să nu ne folosim de oportunitățile pe care le avem acum, în aceste vremuri în care informația nu mai este restricționată sau cenzurată?

Florin Grozea despre rolul de părinte

Academia Heidi: Timpul trece repede. Copiii cresc, indiferent cât şi cum ne implicăm noi în creşterea şi educaţia lor. Ce ţi-ar plăcea să spună copilul tău despre relaţia dintre voi, atunci când o fi de vârsta ta?
Florin Grozea: Mi-ar plăcea să spună că tata este prietenul lui.

Sursa foto: Florin Grozea[/column]

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top