Cultura prin ochii copiilor

Duminică 04.11📆 Superland🏰 împreună cu Academia Heidi👩‍🏫, Cartemma 📖și Editura Nemi vă invită la un super eveniment cultural! 🤩📚
🔷 La ora 11:00 – etajul 1 lângă zona de VR – Anca Bolos alături de Alina Moldovan și Ema Pandichi vă propun să descoperiți minunatul tărâm al cărților. 📒💛

Venim în întâmpinarea dumneavoastră cu prezentarea unei serii de cărți ale edituri Cartemma📖 👌+ alte surprize din partea cavalerului Noby! 🎉
🔷La ora 12:15, Anca Bolos a pregătit pentru micuții noștri vizitatori un ATELIER DE POVEȘTI în care vei descoperi tainele cărților si plăcerea de a citi! 😍
🔷La ora 16:00 scriitoarea Cristina Andone ne va încânta cu un atelier muzical ➡Povești baroc: Bach și Vivaldi 🎶🎼
🔷La ora 17:00 trupa BRIO vine cu un super moment muzical.🎵

Despre Ema Pandichi:

De profesie sunt economist (Facultatea de Finante, Banci, Asigurari si Burse de valori in cadrul ASE Bucuresti) si de asemenea am absolvit un program de 6 luni de Project Management acreditat PMI in cadrul ASEBUSS. Am la activ 3 ani de voluntariat si management de proiect in cadrul fundatiei LEADERS Romania, 2 ani de coordonare programe in cadrul EXEC-EDU, una din top 10 firme de training si formare profesionala pentru middle si top management din tara, si 10 ani de antreprenoriat. Dar de departe cel mai greu rol dar si cel care mi-a adus cele mai multe satisfactii a fost si este acela de mama.

Cu aceasta ocazie am inceput alaturi de copilul meu un drum extrem de frumos de descoperire si redescoperire. In fiecare zi am lucruri de invatat de la copilul meu. Am invatat in primul rand sa traiesc viata mai pe indelete, am invatat sa ma bucur din nou de lucrurile simple, am cunoscut alte femei minunate, mame la randul lor, care mi-au aratat ca impreuna putem fi o forta redutabila si ca putem, daca vrem, sa mutam muntii din loc si nu in ultimul rand am redescoperit placerea cititului.

La inceputul calatoriei de parinte ii citeam copilului apoi am inceput sa imi fac timp si pentru mine. De ce ii citeam/citesc copilului? In primul rand pentru ca e micul nostru ritual de reconectare dupa o zi plina. Cand se culcuseste la pieptul meu si povestile incep sa se depene, timpul parca se opreste in loc. Suntem noi doi si ne bucuram ca putem sa impartasim acel moment. Apoi cititul pentru copii mi se pare esential pentru dezvoltarea copilului atat din punctul de vedere al vocabularului dar si al imaginatiei. Cartile deschid calea spre mii de universuri paralele alternative si de fiecare data cand citesti o carte descoperi un astfel de univers.

In plus cartile prilejuiesc si diverse discutii pe teme de interes pentru copii. Am observat ca mai ales atunci cand vine vorba de situatii conflictuale sau delicate, cand e vorba de diverse probleme cu care se confrunta copilul, este mult mai usor sa incepem discutia de la o carte.

Despre Alina Moldovan:

Am învățat să citesc dintr-o carte superb ilustrată cu fabule scrise de Lev N. Tolstoi. Mă fascinau imaginile și trebuia să știu ce caută ele acolo, printre toate acele semne, unele anoste, altele extrem de labirintice și interesant de urmărit. În felul acesta lumea mea a devenit mare, nu a mai încăput în granițe și orice a devenit posibil. Îi citesc fiului meu încă din primele lui zile de viață, iar acum îmi corectează fiecare cuvânt scăpat cu voie sau fără voie și creem împreună povești, chiar și după ce închidem cărțile.
 – Alina Moldovan, membru fondator EquilibruPsi Brașov, psiholog cu drept de liberă practică atestat profesional de Colegiul Psihologilor din România, Comisia de Psihologie Clinică și Psihoterapie, în Consiliere psihologică – evaluarea și consilierea experiențială a copilului, adultului, cuplului și familiei și Psihoterapie experiențială și a unificării centrată pe adult-copil-cuplu-familie.
Trăim o perioadă extrem de interesantă în ceea ce privește exersarea rolurilor parentale, iar familia poate fi atât un element de suport, cât şi o sursă de stres, neînţelegeri şi suferinţă. Întreaga familie este afectată atunci când unul dintre membrii săi se confruntă cu o dificultate, iar scopul demersului terapeutic este să susţină depăşirea momentul de criză, să găsească soluţii optime de gestionare a acestuia pe viitor şi să ajute la creşterea calităţii relaţiilor familiale. Parentingul îţi oferă ocazia ţie, ca părinte, să înveţi mai multe despre rolul tău natural, despre dezvoltarea copilului şi să nu te mai simţi singur în faţa solicitărilor impuse de responsabilităţile parentale.

 

 

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top