Cum obţinem ce ne dorim de la soţii noştri

Şi iată că a avut loc şi cea de-a doua întâlnire plănuită în cadrul întâlnirilor de la Clubul părinţilor Heidi. De această dată discuţia s-a desfăşurat sub tema “Cum obţinem ce ne dorim de la soţii noştri”. Ne-am distrat, am râs, am povestit, am văzut câteva filmuleţe la subiect (incluse şi mai jos) şi am uitat să ne mai uităm la ceas! La final, ne-am dat seama că am depăşit cu aproape o oră timpul stabilit iniţial. : )

Deşi nu am plecat acasă cu o reţetă magică pe care să o aplicăm vrăjitoreşte în relaţia cu partenerii noştri, am aflat multe explicaţii bazate pe dovezi ştiinţifice despre diferenţele dintre noi, femei şi bărbaţi. Asta ne face să înţelegem şi să acceptăm comportamente care altfel ne-ar irita inutil. Ne e mai clar acum că din cauze fiziologice avem din start abilităţi diferite. De exemplu, creierul femeilor poate procesa mai multe lucruri în acelaşi timp, făcându-ne capabile să executăm mai multe taskuri concomitent. O femeie e capabilă să poarte o discuţie cu cineva, să observe ce se întâmplă în jurul acelei persoane şi să şi asculte o altă conversaţie care are loc în apropiere. Un bărbat e capabil fie doar să vorbească, fie doar să asculte. Bărbaţii văd clar şi precis la depărtare, dar nu văd pachetul de unt de sub nasul lor atunci când deschid frigiderul. Explicaţia ştiinţifică e dată de organizarea diferită a creierelor noastre.

[youtube height=”273″ width=”407″]https://www.youtube.com/watch?v=3XjUFYxSxDk[/youtube]

Bărbaţilor le plac lucrurile clare. De aceea, dacă vrem ca ei să facă ceva, e de mare folos să vorbim pe limba lor. Cu ore şi limite de timp concrete, cu lucruri clare şi cu menţiunea că nu ne dorim soluţii sau planuri de acţiune.

Bărbaţii sunt contruiţi să găsească soluţii. Ceea ce nouă nu e e de folos, chiar dimpotrivă, atunci când avem pur şi simplu nevoie să ne eliberăm de stres vorbind şi aşteptând să fim ascultate, nu “reparate”. Drăguţii de ei, sesizează o problemă şi încearcă să găsească o soluţie. Ei se simt datori să rezolve, noi ne enervăm şi în loc să ne simţim uşurate, ne trezim pline de frustrare. : ) Bărbaţii au alt mecanism de eliberarea stresului. Ei se izolează pentru a-şi rezolva problemele, iar femeile care ţin cu tot dinadinsul să îi ajute, vor fi respinse.

Bărbaţilor nu le place să primească sfaturi atunci când nu le cer, pentru că le interpretează drept critici. Aşa că ar fi mai înţelept să evităm acest lucru şi să le spunem, în schimb, că avem încredere în capacitatea lor de a rezolva totul. : )

[youtube height=”273″ width=”407″]http://www.youtube.com/watch?v=4uf3Prl8JWA[/youtube]

La final, cred că am plecat luând cu noi gândul că toate diferenţele, tolerate şi acceptate, pot aduce multă valoare şi perspective neaşteptate în viaţa noastră împreună.

Vă aşteptăm cu drag la următoarea întâlnire de la Clubul părinţilor Heidi de pe 27 martie, care va avea tema: “Ce facem când copiilor le e frică de medici, spitale, dentişti…”

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top