Atelier de lectură și creație

Atelierul de lectură și creație propune cărți și activități de meșterit, din care copiii vor învăța despre ei, despre emoții, despre lumea din jur și despre valori.

După lectură și discuții, copiii vor meșteri împreună cu instructorul un obiect care le va aduce mereu aminte despre povestea citită.

Descriere

Atelierul de lectură și creație propune cărți în limba română, engleză, germană și activități de meșterit, din care copiii vor învăța despre ei, despre emoții, despre lumea din jur și despre valori.

După lectură și discuții, copiii vor meșteri împreună cu instructorul un obiect care le va aduce mereu aminte despre povestea citită.

Câteva din temele propuse în acest modul sunt:

Generozitatea:

Titlul cărții: Cel mai fain uriaș din oraș, autor Julia Donaldson.

Copiii vor învăța din acțiunile lui George cât este de bine să te simți util, să ajuți, să împarți lucrurile tale cu ceilalți și vom povesti despre generozitate.

Precum personajul George, dacă împărțim și îi ajutăm pe cei care au nevoie, gestul de generozitate ni se va întoarce la un moment dat.

Optimismul:

Titlul cărții: Pete Motanul și nasturii săi șic, autor James Dean.

Copiii vor învăța elemente primare de matematică într-un mod distractiv.

Vor afla de la Pete că nu trebuie să ne întristăm atunci când pierdem un lucru, pentru că lucrurile vin și se duc, e bine să rămânem pozitivi și optimiști.

Emotii? Ce sunt emoțiile? Ce înseamnă să fii trist, furios, fericit, vesel:

Titlul cărții: My many Coloured Days.

Copiii vor învăța despre emoții, cartea asociază culorile cu emoțiile pe care le resimțim în diferite situații.

Vom dezbate despre fiecare emoție în parte, la finalul lecturii copiii vor realiza un craft și vor face activități inspirate din carte.

Încrederea în sine și răbdarea:

Titlul cărții: Sămânța de morcov, autor Ruth Krauss.

Când un băiețel plantează o sămânță de morcov, mama și tata îi spun că n-o să răsară nimic. Și nici fratele mai mare nu pare deloc încrezător.

Dar când ești mic, știi pur și simplu că unele lucruri se pot întâmpla, chiar dacă cei din jur nu sunt prea convinși de asta.

Copiii vor învăța despre încrederea în sine, despre răbdare, despre faptul că dacă crezi în ceva cu tărie și muncești să se întâmple acele lucruri, cu siguranță vei reuși să le realizezi.

Apartenența lucrurilor și regulile:

Titlul cărții: Elanul ăsta e al meu, autor Oliver Jeffers

Wilfred avea un elan. Nu-l avea dintotdeauna. Elanul venise la el cu ceva vreme în urmă și Wilfred a știut pur și simplu că era al lui. S-a gândit să-l numească Marcel.

O poveste cu tâlc, minunat desenată, care ne face să ne întrebăm dacă ne aparține ceva cu adevărat.

Copiii vor învăța despre apartenența lucrurilor, despre reguli, despre relația dintre persoane și lucruri, dacă este bine sau nu să ne însușim lucruri care nu ne aparțin.

 

Instructor

Bianca Medovarschi este mama unui băiețel de 3 ani, de profesie filolog, a iubit dintotdeauna cărțile.
Este absolventă a facultății de limbi străine engleză-germană și a Academiei de Studii Economice – Afaceri Europene. A fost profesor de engleză la Liceul maghiar din Timișoara. Vorbește engleză, germană, slovacă, cehă, română. 🙂
În ultimii 12 ani a lucrat în mediul afacerilor și relațiilor internaționale, având astfel contact cu diferite culturi.
După toate aceste experiențe și venirea pe lume a copilului ei, prin librăria online Booklandia (deschisă în iulie 2018), Bianca își dorește să ofere posibilitatea familiilor mixte din România și copiilor bilingvi să aibă acces la cărți în limbile vorbite acasă.
Booklandia.ro este o librărie online dedicată familiilor mixte, cu copii bilingvi. Este un tărâm de poveste în care părinții pot găsi cărțile potrivite pentru copii, dar și materiale educaționale și jucării. Este librăria care se pliază perfect nevoilor familiilor mixte din România, încurajează dezvoltarea lingvistică a copiilor bilingvi, încă de la vârste fragede. Pe lângă cărți, găsim și caiete de activități, puzzle-uri, cărți de colorat, jucării educative deosebite.

Când? Unde? Cât?

Durată curs: 14 săptămâni, o întâlnire pe săptămână, durată întâlnire: 50 minute
Cursul are loc în fiecare luni începând cu ora 16:10.
Număr minim/maxim de copii în grupă: 8/12
Vârstă copii: 4-7 ani
Locație: Academia Heidi, str. Apullum nr. 3, Brașov

To Top