Sold Out

Atelier De Muzică miercuri 16:10 (22 ianuarie – 15 aprilie 2020)

528.00 lei

La Atelierul de muzică pornim de la premiza că fiecare om are un potențial muzical ce se dezvoltă și înflorește dacă este îngrijit și stimulat corespunzător. Este din ce în ce mai cunoscut faptul că activitatea muzicală are un impact foarte benefic asupra omului în plan cognitiv, afectiv și social.

La Atelierul de muzică experimentăm și ne întâlnim cu muzica în diverse forme, de fiecare dată o muzică vie, creată chiar de noi la fața locului.

Stoc epuizat

Anunță-mă când cursul este disponibil.

Descriere

La Atelierul de muzică pornim de la premiza că fiecare om are un potențial muzical ce se dezvoltă și înflorește dacă este îngrijit și stimulat corespunzător. Este din ce în ce mai cunoscut faptul că activitatea muzicală are un impact foarte benefic asupra omului în plan cognitiv, afectiv și social.

La Atelierul de muzică experimentăm și ne întâlnim cu muzica în diverse forme, de fiecare dată o muzică vie, creată chiar de noi la fața locului.
Primul instrument cu care am făcut cu toții cunoștință și care ne însoțește mereu este propria voce. Aici o încurajăm să strălucească și să se împletească cu vocile celorlalți. Cântatul împreuna cu alți oameni naște acel sentiment de a fi împreună, de comunitate, atât de necesar tuturor.

Tot din categoria instrumente la purtător face parte și corpul nostru. La atelierul de muzică ne mișcăm și cântăm cu tot corpul. Fie că este vorba de percuție corporală, jocuri cu bătăi din palme, dans, gesturi care ilustrează versurile unui cântec sau anumite calități ale muzicii, mișcarea este în strânsă legătură cu muzica și ne ajută să o trăim cu toată ființa.

Pe lângă aceste două instrumente, corpul și vocea, facem, pe rând, cunoștință și cu instrumente muzicale exterioare nouă. Pe o parte dintre ele, copiii au ocazia să le vadă și să le asculte iar la altele chiar să cânte. În ceea ce privește cântatul instrumental, ne concentrăm pe:
– jocuri si exerciții muzicale de improvizație – dezvoltă capacitatea de exprimare liberă prin intermediul muzicii, ne dau încredere în propria capacitate de a crea și o stimulează
– dezvoltarea capacității de a asculta activ – esențială în orice activitate care presupune interacțiunea cu alte persoane și nu numai.

La Atelierul de muzică imaginația joaca un rol esențial. Activitățile pornesc și se construiesc pe câte o imagine, o metaforă, o poveste. Poziția corectă, intonația, tehnica de folosire a unui instrument, toate sunt justificate de o imagine interioară, sunt o necesitate ce decurge din această imagine sau poveste. În felul acesta lucrurile capătă sens pentru copii, implicarea și bucuria lor sunt mult mai mari. Într-un mod jucăuș, practic, fără a teoretiza, învățăm despre sunete, ritm, melodie, nuanțe, tempo și timbru muzical.

Instructor

Cipriana Șerbu a descoperit foarte timpuriu pasiunea pentru muzică și mișcare și bucuria de a fi cu copiii. La șapte ani deja își supunea familia unor recitaluri zilnice de blockflote și voce. Din clasa a treia până la sfârșitul gimnaziului a studiat harpa iar la începutul liceului a descoperit chitara. Plăcerea de a cânta, vocal și instrumental, a simțit-o prima dată în școala Waldorf, apoi a dezvoltat-o ca activitate socială în adolescență. A aprofundat apoi studiul muzicii urmând cursurile facultății de pedagogie muzicală și masteratul în același domeniu. Dorința de a cunoaște ființa umană, în special copiii, a determinat-o să urmeze cursurile Colegiului Universitar de Institutori Waldorf din București și ale Seminarului de Educatoare Waldorf de la Cluj.

De 12 ani lucrează cu copiii. În primii șase ani a fost educatoare Waldorf oferind,  în paralel, și lecții individuale de muzică. În 2013 s-a mutat în Brașov și a pus bazele proiectului Waldorf Neaos (ateliere pentru copii și adulți) în cadrul căruia susține, printre altele, ateliere de muzică pentru copii și ateliere de cioplit și cântat la liră pentru adulți. Împreună cu partenerul ei a înființat compania Nisoria, producătoare de instrumente muzicale.

Din 2015 a devenit mămică și se bucură de atunci de privilegiile și oportunitățile de evoluție oferite de rolul de părinte, savurând în continuare la fel de mult întâlnirea cu orice copil.

Structura cursului

Cursul are 3 module:

Modulul 1 – 3 octombrie – 19 decembrie 2019 – 12 săptămâni
Modulul 2 – 22 ianuarie – 15 aprilie 2020 – 12 săptămâni
Modulul 3 – 23 aprilie – 9 iulie 2020 – 12 săptămâni

Când? Unde? Cât?

Durată curs: 10 luni, 1 întâlnire pe săptămână, durată întâlnire: 50 minute
Atelierul de muzică are loc în fiecare miercuri de la ora 16:10.
Număr minim de copii în grupă: 8
Număr maxim de copii în grupă: 12
Vârstă copii: 3 ani jumătate – 7 ani
Locație: Academia Heidi, str. Apullum nr. 3, Brașov
Investiție:
528 lei/Modulul 2 (10 ore + 2 ore gratis)
sau
1500 lei Abonament Silver
sau
1950 lei Abonament Gold

To Top