Atelier de comunicare relațională pentru părinți 12 februarie 2020

100.00 lei

Metoda ESPERE înseamnă – Energie Specifică Pentru o Ecologie Relaționala Esențială – și este, de fapt, o pedagogie a comunicării, o metodă vie, accesibilă tuturor și ușor de aplicat în viața de zi cu zi. A fost creată de psihosociologul și scriitorul francez Jacques Salomé, acum mai bine de 35 de ani. 

Scopul comunicării relaționale prin Metoda ESPERE® este îmbunătățirea calității relațiilor interpersonale din toate domeniile vieții. Sensul pe care îl dă Jacques Salomé verbului “a comunica” este de “a pune în comun”. Astfel, din aceasta perspectivă Metoda ESPERE® ne ajută să fim co-autori responsabili ai relațiilor noastre.

Categorie:

Descriere

Metoda ESPERE înseamnă – Energie Specifică Pentru o Ecologie Relaționala Esențială – și este, de fapt, o pedagogie a comunicării, o metodă vie, accesibilă tuturor și ușor de aplicat în viața de zi cu zi. A fost creată de psihosociologul și scriitorul francez Jacques Salomé, acum mai bine de 35 de ani. 

Scopul comunicării relaționale prin Metoda ESPERE® este îmbunătățirea calității relațiilor interpersonale din toate domeniile vieții. Sensul pe care îl dă Jacques Salomé verbului “a comunica” este de “a pune în comun”. Astfel, din această perspectivă Metoda ESPERE® ne ajută să fim co-autori responsabili ai relațiilor noastre.

Atelierele au ca obiective:
– îmbunătățirea comunicării de zi cu zi cu copiii
– gestionarea situațiilor conflictuale
– ascultare și comunicare cu cei mici.

Atelierul este interactiv. Metoda ESPERE® oferă instrumente și tehnici ce se pot aplica în toate relațiile pe care le avem pentru a învăța cum să ne exprimăm mai bine și cum să comunicăm cu ceilalți pentru a putea păstra aceste relații vii și armonioase. 

Participanții vor putea: 

  • exersa, folosind instrumentele și tehnicile oferite de Metoda ESPERE® pe situațiile lor concrete, de viață, cum să iasă din sistemul antirelațional, cel în care trăim zi de zi, pentru a îmbunătăți relațiile cu cei mici și nu numai. 
  • afla, discuta și vizualiza problemele care apar în relația părinte-copil, ce confuzii creează toate acestea și cum le pot evita. 
  • exersa împreună cu trainerul utilizarea acelor reguli de igienă relațională și a instrumentelor prin care să schimbe și să îmbunătățească relațiile lor cu copiii 

Puteți achiziționa tot pachetul (cele 4 ateliere) sau puteți veni separat, la câte o întâlnire.

Cele 4 ateliere au ca teme:

  1. Relații sănătoase – familii sănătoase. Introducere în Metoda ESPERE®. Cum trecem de la un sistem anti-relațional / reacțional, la un sistem în care avem grijă de relațiile noastre prețioase. 

Atelierul este dedicat relației părinte-copil și dinamicii familiale. Este unul interactiv și vizual, vom exemplifica și discuta direct pe dificultățile pe care le aveți în relația cu copiii. Vom exersa, folosind instrumentele Metodei ESPERE®, cum să schimbăm modul în care comunicăm cu oamenii mici, cum păstrăm curate, vii și armonioase relațiile în familie, ce primim și ce oferim în relații (mesaje cadou și mesaje toxice). Pe parcursul atelierului plecăm de la situațiile concrete din viața noastră pentru a le putea transforma și îmbunătăți. Scopul nostru: să avem relații frumoase și sănătoase cu cei mici și în familia extinsă. 

Pe parcursul celor două ore vom exemplifica modul în care comunicăm în familie și în societate – cum întreținem sistemul anti-relațional sau sistemul reacțional (în care ne-am născut și crescut) și ce schimbări sunt necesare pentru a trece la o comunicare relațională, la o comunicare ce ne îmbogățește relațiile și ajută în propria noastră vindecare relațională și emoțională. 

Sunt responsabil de capătul meu de relație, de ceea ce spun, fac, simt, aud și gândesc. Pornind de aici vom exersa cu instrumente, reguli și concepte ale Metodei ESPERE® și vom deschide poarta unei ecologii relaționale. 

  1. Cum să cresc un copil în echilibru relațional. Despre dimensiunile și funcțiile parentale: mamă/mămică, tată/tătic. Cum să fac cereri, să pun limite, să ofer și să primesc în relația cu copiii.
  1. Ce se întâmplă în familie după ce apare copilul? Relația de cuplu vs Relația de părinți. Despre frați și rivalități.
  1. Nevoi, dorințe și frici. Cum ascultăm dorințele și fricile copiilor noștri. Cum îi putem însoți pe copii să își realizeze dorințele. Despre ce înseamnă să fiu în ascultarea copilului meu: cum ascult comportamentele atipice, limbajul corpului etc.

Cui se adresează: părinţilor, bunicilor, bonelor

Trainer

Dana Dragomirescu 

“Sunt trainer și consultant în comunicare relațională prin Metoda ESPERE®, în curs de acreditare la Institutul ESPERE Internațional din Paris. Am o experiență de peste 5 ani în comunicare relațională în grupuri de lucru cu adulți și consultații individuale. De asemenea, ultimul curs susținut pentru profesori și educatori a fost în cadrul EdFest – Brașov, unde au fost prezente 30 de cadre didactice, profesori și alte persoane care lucrează cu copiii în grădinițe sau afterschool-uri. Sunt co-fondator al comunității pentru părinți – www.urbankid.ro și al romaniahealing.com. Mai multe informatii despre mine si cu ce pot ajuta: romaniahealing.com/dana.”

Când? Unde? Cât

Durată ateliere: 4 întâlniri a câte 2 ore, în zile de miercuri, de la 18:00 la 20:00, în următoarele date: 12 și 26 februarie, 11 și 25 martie 2020
Următoarea serie de 4 întâlniri va începe miercuri, 12 februarie 2020.
Durată întâlnire: 2 ore, 18:00-20:00
Locuri disponibile: 15
Investiție: 
100 lei/atelier (2 ore)
sau
340 lei/pachet 4 întâlniri
sau
1500 lei Abonament Silver
sau
1950 lei Abonament Gold

 

 

To Top