Laborator de științe

“De ce e cerul albastru?”, “De ce plouă?”, “Cum funcționează un vulcan?”, “Cum zboară o rachetă?”, “Cum beau apă florile?”, “De unde vin culorile?”, “De ce e sângele roșu?”, “De ce e apa udă?” sunt doar câteva dintre “de ce” -urile copiilor la care aceștia așteaptă răspunsuri și explicații de la oamenii mari. Ei și cum capitolul acesta plin de curiozitate din viața celor mici merită valorificat la maxim, Laboratorul de științe e locul potrivit pentru a-i ajuta pe copii să își dezvolte gândirea divergentă și să își formeze cât mai multe rețele neuronale noi care vor facilita o bună integrare a informației primite de creier prin toate simțurile. La laborator mirosim, pipăim, observăm, ascultăm și uneori mai și gustăm, dacă e cazul, pentru a avea parte de experiențe și experimente cât mai de impact

Descriere

“De ce e cerul albastru?”, “De ce plouă?”, “Cum funcționează un vulcan?”, “Cum zboară o rachetă?”, “Cum beau apă florile?”, “De unde vin culorile?”, “De ce e sângele roșu?”, “De ce e apa udă?” sunt doar câteva dintre “de ce” -urile copiilor la care aceștia așteaptă răspunsuri și explicații de la oamenii mari. Ei și cum capitolul acesta plin de curiozitate din viața celor mici merită valorificat la maxim, Laboratorul de științe e locul potrivit pentru a-i ajuta pe copii să își dezvolte gândirea divergentă și să își formeze cât mai multe rețele neuronale noi care vor facilita o bună integrare a informației primite de creier prin toate simțurile. La laborator mirosim, pipăim, observăm, ascultăm și uneori mai și gustăm, dacă e cazul, pentru a avea parte de experiențe și experimente cât mai de impact.

Laboratorul de științe este locul unde micii savanți pot experimenta și pune întrebări și unde vor fi ghidați să descopere lucruri fascinante din domenii majore ale științei prin mici experimente distractive, surprinzătoare și educative, pe care le vor putea face și singuri. Uneori, chiar și acasă împreună cu voi, părinții! 🙂

Instructori

Andreea Cristian

“Eu sunt Andreea Cristian și de 5 ani mi-am găsit vocația în munca cu copiii. Cel mai mult  iubesc natura și o aduc în toate activitățile mele zilnice prin activitățile pe care le fac.
Când am avut pentru prima oară ocazia să îmi exprim creativitatea și îndemânarea în preajma copiilor, m-am simțit ca și cum am deschis o cutie plină cu fericire. Din clipa aceea m-am descoperit și am înflorit. În preajma lor am înțeles ce înseamnă cu adevărat încrederea și iubirea.

Mă simt un copil printre copii, deseori glumesc spunându-le că am 5-6 anișori căci așa mă simt în preajma lor, plină de entuziasm și liberă să experimentez, fără frică.
Îmi place să găsesc mereu activități noi, cu cât inventăm și improvizăm mai des, cu atât experiența este mai magică! Motto-ul meu: Ai încredere, încearcă, este doar o nouă experiență!”

Alice Radu

 

“Mă numesc Alice Radu, am 24 de ani și am absolvit Facultatea de Psihologie la Universitatea Transilvania din Brașov. Iubesc natura, sunt o persoană veselă și colorată și îmi place să îi fac pe cei din jurul meu să zâmbească. Când eram mică îmi plăcea să stau cu oamenii mari iar acum că sunt mare, îmi doresc să explorez lumea celor mici. De când am pășit în universul copiilor, am învățat să las temerile în urmă și să privesc fiecare experiență cu entuziasm și curiozitate. Ne însoțesc la fiecare întâlnire două prietene de nădejde: creativitatea și voia bună, pentru ca cei mici să experimenteze și să învețe cu zâmbetul pe buze.”

Structura cursului

Cursul are 3 module:

Modulul 1 “Spațiu și pământ” 
Modulul 2 “Solide, lichide, gaze” 
Modulul 3 “Lumea vie”-plante, animale, corpul uman 

Când? Unde? Cât?

Durată curs: 10 luni, 1 întâlnire / săptămână, durată întâlnire:  50 minute.
Laboratorul de științe are loc în fiecare joi de la ora 17:30.
Număr minim/maxim de copii în grupă: 6/12
Vârstă copii: 4-8 ani
Locație: Academia Heidi, str. Apullum nr. 1-3, Brașov.

To Top