conferinţă pentru părinţi, bunici, cadre didactice, psihologi

Copilul meu loveşte, muşcă şi îi împinge pe ceilalţi copii. I-am explicat de o mie de ori că nu e OK şi nu înţelege. Mai vorbeşte şi urât pe deasupra! spunem noi, părinţii.

A venit doamna agresivitate! Cine mă ajută să văd ce fac cu ea? spune copilul.

Când copilul nostru loveşte, muşcă sau împinge alţi copii, noi părinţii ne simţim trişti, frustraţi şi neajutoraţi. Şi de multe ori vinovaţi că am greşit cu ceva în educaţia copiilor. Am făcut tot ce ne stă în putinţă să oprim comportamentul: am vorbit frumos cu ei, le-am explicat ce e bine şi ce e rău. Nu a mers. Apoi, istoviţi, am început să ameninţăm, şantajăm, pedepsim – nimic nu a mers. De ce?

De cele mai multe ori, agresivitatea copiilor ascunde o frică mai nouă sau mai veche. Vom afla la conferinţă ce putem face pentru a ne ajuta copiii să scape de comportamentul nedorit: nişte instrumente clare şi logice. Şi pentru ca relatia dintre părinte şi copil este ca un dans (un pas al copilului influenţează pasul părintelui şi vice-versa), vom vorbi şi despre povestea noastră, a părinţilor legată de agresivitate. Fiindcă e la fel de importantă ca şi a copilului.

Conferinţa abordează următoarele teme:
– agresivitatea faţă de ceilalţi (copilul muşcă, ciupeşte, loveşte, distruge lucruri, vorbeşte urât)
– agresivitatea faţă de sine (copilul se loveşte, îşi smulge părul din cap etc.)
– copilul din poziţia de “victimă” şi ce putem face să-l ajutăm să aibă mai multă încredere în el şi să se elibereze de teama faţă de copiii care îl agresează.

Structura conferinţei:
1. Agresivitatea – cum e resimţită de copil, de adult; ce simte copilul care manifestă un comportament agresiv
2. Copilul este bun!
3. Mica anatomie a creierului: Conectarea şi sistemul limbic
4. Factori care întrerup conectarea şi îl fac pe copil să se comporte agresiv
5. Rolul părintelui în situaţiile în care copilul loveşte
6. Timpul Special cu copilul – cum se face, la ce ajută
7. Listening Partnership
8. Limitele – o altă abordare a limitelor: cum se pun, ce facem când copilul nu le acceptă.

Tematica abordată şi instrumentele de lucru cu copiii cu comportament dificil sunt cele dezvoltate şi experimentate de organizaţia Hand in Hand Parenting.

Detalii conferinţă

[divider]

Cui se adresează: părinţilor, bunicilor, bonelor, cadrelor didactice care au în grijă copii cu vârste de până la 15 ani

[divider]

Otilia Manteles & co

Trainer: “Sunt Otilia Mantelers, mamă a trei copii frumoşi şi plini de joacă. Şi sunt şi trainer de parenting, pasionată de Playful Parenting şi rivalităţile între fraţi. Şi spre tot ce ţine de emoţiile copiilor şi ale noastre, părinţilor. Ca părinte am o cutiuţă magică de baghete fermecate pe care le scot în funcţie de moment: empatia, mângâierea, pictura, dansul şi… Playful Parenting!”

Mai multe despre Otilia găseşti pe pagina emisiunii Totul despre mame şi pe blogul ei: Joc şi Emoţii.

[divider]

Următoarea conferinţă: în curând
Durată conferinţă:
4 ore (17:30 – 21:30)
Locuri disponibile: 60
Investiție:  …
Vezi mai jos politica de reduceri.
Locaţie: Şcoala Jules Vernes, str. Păltiniş, nr.6, Braşov
Data limită pentru înscrieri: 26 noiembrie!

Înscrie-te

Galerie video

[divider]
[youtube height=”400″ width=”600″]http://www.youtube.com/watch?v=qDXMfcEobcw[/youtube]

.

Galerie foto

[divider]
[gdl_gallery title=”Agresivitatea copiilor” width=”140″ height=”140″ ]

Impresii de la conferinţă

[divider]

Carmen: A fost o experienţă minunată! Ar trebui ca fiecare părinte/ dascăl să participe măcar o dată! Otilia este absolut unică şi fără doar şi poate FABULOASĂ!

Teodora: Foarte util imi este că am ascultat-o aşa pe viu, să mi se aşeze şi mai bine în suflet învăţăturile ei, pentru că aceste metode de exprimare a emoţiilor, de scoatere a lor din locuri ascunse pot fi aplicate nu numai copiilor ci şi partenerilor. În fond, rămânem nişte copii.

Ana-Maria: Conferinţa a fost foarte interesantă şi utilă. Otilia a ştiut să ne capteze atenţia şi să nu ne dăm seama când au trecut 4 ore. Sfaturile mi se par de un real folos şi deja am început să le pun în practică. Cu siguranţă o să mai particip şi la alte conferinţe. Mulţumesc Otiliei pentru toate sfaturile bune, dar şi vouă pentru foarte bună organizare.

Estera: Am înţeles mai bine ce se întâmplă în spatele crizelor băieţelului meu. Am înţeles că are nevoie de timp special cu noi, în fiecare zi. Cu unul din părinţi. Am înţeles şi am şi început să aplic ideea Listening cu o prietenă. Am sunat-o aseară după conferinţă.

Brînduşa: Primul lucru pe care l-aş povesti este că plânsul este bun pentru copil. Acest mod de a vedea plânsul m-a impresionat, chiar m-a şocat deoarece noi mamele încercăm să stopăm această trăire şi e evident că greşim! Apoi… am apreciat autenticitatea discursului său, implicarea sa emoţională şi exemplele personale! Totul a fost la superlativ! Felicitari Otiliei şi vouă!

Mihaela: Otilia a oferit, prin prezentarea sa, autenticitate, înţelegere, căldură, empatie. Totuşi pentru a primi o abordare atât de nouă este nevoie de o minte deschisă şi de disponibilitatea de a înţelege … din partea ta, ca participant (indiferent dacă eşti părinte, psiholog, cadru didactic)!

Alexandra: Mi-a plăcut foarte mult, a fost foarte utilă conferinţa, mă bucur foarte mult că am reuşit să vin pentru a înţelege mai bine provenienţa agresivităţii copiilor şi reacţia pe care trebuie să o avem faţă de această manifestare.

Istvan: Impresii foarte bune, cunoştinţe imediat aplicabile predate cum trebuie. Doar trebuie să ai ureche să le auzi… în suflet. Ce aş povesti mai departe prietenilor? Să participe, evident..

Mirela: Experienţă intensă. Bucurie că există astfel de preocupări în România. În Braşov. Evident începem să ne civilizăm şi educăm, ceea ce este minunat.

Minerva: Ne-a plăcut tema conferinţei, organizarea, iar prezentatoarea a fost admirabilă. Am ajuns la concluzia că sunt mulţi copii care trebuie să fie ajutaţi de adulţi pentru a depăşi unele momente delicate de care nu sunt chiar ei vinovaţi. Trebuie să ne înarmăm cu răbdare şi să le acordăm micuţilor multă afecţiune şi înţelegere.

Alina: Chiar dacă nu sunt încă mămică, prezenţa la această conferinţă mi-a răspuns la multe întrebări legate de copilăria mea, dar şi de comportamentul meu şi al amicilor mei. Am luat notiţe : ) şi îmi doresc ca mapa primită să fie prima din multele ce vor urma. Au fost 4 ore de calitate petrecute alături de oameni de calitate. Mulţumesc, Academia Heidi şi Otilia!

Loredana: Personal, sunt foarte plăcut surprinsă că există persoane care promovează educaţia de acest tip şi nu cea bazată pe pedeapsă-recompensă. Majoritatea părinţilor din cercul meu încurajează educaţia tip pedeapsă-recompensă, iar, la un moment dat, am avut impresia că nu procedez corect dacă nu îmi pedepsesc copilul. Acum răsuflu uşurată şi încerc să transmit mai departe cele învăţate la conferinţă.

Antoanela: Multe multe informaţii utile, practice, care îţi deschid ochii şi te ajută să faci faţă situaţiilor neplăcute legate de agresivitatea copilului tău cu capul sus şi fără să-ţi fie ruşine, cu compasiune şi înţelegere. Ceea ce ne-a fost prezentat de Otilia funcţionează nu doar pentru a reduce agresivitatea copiilor, ci şi pentru a ne îmbunătăţi relaţiile cu ei.

“Totul are legătură, totul are explicaţie, totul se poate rezolva ! Cutremurător !”

Am auzit sfaturi noi de care voi ţine cont în functie de caz. Am înţeles că, copiii agresivi au nevoie de multă atenţie, ascultare din partea noastră. Mi-au plăcut mult micile demonstraţii ale Otiliei şi exemplul personal. De ceva timp, citind şi eu câteva cărţi mi-am însuşit acel comportament jucăuş în prezenţa copilului şi consider că este punctul forte al relaţiei noastre. Am practicat eliberarea emoţiilor prin râs; nu ştiu cum dar eu sunt singura care îl fac pe băieţelul nostru să râdă în hohote până face pe el. Recomand acest curs persoanelor care nu au timp să citească. Felicitări echipei Heidi !!!”

“Exemplele din viaţa personală a Otiliei şi explicaţiile neuroştiinţifice mi-au captat atenţia şi mi-au câştigat încrederea. Recomand acest eveniment tuturor persoanelor pentru a conştientiza din timp importanţa comportamentului nostru faţă de copii.”

“Indiferent dacă te numeri printre “norocoşi” şi în acest moment copilul tău nu manifestă agresivitate, trebuie să participi la un astfel de curs! Ştii sau vei şti cum să reacţionezi, înveţi să răspunzi cu dragoste şi înţelegere la nevoile copilului tău. Înveţi să îl asculţi si să îl ajuţi să îşi depăşească temerile. De ce nu, şi pe ale tale. Descoperi că minunea din viaţa ta te învaţă să te uiţi dincolo de fapte! Otilia este minunată, reuşeşte să treacă de bariera emoţională a fiecăruia şi să te determine să vrei să cunoşti cât mai multe, asta fără să judece, fără să spună “aaa, păi aşa nu e bine, uite aşa trebuie făcut”. Cel mai important, poate, nu povesteşte din cărţi!!! Fiecare cuvânt, fiecare experienţă povestită e plină de emoţie, este experienţa personală. Vă mulţumesc că mi-aţi oferit ocazia să particip la un astfel de curs, şi de ce nu .. mai vreauuuu!!”

“Sunt foarte mulţumită că am participat la conferinţă. Am aflat câteva lucruri la care nu m-aş fi gândit că sunt bune. Am văzut că pot întări încrederea copilului în el şi că puiul de el este un copil BUN, indiferent de supărările lui şi reacţiile furioase pe care le manifestă.”

“Sunt extrem de bucuroasă că am participat la conferinţa Otiliei. Îi mulţumesc mult pentru dragostea cu care a împărtăşit informaţiile şi pentru căldura cu care a răspuns la temerile părinţilor. Otilia, te văd un izvor de dragoste şi m-ai inspirat ca femeie foarte mult! Cele spuse în conferinţă au trezit în mine conştientizări ale anumitor reacţii pe care nu le înţelegeam la mine… acum ştiu unde să lucrez şi cum să reacţionez faţă de copii şi faţă de copiii din adulţi! Am luat multe idei şi o să aplic exerciţiile! Eşti modelul, Otilia, şi te admir pentru puterea interioară şi eforturile depuse!!!!”

“Mi-a mers la suflet această întâlnire. Parcă mi-a ridicat o ceaţă de pe ochi. Văd lucrurile mult mai clare acum. Otilia ne învaţă practic ce tot citim prin cărţile de spiritualitate: CHEIA este IUBIREA. Dacă oferi asta, totul se deschide. E bun un astfel de eveniment pentru că ne reaminteşte acest lucru şi în plus ne arată şi cum să reactionăm în anumite situaţii.”

“Interesantă experienţa… Neuroştiinţa ne dă multe explicaţii şi ne ajută să interpretăm comportamentul copiilor noştri… şi, mai mult, să-l corijăm cu multă dragoste şi blândeţe. Mi-a plăcut modul în care Otilia a reuşit să ajungă la inimioarele copiilor ei, după o copilărie traumatizantă, cu multe amintiri neplăcute… Îi doresc multă răbdare, putere de muncă şi să ne prezinte cât mai multe conferinţe educative ca aceasta!”

“Foarte “răscolitoare”. Am crezut că aflu informaţii despre educaţia copilului, când colo m-am văzut eu copilul în multe situaţii. Recomand conferinţa tuturor celor care vor să fie oneşti cu ei şi cu copiii lor şi vor să schimbe ceva pentru ei şi pentru familiile lor.”

“Interesant, foarte interactiv, cu multe exemple practice, m-a ajutat să înţeleg de unde provin reacţiile copilului meu, cum să le fac faţă, cum să-l ajut pe el şi să mă “reîncarc” pe mine atunci când e nevoie. Aş recomanda oricui şi aş mai participa şi altă dată!”

“A fost o conferinţă grozavă! Am avut multe de învăţat şi au fost exemplificate mai multe metode de lucru cu copiii, ceea ce mie personal îmi este de un real folos. Au fost câteva idei interesante pe care chiar le voi aplica pentru a vedea ce efect au asupra comportamentului copiilor.”

“Fiul unui prieten i-a spus tatălui: “Supărarea mea nu mă lasă să fiu ascultător”. Eu am aflat acest adevăr, spus atât de simplu de un băiețel de 3 ani jumătate, la conferința Otiliei. De acum mă voi gândi mai întâi la adevăratul motiv al supărării copiilor mei înainte să le țin morală sau să mă enervez. Am înțeles lucruri despre mine, despre copilăria mea și știu că pot face mai bine pentru copiii mei. Mulțumesc, Otilia. Mulțumesc, Elena.”

Reduceri:

[divider]

Beneficiezi de o reducere de 10%:
– dacă te înscrii şi plăteşti taxa de participare la conferinţă cu cel puţin trei săptămâni înainte de ziua conferinţei

Beneficiezi de o reducere de 30%:
– dacă eşti cadru didactic la creşă, grădiniţă sau şcoală generală şi în limita locurilor disponibile; în formularul de înscriere, selectează opţiunea “reducere specială” la secţiunea Pachet de reduceri

Important:

1. Facem apel la înţelegerea dvs. în legătură cu prezenţa copiilor la eveniment. Cei mici sunt aşa de drăgălaşi că mai toată atenţia celorlalţi se îndreaptă către ei şi mai puţin către trainer. În plus, vor şi ei să contribuie, “să spună” ce le place şi ce nu. Ştim din experienţa de la Academie şi din feedbackul de la participanţi că e mai cu folos să îi lăsăm pe bunici să aibă grijă de tentaţiile astea mici.
2. În cazul în care evenimentul se amână sau se anulează din cauza organizatorului, banii se returnează.
3. În caz că ai plătit taxa de curs şi te răzgândeşti, primeşti banii înapoi integral dacă ne anunţi cu cel puţin 30 de zile înainte de începerea conferinţei.
4. Banii plătiţi se reportează în proporţie de 70% la un alt curs de la Academie (la alegerea ta şi programat în următoarele 4 luni) în caz că nu mai poţi ajunge şi ne anunţi cu 15-29 de zile înainte de începerea acestuia. Restul de 30% NU se returnează.
5. Banii plătiţi NU se returnează dacă ne anunţi că nu mai poţi ajunge la eveniment cu 0-14 zile înainte de începerea acestuia.
Îţi mulţumim pentru înţelegere!

To Top