Educatie Empatica: curs de comunicare nonviolenă cu Monica ReuMonica Reu: În relaţia părinte-copil empatia înseamnă că, indiferent ce îţi spune copilul, tu să «auzi» de la el sentimente şi nevoi.

Oportunitate pentru părinţi de a învăţa să relaţioneze mai armonios cu copiii, metoda Comunicării Nonviolente (CNV) a fost concepută şi dezvoltată de doctorul în psihologie Marshall B. Rosenberg. Este un mod de interacţiune care ne ajută să creăm relaţii bazate pe compasiune şi respect reciproc, şi să rezolvăm conflictele în mod paşnic, în beneficiul tuturor.
Pe parcursul acestui curs, vom explora moduri în care le putem da celor mici o educaţie bazată pe valori şi vom descoperi cum se poate susţine un mediu de siguranţă şi creativitate printr-o atitudine empatică – un mediu în care copiii învaţă şi contribuie de drag, şi unde nu există pedepse sau recompense.

Detalii curs

[divider]

Cui se adresează: părinţilor, bunicilor, bonelor, cadrelor didactice, psihologilor. Dacă nu eşti încă părinte, uite aici nişte motive pentru care să participi.

[divider]

Trainer: Monica Reu împărtăşeste metoda CNV din anul 2004 şi este formator autorizat CNFPA. Este singurul trainer român de Comunicare Nonviolentă certificat de Center for Nonviolent Communication din Statele Unite. Organizează şi susţine workshop-uri în România şi Polonia pentru cadre didactice, părinţi şi cupluri. Din anul 2007 este preşedintele Asociaţiei pentru Comunicare Nonviolentă cu sediul în Bucureşti, organizaţie ce are ca scop promovarea principiilor CNV în societatea românească. Programul Educaţie Empatică s-a născut din dorinţa ei de a împărtăşi cu părinţii un instrument de relaţionare ce poate aduce mai multă bucurie şi armonie în viaţa de familie. Unul dintre învăţătorii săi într-ale comunicării empatice este fiica ei, Emma, în vârstă de doi ani.

[divider]

Următorul curs: 25-27 octombrie 2013
Durată curs:
12 ore: vineri (18:00 -21:00), sâmbătă (10:00-16:00), duminică (10:00 – 13:00)
Locuri disponibile: 20
Investiție: 290 RON
Vezi mai jos politica de reduceri. Suportul de curs, apa şi fructele sunt incluse în preţ.
Înscrieri: –

Structură curs

[divider]

Vineri:
– Identificarea elementelor de limbaj şi gândire care blochează comunicarea
– Prezentarea principiilor de bază şi a celor patru paşi ai Comunicării Nonviolente
– Aplicarea celor patru paşi pentru o comunicare mai eficientă

Sâmbătă:
– Empatia – cheia comunicării armonioase
– Identificarea nevoilor copiilor, indiferent de modul în care aceştia se exprimă
– Capcanele pedepselor şi ale recompenselor
– Cum ne ajută Comunicarea Nonviolentă în situaţii dificile, conflicte, blocaje de comunicare

Duminică:
– Recunoştinţă şi celebrare

Galerie foto

[divider]
[gdl_gallery title=”CNV” width=”140″ height=”140″ ]

Galerie video

[divider]

[youtube height=”400″ width=”600″]http://www.youtube.com/watch?v=pHaM2xD7dKA[/youtube]

.

Din Emisiunea Totul despre mame:

[myvideogall:Monica Reu]

Impresii de la curs

[divider]

Elena Loghin: Monica Reu şi limbajul girafelor şi al şacalilor la Braşov, la Academia Heidi

Elena Loghin: Comunicare non-violentă: curs de educaţie empatică la Braşov, cu Monica Reu

Oltea Tudose: Eu am făcut cursul de “educaţie empatică” al Monicăi Reu vara trecută şi simt că mi-a deschis o nouă lume, mi-a structurat foarte multe informaţii şi experienţe cu copiii mei, emoţii ale mele în relaţia cu ei. E adevărat că e nevoie de iubire enormă şi că e tot ce au nevoie copiii noştri de la noi, dar ne dorim să le-o şi transmitem pe limba lor, într-un fel în care să o şi simtă, într-un fel în care să se simtă înţeleşi, susţinuţi şi liberi!

Andrei Tudose: Primul curs de comunicare non-violentă a fost cel de parenting cu Monica. Îmi aduc aminte că Oltea (soţia mea) mi-a spus că ar fi mişto să mergem la acel curs. Sunt mai reticent la lucruri noi şi în plus nici numele nu mă inspira. Am fost însă şi mi-a plăcut foarte mult, am avut nişte revelaţii care au schimbat felul în care relaţionez cu cei din jurul meu şi chiar cu mine… în foarte bine. Îmi aduc aminte că în acea perioadă Matei nu vroia să rămână la grădiniţă. Plângea şi plângea şi plângea… Marea mea revelaţie la acel curs a fost că înainte de a empatiza cu cineva e nevoie să empatizez cu mine şi să văd ce din mine îmi generează discomfortul pe care eu de fapt îl transmiteam copilului meu. Când în sfârşit la grădiniţă l-am luat în braţe, la despărţire, cu gândul că stau cu el cât are el nevoie şi nu că îl mai strâng o dată în braţe şi gata, ei, abia atunci a funcţionat.
Apoi am mai fost la Super Dad cu Ian şi, la naiba, toţi taţii cam au aceleaşi probleme. Copiii ăştia au nevoie de timpul şi de spaţiul lor şi când îţi dedici atenţia şi eşti 100% acolo cu el, copilul, lucrurile încep să meargă.
Iar de la cursul de cupluri, încă mai practicăm exerciţiul cu 5 minute se ascultare şi 5 minute de exprimare.

Raluca: Astăzi fetiţa mea m-a întrebat cu inocenţă: “Mami, de ce tu şi cu tati v-aţi schimbat?”
Am avut un sentiment de fericire amestecat cu regrete pentru perioada trecută. A fost un moment unic greu de exprimat în cuvinte.
Mulţumim Monica!

Ciprian: Este un instrument foarte valoros. Sunt multe lucruri pe care voi încerca să le folosesc. Oferă o altă perspectivă (mai bună) asupra relaţiei copil – părinte. Şi chiar dacă nu voi putea aplica 1 la 1 tot ce am aflat, voi încerca să folosesc cât mai multe lucruri învăţate aici.

Eliza: WOW! Am descoperit un mod de a gândi corect şi promiţător pentru a-mi schimba viaţa în foarte bine. Mulţumesc! Monica ştie să transmită mai departe convingeri nu doar informaţii. Are foarte multă credibilitate prin puterea exemplului personal.

Raluca: Mi-a plăcut mult pentru că am văzut că se poate educa un copil şi fără “nu e voie”, că am fost înţeleasă fără să mă simt judecată.

Anca: Plec cu dorinţa de a schimba multe lucruri în familie, în comunicarea cu copilul, soţul şi cu cei din jurul meu. Şi în acelaşi timp cu speranţa că multe dintre “problemele” noastre se pot rezolva privind lucrurile dintr-o altă perspectivă.

Adela: A fost prea scurt! Mi-ar fi plăcut să mai stau. Cursul este foarte bine structurat şi aş vrea ca toţi prietenii mei să-l urmeze. Aş zice că “trebuie” dacă nu aş şti că nimic nu trebuie. Mă aşteptam să aflu “metode” ca să citesc reacţiile copilului meu, să le înţeleg mai bine. În schimb, am primit o cheie de introspecţie şi de comunicare cu copilul din mine. Şi asta îmi va face relaţia cu copiii mei mai bogată.

Andrei: Plec de la curs cu convingerea că există şi alte soluţii la blocajele care apar în comunicarea părinte-copil.

Alt părinte: Un curs în care dacă ai deschidere pentru nou în viaţă poţi să afirmi: “Din acel moment mi-am schimbat modul de gândire”.

Mihaela: Am venit la curs din dorinţa de a putea relaţiona mai bine cu copiii cu care lucrez. Pe parcurs am descoperit adevăratul motiv: nevoia mea de a-mi clarifica ce înseamnă pentru mine rolul de mamă şi a mă pregăti pentru acest rol pentru atunci când va veni momentul potrivit pentru mine. Apreciez că Monica a fost atentă la nevoile fiecărui participant, că a fost flexibilă şi s-a “mulat” pe nevoile grupului, că a oferit informaţii şi exemple pertinente fiecărei situaţii. În mod deosebit apreciez empatia, respectul şi înţelegerea pe care le-a oferit.

Alina: Este un curs care dacă ar fi introdus în clasele primare la şcoală ar pregăti cu adevărat noua generaţie pentru viaţă. Monica e un terapeut minunat, care a reuşit cu uşurinţă, încă de la început, să creeze o atmosferă caldă, relaxată, conectată.

Mihaela: Un curs excelent, cu multe unelte necesare şi cu aplicaţii multiple. Un curs grozav pentru a-ţi da uneltele de a-ţi îmbunătăţi şi relaţiile cu ceilalţi (soţ, familie).

Dragoş: Un curs care merită făcut dacă ai deschidere. Monica e caldă, empatică. Eu mă simt foarte bine după aceste 3 zile de curs!

Simona: A meritat fiecare ban. M-am redescoperit pe mine şi pe copilul meu. Am învăţat de la trainer şi de la ceilalţi participanţi şi toate experienţele lor mi-au fost de folos. Mi-am dat seama că aplicând principii simple îmi pot îmbunătăţi relaţia cu copiii, dar şi cu ceilalţi oameni din jurul meu. Monica transmite informaţia excelent. Se conectează cu fiecare participant şi, deşi problemele noastre adesea sunt minore, ea le-a acordat importanţă şi a valorificat toate momentele. Cel mai mult mi-a plăcut că a împărtăşit din experienţa ei personală.

Estera: Extraordinar. Un curs foarte eficient pentru dezvoltarea mea personală. Sunt un berbec care are nevoie de învăţare pentru a renunţa la agresivitate şi impulsivitate. Extrem de util în viitorul pe care în mare parte îl creez – pentru atmosfera pe care o creez în casă, în relaţiile cu copiii şi cu soţul meu. Mi-aş fi dorit să fie şi el prezent în acest punct al evoluţiei mele, să facem saltul împreună. Dar ştiu că exemplul meu personal o să vorbească de la sine.

Roxana: Super curs. Cu multe “aha-uri”, pe care voi încerca să le aplic în relaţia cu cei dein jur. Am descoperit întâi cum să mă exprim eu ca să mă fac înţeleasă. A doua zi am înţeles cum să descopăr nevoile copilului şi apoi am descoperit capcanele pedepselor şi recompenselor. În plus, am avut un “aha” referitor la “trebuie” (despre care credeam că ştiu suficient).

Loredana: În spatele oricărui comportament se află o nevoie. Odată identificată această nevoie, vor veni şi soluţiile. Nu trebuie să facem anumite lucruri, dar dacă le facem trebuie să trecem peste nevoie neîmplinită şi să vedem ce nevoi ne împlineşte acea sarcină. Importantă e motivaţia interioară, nu cea exteriaoră, care este văzută de cele mai multe ori ca un ordin. În loc să etichetăm, e mult mai util să observăm. Ne-ar folosi mult să ne gândim în fiecare seară la un lucru bun pe care l-am făcut peste zi. Aprecierea noastră este importantă şi necesară celor din jur.

Silvana: Sunt încântată că am participat la acest curs, pentru că mă va ajuta în relaţiile cu copiii mei să ajung acolo unde îmi doresc: PRIETENIE!

Paul: La acest curs înveţi că există şi o altă perspectivă a limbajului. Ordinele nu fac neapărat ordine.

Carmen: Este un curs care m-a ajutat să mă conectez cu valorile autentice ale vieţii, să mă înţeleg mai bine pe mine şi în mod implicit pe cei din jurul meu. Pe baza acestor înţelegeri este mult mai uşor să comunici cu ceilalţi ieşind din zona etichetărilor şi încercând să contribui la satisfacerea nevoilor personale şi a celor din jurul tău.

Reduceri:

[divider]

Beneficiezi de o reducere de 20%:
– dacă te înscrii şi plăteşti taxa de participare la curs cu cel puţin 2 luni înainte de începerea cursului

Beneficiezi de o reducere de 10%:
– dacă eşti părintele unui copil de la Creşa sau Grădiniţa Heidi
– dacă ai participat deja la 2 cursuri de la Academia Heidi
– dacă ai un talon de reducere.

Dacă vii împreună cu prietenii tăi, beneficiaţi fiecare de reducere:
– 10% reducere de persoană pentru un grup de 2 participanţi
– 15% reducere de persoană pentru grupuri de 3 sau mai mulţi participanţi

Atenţie! Reducerile NU se cumulează.
Important:
1. Facem apel la înţelegerea dvs. în legătură cu prezenţa copiilor la eveniment. Cei mici sunt aşa de drăgălaşi că mai toată atenţia celorlalţi se îndreaptă către ei şi mai puţin către trainer. În plus, vor şi ei să contribuie, “să spună” ce le place şi ce nu. Ştim din experienţa de la Academie şi din feedbackul de la participanţi că e mai cu folos să îi lăsăm pe bunici să aibă grijă de tentaţiile astea mici.
2. În cazul în care evenimentul se amână sau se anulează din cauza organizatorului, banii se returnează.
3. În caz că ai plătit taxa de curs şi te răzgândeşti, primeşti banii înapoi integral dacă ne anunţi cu cel puţin 30 de zile înainte de începerea conferinţei.
4. Banii plătiţi se reportează în proporţie de 70% la un alt curs de la Academie (la alegerea ta şi programat în următoarele 4 luni) în caz că nu mai poţi ajunge şi ne anunţi cu 15-29 de zile înainte de începerea acestuia. Restul de 30% NU se returnează.
5. Banii plătiţi NU se returnează dacă ne anunţi că nu mai poţi ajunge la eveniment cu 0-14 zile înainte de începerea acestuia.
Îţi mulţumim pentru înţelegere!

To Top