conferinţă pentru părinţi, bunici, bone, cadre didactice la Braşov“Nu” este fără îndoială unul dintre cele mai des auzite cuvinte în relaţia dintre părinţi şi copii… Şi probabil unul dintre cuvintele care trezesc cele mai multe conflicte şi blocaje de comunicare.

În jurul vârstei de doi ani, copilul îl descoperă pe “nu”… şi, spre exasperarea părinţilor, pare că între ei se naşte o prietenie ce va dura o viaţă. Însă cam tot atunci, părinţii încep să spună mult mai des “nu” copilului lor. Frustrare, furie, nervi tociţi de ambele părţi. Sentimente puternice ies la lumină atât în copil, cât şi în părinţi, când se confruntă cu un refuz tranşant sau o interdicţie. Dinamica ce se instalează acum poate avea efecte pe termen lung asupra relaţiei dintre ei.

Principalele întrebările la care vom răspunde în cadrul conferinţei, adresată tuturor celor care îşi doresc să clădească alături de copii o relaţie armonioasă şi de cooperare de o viaţă, sunt:

  • Cum putem să ne raportăm mai sănătos la “nu-urile” copiilor noştri?
  • Cum putem transforma “nu-urile” copiilor în disponibilitate de cooperare?
  • Cum putem trasa limite în relaţia cu copiii fără a recurge la “nu e voie”?
  • Cum putem transforma un “nu” într-o oportunitate de conectare?

.

Detalii conferinţă

[divider]

Cui se adresează: părinţilor, bunicilor, bonelor, cadrelor didactice care au în grijă copii cu vârsta de 0-12 ani

[divider]

Monica Reu - trainer de comunicare nonviolentaTrainer: Monica Reu este singurul trainer român de Comunicare Nonviolentă certificat de Center for Nonviolent Communication din Statele Unite. Împărtăşeste metoda concepută de Marshall Rosenberg din anul 2004 şi este formator autorizat CNFPA. Organizează şi susţine workshop-uri pentru cadre didactice, părinţi şi cupluri. Din anul 2007 este preşedintele Asociaţiei pentru Comunicare Nonviolentă cu sediul în Bucureşti, organizaţie ce are ca scop promovarea principiilor CNV în societatea românească. Programul Educaţie Empatică s-a născut din dorinţa ei de a împărtăşi cu părinţii un instrument de relaţionare ce poate aduce mai multă bucurie şi armonie în viaţa de familie. Unul dintre învăţătorii săi într-ale comunicării empatice este fiica ei, Emma, în vârstă de trei ani.

[divider]

Următoarea conferinţă: în curând
Durată conferinţă:
 4 ore, 17:30-21:30
Locuri disponibile: 40
Investiție: – RON
Vezi mai jos politica de reduceri.
Înscrieri: aici.
Locaţie: Şcoala Jules Vernes, str. Păltiniş, nr.6, Braşov

Galerie foto

[divider]

[gdl_gallery title=”Conferinta nu” width=”140″ height=”140″ ]

Mai multe despre conferinţă:

[divider]

Structura conferinţei:

17:30 – 20:00 Partea I

Cum ne poate ajuta CNV în gestionarea NU-urilor venite din partea copiilor.
Cum pot, ca părinte, să refuz, fără să afectez calitatea relaţiei cu copilul şi încrederea lui în mine.

20:00 – 20:30 pauză

20:30 – 21:30 Partea aIIa

Întrebări şi răspunsuri.
Monica va răspunde întrebărilor venite de la participanţi şi va demonstra cu ajutorul acestora aplicaţiile practice ale abordării parentale bazate pe principiile Comunicării Empatice.

Impresii de la conferinţă:

[divider]

Dana Bălan, economistă: “Încă o seară câştigată şi un viitor care sună mai bine! Şi asta numai datorită vouă, Elena şi Daiana, că sunteţi atât de implicate şi organizaţi cursuri, conferinţe etc. atât de interesante şi utile pentru toţi prinţii (de ar fi lumea mai bună şi mai deschisă la a cunoaşte şi a învăţa!)… Traineri ca Monica şi Otilia, pe care o dată ce le-ai întâlnit, îţi pot schimba viaţa! Mulţumesc din tot sufletul (şi nu exagerez) pentru oportunitatea de-a avea o viaţă mai armonioasă şi mai frumoasă! Sigur şi Eric vă va mulţumi cândva.”

Melina Codreanu: “O altă abordare în creşterea şi înţelegerea copilului.”

Raluca Brînzilă, antreprenor: “Am intrat la conferinta cu NU în cap şi am ieşit cu un mare DA. Se poate să existe cooperare între copii şi părinţi şi mai ales se pot evita frumos conflictele. Mi-am reamintit de cuvântul conectare şi de puterea lui, de cât de frumos putem traduce pentru copiii noştri anumite acţiuni\vorbe ale adulţilor şi mai ales cât de frumos este să ai o relaţie sănătoasă cu copilul tău.”

Anda Gheorghese: “Conferinţa a picat într-o perioadă în care aveam mare mare nevoie de ea. Informaţiile primite şi mai ales faptul că a fost o discuţie liberă cu foarte foarte multe întrebări şi răspunsuri m-a ajutat să înţeleg o serie de mecanisme ce se declanşează în comunicarea interumană. Chiar dacă subiectul a fost unul legat de copil, marea majoritatea a lucrurilor se poate aplica în orice relaţie. Aş recomanda oricui să participe la conferinţă, indiferent dacă are sau nu copii.”

Monica Oneci, inginer: “Monica e o persoană carismatică şi empatică care ne-a explicat ce reprezintă Nu-ul pentru copiii şi ne-a făcut atenţi la nevoile şi sentimentele acestora. Mi-a plăcut foarte mult expresia : un NU pe care copilul meu mi-l adresează mie este un DA pe care copilul meu şi-l adresează lui însuşi!”

Alexandra Damoc: “Pentru mine, întâlnirea cu Monica a însemnat mai mult decât ceea ce aş putea face în relaţia cu Rebecca. Mă bucur enorm că am ajuns şi cu siguranţă voi mai participa şi la altele. Deşi iniţial am crezut că vom “învăţa” cum să spunem NU copiilor fără a folosi acest termen am înţeles pe parcurs ce înseamnă să empatizez cu cei din jurul meu, să mă conectez cu ei şi sper să reuşesc pe deplin să aplic ceea ce am auzit acolo. Ca şi concluzie …. da, mi-a plăcut mult, foarte mult! Mi-a plăcut de Monica, mi-a plăcut că este om în primul rând. Sunt ferm convinsă că un curs al ei este fffff benefic pt oricine, părinte sau nu, pentru că este o adevărată lecţie pentru noi toţi, pentru a relaţiona cu cei din jurul nostru fără a deranja cu propriile păreri şi sentimente. Deşi teoria probabil o ştim cu toţii, din gura Monicăi toate par atât de uşor de realizat.”

alte impresii:

“Informaţiile primite sunt utile şi interesante. Mi-a plăcut foarte mult că s-a discutat mult pe exemple concrete şi nu a fost doar o prezentare seacă cu slide-uri.”

“A fost o conferinţă de unde am plecat cu răspunsuri la toate întrebările mele şi am aflat lucruri pe care abia aştept să le pun în practică. Monica Reu este un trainer şi o persoană minunată şi cu siguranţă m-aş duce la următorul ei curs/conferinţă pe o temă ce m-ar interesa. Mă bucur să văd că există astfel de oameni şi că vin şi la Braşov. Sentimentul cu care am plecat de la conferinţă a fost acela că nimeni nu te judecă,cu toţii facem greşeli sau am făcut la un moment dat, chiar şi trainerii care ţin aceste cursuri. Aş vrea să îmi pot convinge multe dintre mămicile prietene să participe la acest gen de conferinţe.”

Reduceri:

[divider]

Beneficiezi de o reducere de 10%:
– dacă te înscrii şi plăteşti taxa de participare cu cel puţin 3 săptămâni înainte de începerea acesteia.

Beneficiezi de o reducere de 30%:
– dacă eşti cadru didactic la creşă, grădiniţă sau şcoală generală şi în limita locurilor disponibile; în formularul de înscriere, selectează opţiunea “reducere specială” la secţiunea Pachet de reduceri

Atenţie! Reducerile NU se cumulează.

Important:
1. Facem apel la înţelegerea dvs. în legătură cu prezenţa copiilor la eveniment. Cei mici sunt aşa de drăgălaşi că mai toată atenţia celorlalţi se îndreaptă către ei şi mai puţin către trainer. În plus, vor şi ei să contribuie, “să spună” ce le place şi ce nu. Ştim din experienţa de la Academie şi din feedbackul de la participanţi că e mai cu folos să îi lăsăm pe bunici să aibă grijă de tentaţiile astea mici.
2. În cazul în care evenimentul se amână sau se anulează din cauza organizatorului, banii se returnează.
3. În caz că ai plătit taxa de participare şi te răzgândeşti, primeşti banii înapoi integral dacă ne anunţi cu cel puţin 30 de zile înainte de începerea conferinţei.
4. Banii plătiţi se reportează în proporţie de 70% la un alt eveniment de la Academie (la alegerea ta şi programat în următoarele 4 luni) în caz că nu mai poţi ajunge şi ne anunţi cu 15-29 de zile înainte de începerea conferinţei. Restul de 30% NU se returnează.
5. Banii plătiţi NU se returnează dacă ne anunţi că nu mai poţi ajunge la eveniment cu 0-14 zile înainte de începerea acestuia.
Îţi mulţumim pentru înţelegere!

To Top