“Jocul – în special jocul fizic, activ, cum e hârjoana – îi face pe copii mai deștepți, mai inteligenți emoțional, mai cooperanți și mai plăcuti, mai etici, mai viguroși și mai plini de viață!” (Larry Cohen & Anthony DeBenedet, The Art of Roughhousing)

workshop de harjoana cu otilia manatelers

foto by Ion Covrig

Pentru că neuroștiința ne arată că jocul fizic activează multe părți ale creierului (cum ar fi amigdala – care procesează emoțiile, cortexul prefrontal – datorită căreia copiii noștri iau decizii, se auto-controlează, anticipează consecințe etc), Otilia Mantelers, trainer de Playful Parenting și Instructor Parenting by Connection, îi invită pe părinți și pe copiii lor la o oră de joacă intensă, în care ne luptăm cu pernele, ne jucăm de-a prinselea, o oră în care există o singură regulă: COPILUL conduce jocul! O oră în care conectarea este maximă între părinte și copil, iar emoțiile care apar la suprafață sunt primite de părinți cu brațele deschise. Otilia va fi acolo și să asculte, lângă părinte, plânsul vindecător care de multe ori apare la copii atunci când se joacă cu părinții.

Trainer: “Sunt Otilia Mantelers, mamă a trei copii frumoşi şi plini de joacă. Şi sunt şi trainer de parenting, pasionată de Playful Parenting şi rivalităţile între fraţi. Şi spre tot ce ţine de emoţiile copiilor şi ale noastre, părinţilor. Ca părinte am o cutiuţă magică de baghete fermecate pe care le scot în funcţie de moment: empatia, mângâierea, pictura, dansul şi… Playful Parenting!””

Mai multe despre Otilia găseşti pe pagina emisiunii Totul despre mame şi pe blogul ei.

Următorul workshop: sâmbătă, 7 martie 2014
Durată workshop: 09:00-09:50 (3-4 ani) , 10:00-10:50 (5-7 ani), 11:00-11:50 (are loc dacă se ocupă toate locurile la unul din celelalte workshopuri)
Locuri disponibile:
 8 copii însoțiți de părinți/workshop
Vârstă copii: 3-7 ani
Număr minim de participanţi: 5
Locație: Școala Jules Verne, str. Păltiniș nr.6 (sala de sport)
Investiţie: 50 ron/copil (până pe 31 ianuarie), 60 ron/copil (1 feb-5 mar)
Data limită pentru înscrieri: 5 martie 2015

Înscrie-te

Impresiile participanților

[divider]

Hârjoana este conectarea perfectă cu copiii! Hârjoana este vindecătoare de emoții. În plus, ne ajută și pe noi ca părinți, să uităm de probleme și să fim acolo, prezenți, alături de copiii noștri. Ei vor simți asta și recompensele nu vor întârzia să apară.

Andrei a fost foarte fericit că a “bătut-o” pe tanti aia (adică pe Otilia) cu piticul de pluș și mi-a spus că mai vrea să mergem să ne mai întâlnim cu ea. A fost fain pentru că ne-am conectat și Andrei și-a învins puțin din frica de copii și mai ales de gălăgie.

Am înțeles cât de mult contează calitatea timpului petrecut alături de copil. Practica Otiliei, acel timp special pe care unii îl fac din instinct cu copiii lor, este instrumentul cel mai sigur pentru conectarea cu copiii noștri.

Otilia e minunată și recomand tuturor părinților evenimentele cu ea! Copilul meu sigur nu o va uita curând!

Deconectare de cotidian, conectare între mine și copil. După atelier, copilul a devenit iubitor, pupăcios, încă de când îl îmbrăcam în vestiar. Face asta de obicei, dar atunci se vedea cât de mulțumit este și cât de bine s-a simțit. A devenit mai cooperant. Trebuie să exersam ‘timpul special’.

To Top