Se spune că atunci când avem copii mici, avem griji mici iar când avem copii mari, trăim adevăratele griji.  Grijile de părinte se modifică și se intensifică pe măsură ce copiii noștri cresc, devin mai independenți și petrec mai mult timp departe de noi. Grădinița, școala și, mai târziu,  ieșirile cu prietenii,  sunt toate momente în care noi, părinții, pierdem din controlul pe care dorim să îl avem asupra copiilor noștri iar copiii câștigă prin acumularea de experiențe, abilități și aptitudini.

Deseori e nevoie de eforturi ce par supranaturale pentru a putea rămâne aproape de copii atunci când ei se îndepărtează de noi și pentru a-i putea ajuta și echipa cu ceea ce au ei nevoie pentru a se bucura de experiențe sigure alături de ceilalți copii.

Fenomenul „bullying” este mult mai des întâlnit decât dorim să credem. Se întâmplă pe coridoare, în curte, pe străzi și, din păcate, uneori și în sălile de clasă. Nedepistat la timp, bullying-ul poate lăsa traume și repercusiuni ireversibile asupra dezvoltării copilului.

Pentru a putea fi identificat și prevenit, bullying-ul trebuie să fie o prioritate în rândul lucrurilor despre care le vorbim copiilor, un fenomen pentru care trebuie să-i pregătim și pe care să-i ajutăm să-l prevină, deoarece bullying-ul reprezintă o formă de abuz emoțional și fizic, care lasă în urmă victime.

La acest workshop ai ocazia să acumulezi mai multe “superputeri” care te vor ajuta să crești copii puternici, conștienți de dreptul lor de a se bucura de experiențe sigure.

Workshop de superputeri pentru părinți despre bullying Academia Heidi

Vei învăța cum să identifici bullying-ul, cum să îl combați și cum să-ți ajuți copiii să depășească și să facă față situațiilor de acest gen. Acest lucru e important pentru că bullying-ul nu este un comportament inofesiv și nu ține cont de vârstă, sex sau alte caracteristici. Este un comportament învățat, care rănește și care se poate răsfrânge asupra oricărui copil, în orice moment. Fiind un comportament învățat, acesta poate fi stopat și prevenit, atâta vreme cât ne îndreptăm atenția și eforturile asupra lui.

Cui se adresează: părinţilor, bunicilor, bonelor, profesioniștilor care lucrează cu copiii

Adriana Fărcaș

Trainer: Adriana Fărcaș este asistent social principal, doctor în sociologie, cu experiență de muncă (atât practică cât și de cercetare) în protecția copilului, cu accent pe toate tipurile de abuz. Formator acreditat, alături de o echipă de psihoterapeuți, pedagogi și psihologi, dezvoltă și implementează programe de formare profesională pentru profesioniștii care lucrează cu copii. De 5 ani este mamă, cu toate trăirile ce țin de acest rol. Nu este adepta unei singure abordări în creșterea copiilor, fiindcă, în opinia ei, atât adulții cât și copiii sunt entități mult prea complexe pentru se încadra într-un singur tipar. Crede cu tărie însă că, indiferent de rol, “ne descurcăm cu toții mai bine dacă învățăm mai multe și iubim mai mult.”

Durată workshop: 3 ore
Următoarea întâlnire: miercuri, 18 aprilie 2018, de la 18:00 la 21:00.
Locaţie: Academia Heidi, str. Apullum, nr. 3
Locuri disponibile: 12
Investiție: abonament de minim 5 ore/lună sau 150 lei/curs

Ia-ți abonament

Înscrie-te doar la acest eveniment
.

Important:
1. Facem apel la înţelegerea dvs. în legătură cu prezenţa copiilor la eveniment. Cei mici sunt aşa de drăgălaşi că mai toată atenţia celorlalţi se îndreaptă către ei şi mai puţin către trainer. În plus, vor şi ei să contribuie, “să spună” ce le place şi ce nu. Ştim din experienţa de la Academie şi din feedbackul de la participanţi că e mai cu folos să îi lăsăm pe bunici să aibă grijă de tentaţiile astea mici.
2. În cazul în care evenimentul se amână sau se anulează din cauza organizatorului, banii se returnează.
3. În caz că ai plătit taxa de curs şi te răzgândeşti, primeşti banii înapoi integral dacă ne anunţi cu cel puţin 30 de zile înainte de începerea cursului.
4. Banii plătiţi se reportează în proporţie de 70% la un alt curs de la Academie (la alegerea ta şi programat în următoarele 4 luni) în caz că nu mai poţi ajunge şi ne anunţi cu 15-29 de zile înainte de începerea acestuia. Restul de 30% NU se returnează.
5. Banii plătiţi NU se returnează dacă ne anunţi că nu mai poţi ajunge la eveniment cu 0-14 zile înainte de începerea acestuia.
Îţi mulţumim pentru înţelegere!

To Top