Despre frici, dorințe și Comunicare relațională

La Academia Heidi, ne-am adaptat din mers. Porniserăm în februarie, o serie de 4 ateliere de Comunicare relațională cu Dana Dragomirescu.

A fost un atelier, fain, interactiv, mulțumim frumos Danei că a luat rapid decizia și am putut să ne bucurăm de ultimele 2 întâlniri din seria de 4. Plus că, din generozitate, a moderat încă 4 întâlniri de grup suport pro-bono pentru perioada în care am stat acasă. Erau întâlnirile noastre de marți seara, de suflet, cu puțin ruj pe buze, pe Zoom. 🙂

Au stors câteva lacrimi, dar și multe momente de AHA, conștientizări și zâmbete.

Îmi este greu să aleg o singură idee care mi-a plăcut și să v-o împărtășesc. Dar încerc. 🙂

 În spatele oricărei frici este o dorință. Este important să o verbalizezi, să o vizualizezi, să găsești un obiect din casă care să o reprezinte și apoi să te concentrezi pe ea, pe dorință, nu pe frică, deși ele sunt foarte legate.

Exemplu: îți este frică de moarte / de boală, care este de fapt dorința din spate?

Vreau să fiu sănătos, să ajung să călătoresc, să îmi cunosc nepoții. Apoi planifici lucruri în sensul respectiv.

Atât fricile, cât și dorințele noastre nu sunt în planul real, ci în cel imaginar. Mai ales în această perioadă, ne ajută să visăm, să ne hrănim dorințele. Unele pot fi dorințe mari: vreau să ajung în America de Sud sau mai mici: vreau să slăbesc 3 kg, vreau să citesc Sapiens, vreau să fac sport 30 de minute de 3-4 ori pe săptămână, etc.

Procesul prin care ne alimentăm dorințele ne dă energie, chiar dacă este vorba de o dorință îndepărtată, nu neapărat ușoară sau care se poate implementa imediat. Este ceva ce putem să lucrăm cu cei mici, să creăm în mod real un Borcan cu dorințe, pe care le mai putem (re)citi din când în când.

Ne ajută mai mult să ne concentrăm pe pozitiv, pe ce ne dorim, ca individ sau ca familie, în loc să hrănim numai  frica și să ne concentrăm pe negativ.

Apropo de dorințe-vacanțe, a noastră ca familie, era pentru iulie 2020: să ajungem cu auto-rulota în Alpi la Tour de France. Am primit o notificare pe la jumătatea lui aprilie că se amână turul, deci avem în continuare șanse să realizăm această dorință.

Iată și câteva testimoniale lăsate de participanți:

”Hei! Pentru mine a fost mobilizatoare ședința de săptămâna aceasta. Mi-am pus vision board-ul lângă zona de lucru și am făcut “borcanele” cu dorințe. M-am lăsat și i-am încurajat pe băieti să deruleze dorințele în planul imaginar. Mulțumesc, Dana!” – Evelina

”Mulțumesc, Dana pentru inițiativa de a continua să ne vedem online. Și eu am auzit și învățat chestii noi și interesante, așa că sunt curioasă pe viitor ce subiecte vom mai dezbate.” – Mădălina

Tu ce dorințe ai pus în borcanul de dorințe și ni le-ai putea împărtăși?

P.S.: Pe Dana o găsiți pe site-urile ei, are două afaceri de care se ocupă și care merg mână-n mână, din iubire pentru oameni și pentru natură.

 

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top