Academia Heidi

Academia Heidi este cel mai mare centru de învățare din Brașov dedicat familiei. Echipa entuziastă din spatele proiectului a gândit o ofertă educațională bogată: cursuri pentru copii și adolescenţi, educaţie pentru părinţi și dascăli, ateliere și evenimente în familie.

Academia Heidi și-a deschis porțile în 2012. Din toamna anului 2017, există în curriculă programul Mind Lab pentru copiii de 4-6 ani, Academia Heidi fiind singurul loc din Brașov unde este în derulare un astfel de program. Acesta completează secțiunea dedicată copiilor: Mișcare creativă, Gătit și nutriție, Laboratorul de științe, Vorbit în public, Dezvoltare personală, Germană prin artă, Arte marțiale prin joacă, Aventuri în aer liber, Șah, Engleză prin artă, Lectură și creație, Dezbateri și oratorie, Balet, Micii IT-iști isteți, Atelier de muzică, Sandtray play. Pe langă Mind lab, mai avem cursuri unice în Brașov: Clubul piticilor, Sandtray play, Aventuri în aer liber. Pentru familii si copii de 1-3 ani, am pregătit Clubul piticilor și Muzică în familie.

Academia Heidi este diferită în Brașov și pentru că organizează în mod constant cursuri de educație pentru părinți: Aware Parenting, Circle of Security, Evolutionary Parenting sau Playful Parenting sunt doar câteva dintre metodele cu care părinții se familiarizează. Tot aici vin de câteva ori pe an traineri de parenting cunoscuți la nivel național, se organizează conferințe cu teme de interes și au loc lansări de cărți scrise cu multă iubire pentru părinți și copii.

Echipa entuziastă

Daiana-Colceriu-Academia-Heidi

Daiana Colceriu

Daiana Colceriu, co-fondator și trainer
Daiana are Grădinița Heidi din anul 2004. Și-a dorit cursuri pentru copii mai mari pentru a le asigura absolvenților Heidi continuitate, adică activități care să le stimuleze creativitatea și prin care să se simtă apreciați și atunci când pleacă de la grădi în lumea mare, dar și pentru a le oferi tuturor copiilor din Brașov programe educative originale, care să ii formeze pentru lumea de mâine. Totodată și-a dorit cursuri de parenting pentru că a cunoscut sute de părinți care vor tot ce este mai bun pentru copiii lor. În prezent, Daiana este psiholog în Psihologie educațională, consiliere școlară și vocațională, instructor de Aware Parenting, asistent de educatoare Montessori (0-3 și 3-6 ani), facilitator al programului Circle of Security Parenting, iar cursurile pe care le ține la Academie se bucură de succes în rândul părinților.
Ea este cea care a făcut puzzle-ul la Academie. Claudia era mămică la grădi Heidi. Pe Anca o cunoaște dinainte să devină mamă. Le-a luat, le-a amestecat bine și… Tadam! : )

Petre Claudia

Claudia Petre

Claudia Petre, coordonator cursuri și instructor Clubul piticilor
Claudia a hotărât că cel mai bine în viață este să faci ceea ce îți place, așa că a dat un job în bancă pe Academia Heidi. Împreună cu Daiana a construit oferta de cursuri pentru copii. A săpat fundația, iar apoi a început să pună cărămidă peste cărămidă, să găsească instructorii potriviți, să creeze o relație cu părinții și apoi să amenajeze spațiul nou al Academiei Heidi. De câțiva ani, Claudia se ocupă și de organizarea cursurilor de parenting și a evenimentelor pentru familie. Așa că dacă o să veniți la cursurile noastre, sigur o să o cunoașteți, ea este inima Academiei!

Anca Gânscă

Anca Gânscă, coordonator comunicare și instructor Clubul piticilor
Anca este pasionată de oameni, călătorii, comunicare și mereu interesată de dezvoltarea personală, atât a ei, cât și a celor din jur. Se implică activ în proiectele din comunitate, este fondator și membru board al Fundației Comunitare Brașov, a pus bazele incubator107 Brașov, a fost membru al clubului de public speaking și leadership Toastmasters International Brașov. În 2009 s-a mutat la Brașov și a deschis ceainăria Ceai et caetera, un loc cu suflu aparte, în care a organizat sute de expoziții, ateliere și evenimente, majoritatea pentru adulți, dar și pentru copii. Aici a crescut comunități de oameni pasionați până în primăvara lui 2017. Cei doi copii au făcut-o să își pună și mai multe întrebări despre educație și despre ce fel de oameni creștem. Așa că, a făcut un pas către Daiana și Claudia, care au primit-o la Academie pentru a se ocupa de ce îi place: relația cu părinții, promovarea și comunicarea lucrurilor faine pe care Academia Heidi le face.

În trecut, Academia Heidi a cochetat cu ideea de agenție de bone (cu ajutorul Adinei), iar unul dintre fondatori poate în continuare să vă ofere consultanță pentru grădinițe.

Au făcut parte din echipa Academiei Heidi, dar acum își contină povestea pe cont propriu. Le mulțumim că ne-au fost alături:

102

Adina Bereș

Adina Bereș, cea care a coordonat Agenția de bone
Adina este absolventă a Facultății de Psihologie și Știintele Educației (4 ani) din cadrul Universității București. A obținut Atestatul de Liberă Practică în psihoterapie din partea Colegiului Psihologilor din România în anul 2010, după ce a urmat cursul de formare în Psihoterapia Sistemică de familie și cuplu (3 ani) din cadrul Institutului pentru Cuplu și Familie. Are experiență în recrutarea și testarea de personal, lucrând timp de 3 ani în cadrul unor companii multinaționale cu volum mare de recrutare și în agenții specializate în recrutare de personal. În prezent este psiholog, psihoterapeut cu drept de liberă practică în psihoterapie sistemică de familie și cuplu, acumulând 4 ani de experință în psihoterapie individuală, de cuplu, de familie, lucrul cu copiii și parenting.

Elena Loghin, unul dintre fondatorii Academiei Heidi

Elena Loghin

Elena a intrat în echipa Academiei în perioada în care se transforma din inginer IT în educator prenatal și doula. Organizând un curs pentru părinți a întâlnit-o pe Daiana. Pentru o perioadă, au hotărât să facă echipă la Academie cu dorința de a crea o lume mai bună pentru copiii lor. Până când a devenit mamă, Elena s-a ocupat de organizarea cursurilor de parenting, reușind să aducă la Brașov traineri foarte cunoscuți în domeniu, precum Otilia Mantelers, Monica Reu și Urania Cremene. La întoarcerea din concediul de maternitate, Elena a decis că e un moment bun pentru o nouă direcție în carieră și în formarea ei ca mamă, așa că a fost pentru câteva luni instructor în cadrul cursurilor pentru copii: Clubul piticilor de 1-3 ani, Mind Lab și Laboratorul de științe. Elena a decis să continue pe cont propriu, urmându-și visul. Ce face acum Elena puteți afla accesând website-ul ei.

To Top