Experții în copii

Moda conferințelor a apărut în România acum mulți ani. A început timid cu speakeri români și public restrâns și a crescut vertiginos la conferințe cu invitați precum Richard Branson sau Philip Kotler, adică antreprenorul vizionar și “părintele marketingului”. La astfel de conferințe, presa vuiește, iar oamenii plătesc mult și din timp pentru a afla de la experți cum își pot schimba/optimiza viața profesională.

Începând de anul trecut, astfel de oameni inspiraționali, cu studii și experiență, guru într-ale parentingului și psihologiei copiilor vin în România. Au fost Aletha Solter și Michael Thompson, urmează Alfie Kohn. S-a vorbit despre Lacrimi, plâns și crize de furie, Educație fără recompense și fără pedepse, Viața emoțională a băieților, Viața socială a copiilor. Se va vorbi despre Școlile pe care le merită copiii noștri și Parenting necondiționat.

Michael Thompson este absolvent de Harvard, are 35 de ani de experiență ca psiholog clinician, psiholog școlar și speaker pe teme educaționale și de parenting și este autor a 9 cărți. Aletha Solter a studiat cu Jean Piaget, este autor a 5 cărți traduse în 14 limbi și fondator al Institutului Aware Parenting. Alfie Kohn a publicat 12 cărți și este numit de revista Time ca fiind “cel mai vehement critic al sistemului educațional fixat pe note”.

Prea puțină presă vuiește și prea puțini părinți își dau seama cât de mult le poate fi schimbată viața personală de către astfel de oameni. Cu toate acestea, la ambele conferințe la care am fost prezentă, sălile au fost pline, deci cred că suntem pe drumul cel bun. Iar pentru a face acest drum mai scurt și mai accesibil, Academia Heidi a fost partener la Conferințele Michael Thompson în România și va fi partener la conferințele susținute de Alfie Kohn la București luna aceasta. Vom fi prezenți, vom lua notițe și vom contribui la dezvoltarea fenomenului.

Dacă doriți să vă înscrieți la conferințele susținute de Alfie Kohn și ați participat la vreo activitate organizată de Academia Heidi, dați-ne un semn pe adresa [email protected] pentru a vă povesti despre reducerile pe care le putem oferi.

Elena și Daiana cu Aletha Solter
Aletha Solter

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top