Florian Colceag a fost din nou la Brașov pentru a susține o conferință de parenting și pentru a evalua abilitățile copiilor

Săptămâna aceasta am început la Brașov noul sezon de parenting de la Academia Heidi cu două evenimente cu dnul prof.dr. Florian Colceag. După cum s-a desfășurat atât conferința Inteligența copiilor și gândirea divergentă, cât și sesiunile individuale de evaluare a abilităților copiilor, cu siguranță am pășit cu dreptul în sezonul 2014-2015!

Inteligenta-complexa-gandirea-divergenta-florian-colceag-AcademiaHeidi15

Părinții, bunicii și cadrele didactice prezente în sală au avut ocazia să afle într-un mod inedit, care le-a stimulat atât cele 2 emisfere celebrale, cât și cele mai multe dintre simțuri, cât de complexă e lumea în care trăim și cum le putem facilita copiilor descoperirea ei și a mecanismelor care o fac să funcționeze.

Sesiunile de evaluare ale abilităților copiilor au fost prilej de multă introspecție, responsabilizare, bucurie dar și tristețe. Părerile domnului Colceag au fost primite în general cu deschidere și mulți dintre părinți au plecat acasă puși pe gânduri. Cei mari au un rol esențial în felul în care evoluează copiii spre misiunea cu care au venit pe această lume iar responsabilitatea asta nu e deloc ușor de dus.

Iată câteva din impresiile celor care au participat la conferință:

“Personal, îmi plac foarte mult conferințele dlui Colceag. Este unul din pilonii revoluției pentru învățământul românesc și nu numai. O conferință cu dl Colceag nu va fi niciodată suficient de lungă sau completă, pentru că are atâtea de spus și noi avem setea prea mare. Țin să vă mulțumesc pe această cale pentru Academia Heidi. Această școală a părinților ne ajută să avem un viitor mai bun. Locația și organizatorii au fost de nota 10. Până și mica librărie și colțul cu bunătățuri au fost în armonie.”

“A fost chiar interesant! O conferință oarecum atipică la prima vedere, dar plină de substanță. Mă bucur enorm că adevărurile care contează cu adevărat despre lume încep a fi promovate ca “materie de predat” copiilor și că astfel vom putea crește gradul de conștiință. Mi-a plăcut tare mult momentul cu sunetele de bucium și toaca. Am plecat foarte curioasă să mai caut și alte metode de a stimula simultan cele 2 emisfere cerebrale.”

Inteligenta-complexa-gandirea-divergenta-florian-colceag-AcademiaHeidi59-1“Am un deosebit respect pentru dl. prof. Florian Colceag. I-am urmărit videoclipurile disponibile online. M-am bucurat să pot participa la o conferință în Brașov. Conferința, așa cum a fost prezentat conținutul, reprezintă un prim pas către un alt stil de abordare a educației. Deocamdată abia ne uităm pe gaura cheii. Consider că ne sunt utile și informații mai concrete, în funcție de etapa de dezvoltare a copilului nostru, pentru că am participat părinți de toate vârstele biologice/ psihologice. Acest aspect a lipsit. Chiar și așa, recomand conferința și aș mai participa încă o dată. A fost o investiție foarte bună de timp.”

“Întâlnirile cu dl. profesor sunt mereu copleșitoare și …prea scurte. Are atâtea idei, concepte și sentimente de împărtășit cu alții, atât de multă căldură și liniște emană, încât nu poți să nu pleci din preajma dumnealui fără conștiința trezită și mintea avidă de căutări. Este un OM frumos care poate face multe pentru oameni și planetă. Dacă mesajul pe care îl transmite ar ajunge corect la cât mai mulți, mai ales la copii, prin dascăli și părinți, viitorul ecosistemului ar fi plin de lumină. Îmi doresc să fiu un bun emisar al învățăturilor sale despre cooperare, empatie, sensibilitate și atenție la lumea din jur. Mulțumesc.” 

“Eu urmăresc seminariile și conferințele d-lui Colceag de mult timp. În orice caz, de câte ori am ocazia discut cu majoritatea oamenilor cu care mă întâlnesc. Că sunt prieteni, parteneri de afaceri, sau doar simple cunoștințe, încerc să aduc în discuție aceste probleme foarte importante pentru oameni și pentru dezvoltarea noastră.”

“Am plecat foarte entuziasmată de la conferință, dornică să pun în apliacare cât mai mult dint ceea ce am aflat de la dl. Colceag.”

“A fost o experiență interesantă. Am început să dau mai multă importanță unor lucruri, care deși cunoscute – unele din ele, nu le-am dat niciodată atenția meritată. Am înțeles ce înseamnă să prezinți lucrurile într-o altă manieră, să încerci să-i faci pe cei prezenți să realizeze ce este cu adevărat important. Felicitări… și să o țineți tot așa, indiferent de câte obstacole veți avea de trecut.”

Vă așteptăm cu drag la evenimentele Academia Heidi pentru părinți și copii la Brașov!

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top