La Leche League Braşov

Grupul de suport în alăptare La Leche League Braşov la a doua întâlnire

La Leche League Braşov

Deşi lumea a început să intre în vacanţă, la Academia Heidi a avut loc azi a doua întâlnire a grupului de suport în alăptare La Leche League Braşov. : )

Tema întâlnirii a fost A Breastfed Baby in the Family: Fitting breastfeeding into your family life iar discuţia s-a învârtit mult în jurul miturilor, sfaturilor şi informaţiilor contradictorii pe care află sau le primesc mamele de la cadrele medicale, prieteni, familie şi chiar necunoscuţi.

Uneori, informaţiile eronate: “nu ai destul lapte”, “laptele tău nu e bun”, “sânii tăi sunt prea mici” etc. pot duce la probleme serioase în alăptare. Gândurile exprimate fără prea multă grijă la impactul pe care îl pot avea: “să sperăm că o să ai suficient lapte”, “cum de tu nu ai lapte, când eu am avut prea mult?”, “ah, deci nu ai destul ca să îl hrăneşti doar tu” pot tulbura foarte mult mama din punct de vedere emoţional.

Dar când mamele sunt hotărâte să alăpteze, nu sunt prea multe lucruri care ar putea să le stea în cale. Una dintre mămicile de azi ne-a povestit cum în ciuda unei infecţii uterine după naştere tratată cu antibiotice foarte puternice care au necesitat întreruperea alăptării pentru 2 săptămâni, e pe cale să câştige lupta cu laptele formulă de coompletare. Altă mămică, în dorinţa de a obţine cele mai pertinente sfaturi, a ajuns până la dr. Jack Newman, binecunoscutul pediatru canadian care a înfiinţat prima clinică de alăptare din lume şi care a ajutat mii de mame să alăpteze. Deci, where there’s a will, there’s a way! : )

Mary Lynne, LLL leader răspunde la întrebările legate de alăptare, invită mamele să împărtăşească poveşti şi experienţe şi moderează elegant discuţiile.

Ne bucurăm tare mult să oferim la Academia Heidi un cadru în care mămicile care reuşeşc să alăpteze cât mai multă vreme, care îşi ascultă copiii şi se lasă în voia instinctelor, întâlnesc alte mămici care le înţeleg temerile şi frustrările. Ne bucurăm că ideea de grup de suport începe să câştige teren şi în Braşov, pentru că vrem să iniţiem grupuri şi pe alte teme.

Următoarea întâlnire a grupului de suport în alăptare La Leche League Braşov va avea loc la Academia Heidi vineri, 26 iulie. Detalii despre temă şi înscrieri aici. Vă aşteptăm cu drag! : )

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top