Impresii după cea de-a doua ediţie a conferinţei Agresivitatea copiilor susţinută de Otilia Mantelers la Braşov

Joi, 28 noiembrie, am avut din nou bucuria de a o asculta pe Otilia Mantelers, povestind în stilul ei cald şi plin de iubire despre agresivitatea copiilor: de unde apare această emoţie, cum putem să o înţelegem, cum să ne ajutăm copiii să îşi gestioneze stările emoţionale.

Conferinţa s-a adresat părinţilor, bunicilor, bonelor, cadrelor didactice şi psihologilor şi a abordat următoarele teme:

– agresivitatea faţă de ceilalţi (copilul muşcă, ciupeşte, loveşte, distruge lucruri, vorbeşte urât)
– agresivitatea faţă de sine (copilul se loveşte, îşi smulge părul din cap etc.)
– copilul din poziţia de “victimă” şi ce putem face să-l ajutăm să aibă mai multă încredere în el şi să se elibereze de teama faţă de copiii care îl agresează.

Tematica abordată şi instrumentele de lucru cu copiii cu comportament dificil sunt cele dezvoltate şi experimentate de organizaţia Hand in Hand Parenting.

Agresivitatea-copiilor-Academia-Heidi-brasov-03

Iată şi câteva din impresiile celor care au participat la acest eveniment:

“Totul are legătură, totul are explicaţie, totul se poate rezolva ! Cutremurător !”

Agresivitatea-copiilor-Academia-Heidi-brasov-01“Exemplele din viaţa personală a Otiliei şi explicaţiile neuroştiinţifice mi-au captat atenţia şi mi-au câştigat încrederea. Recomand acest eveniment tuturor persoanelor pentru a conştientiza din timp importanţa comportamentului nostru faţă de copii.”

“Sunt extrem de bucuroasă că am participat la conferinţa Otiliei. Îi mulţumesc mult pentru dragostea cu care a împărtăşit informaţiile şi pentru căldura cu care a răspuns la temerile părinţilor. Otilia, te văd un izvor de dragoste şi m-ai inspirat ca femeie foarte mult! Cele spuse în conferinţă au trezit în mine conştientizări ale anumitor reacţii pe care nu le înţelegeam la mine… acum ştiu unde să lucrez şi cum să reacţionez faţă de copii şi faţă de copiii din adulţi! Am luat multe idei şi o să aplic exerciţiile! Eşti modelul, Otilia, şi te admir pentru puterea interioară şi eforturile depuse!!!!”

“Mi-a mers la suflet această întâlnire. Parcă mi-a ridicat o ceaţă de pe ochi. Văd lucrurile mult mai clare acum. Otilia ne învaţă practic ce tot citim prin cărţile de spiritualitate: CHEIA este IUBIREA. Dacă oferi asta, totul se deschide. E bun un astfel de eveniment pentru că ne reaminteşte acest lucru şi în plus ne arată şi cum să reactionăm în anumite situaţii.”

Agresivitatea-copiilor-Academia-Heidi-brasov-04“Interesantă experienţa… Neuroştiinţa ne dă multe explicaţii şi ne ajută să interpretăm comportamentul copiilor noştri… şi, mai mult, să-l corijăm cu multă dragoste şi blândeţe. Mi-a plăcut modul în care Otilia a reuşit să ajungă la inimioarele copiilor ei, după o copilărie traumatizantă, cu multe amintiri neplăcute… Îi doresc multă răbdare, putere de muncă şi să ne prezinte cât mai multe conferinţe educative ca aceasta!”

“Foarte “răscolitoare”. Am crezut că aflu informaţii despre educaţia copilului, când colo m-am văzut eu copilul în multe situaţii. Recomand conferinţa tuturor celor care vor să fie oneşti cu ei şi cu copiii lor şi vor să schimbe ceva pentru ei şi pentru familiile lor.”

“Interesant, foarte interactiv, cu multe exemple practice, m-a ajutat să înţeleg de unde provin reacţiile copilului meu, cum să le fac faţă, cum să-l ajut pe el şi să mă “reîncarc” pe mine atunci când e nevoie. Aş recomanda oricui şi aş mai participa şi altă dată!”

” A fost o conferinţă grozavă! Am avut multe de învăţat şi au fost exemplificate mai multe metode de lucru cu copiii, ceea ce mie personal îmi este de un real folos. Au fost câteva idei interesante pe care chiar le voi aplica pentru a vedea ce efect au asupra comportamentului copiilor.”

“Fiul unui prieten i-a spus tatălui: “Supărarea mea nu mă lasă să fiu ascultător”. Eu am aflat acest adevăr, spus atât de simplu de un băiețel de 3 ani jumătate, la conferința Otiliei. De acum mă voi gândi mai întâi la adevăratul motiv al supărării copiilor mei înainte să le țin morală sau să mă enervez. Am înțeles lucruri despre mine, despre copilăria mea și știu că pot face mai bine pentru copiii mei. Mulțumesc, Otilia. Mulțumesc, Elena.”

Următorul eveniment organizat de Academia Heidi la Braşov cu Otilia Mantelers este conferinţa Jocul în relaţia copil-părinte: apropiere, încredere, vindecare, ce va avea loc joi, 20 februarie 2014. Aceasta este dedicată părinţilor, bunicilor, bonelor, cadrelor didactice şi psihologilor şi este bazată pe filozofia Playful Parenting.

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top