Inscriere la scoala

Înscrierea şi pregătirea pentru şcoală

Mergem sau nu la școală? În clasa 0 sau în clasa 1? Unde ne înscriem? Este pregătit copilul meu pentru școală? Ce presupune evaluarea copilului în cazul în care dorim ca acesta să meargă mai repede la școală? Care ne sunt opțiunile în Brașov? Ce pregătire de limba germană ar trebui să aibă copilul meu pentru a merge la o școală cu predare în germană?

Acestea și multe altele au fost întrebările pe care părinții le-au pus invitaților noștri de la întâlnirea organizată pe tema Înscrierea și pregătirea pentru școală.

Am povestit despre metodologia de înscriere în anul școlar 2013-2014, despre școli și despre învățătoare.

Raluca Vasiliu, psiholog și consilier școlar, ne-a povestit atât despre evaluarea oficială care li se face copiilor pentru admiterea timpurie la școală cât și despre o evaluare complexă, pe toate domeniile, ce poate fi făcută pentru ca părinții să se poată asigura că copiii lor chiar sunt pregătiți din toate punctele de vedere pentru a face față acestei mari schimbări.

Simona Vasilescu, reprezentant al Școlii Jules Verne, ne-a prezentat sistemul de învățământ privat, beneficiile acestuia și filozofia Școlii Jules Verne.

Loredana Todiriță, director educativ și educatoare de limbă germană la Grădinița Heidi din Brașov, ne-a dat sfaturi pentru a le dezvolta și acasă copiilor abilitățile necesare pentru a face față unei școli cu predare în limba germană.

La finalul întâlnirii, părinții au putut schimba informațiile pe care le aveau deja, în funcție de școlile și învățătoarele la care doresc să își înscrie copiii.

Credem că o astfel de întâlnire îi poate ajuta enorm pe părinți în a lua o decizie mai informată legat de școala sau clasa în care își vor petrece copiii lor următorii 4-8 ani, decizie care poate influența întregul mod în care copiii se vor raporta la școală, la învățare, la viață ; )

Îi aşteptăm miercuri 27 martie pe cei care nu au ajuns de data aceasta, la Clubul părinţilor Heidi unde vom relua această temă. Înscrierile se fac prin completarea formularului de înscriere de aici.

[gdl_gallery title=”Inceperea scolii” width=”140″ height=”140″ ]

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top