Inteligenţa emoţională şi Academia Heidi la Cărtureşti

Marţi, 4 martie, a avut loc la librăria Cărtureşti la Braşov o nouă ediţie din seria atelierelor organizate de Academia Heidi în fiecare marţi de la ora 18.00. În această săptămână am vorbit şi ne-am jucat împreună cu Codruţa Constantinescu pe tema inteligenţei emoţionale. Atelierul s-a adresat familiilor cu copii cu vârste între 3 și 10 ani.

Codruța este psiholog, mediator și psihoterapeut cu formare în Psihoterapie Sistemică de Familie și Cuplu, specializată și în consiliere psihologică si educațională. Este psiholog școlar la Colegiul Tehnic “Maria Baiulescu” și la Grădinița “Lumea Copiilor”. Îi place să se joace, să lucreze cu copiii, să păstreze relația cu copilul din ea și crede că indiferent de vârstă, persoana din fața noastră merită respectată și apreciată pentru că fiecare are ceva valoros de oferit.

Inteligenta-emotionala-academia-heidi-carturesti-parinti-copii-brasov-01

Iată şi câteva din impresiile celor care au participat la atelier:

“Mulţumesc, Daiana, Codruţa şi Elena. Mă simt norocoasă că faceţi parte din viaţa mea şi a fetiţei mele! Felicitări pentru tot ceea ce faceţi!”

“Cred că fata mea afişată în pozele de la eveniment spune totul. Veselie, relaxare, autocunoaştere, informaţii accesibile, metode dobândite gata să fie puse în practică mai departe. Cred că aşa aş caracteriza atelierul. Singurul lucru pe care îl regret este acela că nu se fac atelierele zilnic. Cred că aş avea nevoie de o oră pe zi identică zilnic. Felicitări! Felicitări! Felicitari! şi Mulţumesc! Mulţumesc! Mulţumesc!”

“Am fost încântată de întâlnirea avută aseară, şi cred şi eu că ne-ar trebui o astfel de întâlnire zilnic. Personal, în acest atelier am aflat mai multe despre copilul meu şi am văzut cum se comportă în public cu persoane pe care le cunoaşte prima dată, cum gândeşte,cum se exprimă… Mi-a făcut o plăcere deosebită şi mă felicit că am acceptat invitaţia şi vă felicit pentru iniţiativă. Aştept acţiunile viitoare pentru a descoperi lucruri noi şi pentru a mă revedea cu mămicile vesele prezente la atelier.”

Tematica întâlnirilor viitoare:

Când și cum le povestim copiilor despre corpul lor și despre sexualitate
Marți, 11 martie 2014, ora 18:00

Ce trebuie să știe un copil de 3 ani despre corpul uman? Ce ar fi bine să știe un copil de 6 ani despre locul din care vin copiii pe lume? Ce știe un copil de 9 ani despre sex? Vă invităm la un atelier pentru părinți în care vom afla răspunsurile la aceste întrebări și la alte câteva legate de unul dintre cele mai delicate și dezbătute teme de parenting.
Coordonator: Daiana Colceriu. Daiana este licențiată în psihologie, formator, asistent de educatoare Montessori, director de creșă și grădiniță de 9 ani. Este fascinată de copii și susține cu tărie că primii 7 ani de viață sunt cei mai importanți în dezvoltarea ulterioară a copilului.

Atelierul se adresează părinților de copii cu vârste între 1 și 10 ani.

Cum formãm caracterul copiilor
Marți, 18 martie 2014, ora 18:00

Auto-control, perseverență, optimism, creativitate, curioziate sunt câteva trăsături de caracter. Ce fel de caracter dorim să le formăm copiilor noștri? Ce și cum putem influența?

Coordonator: Daiana Colceriu. Daiana este licențiată în psihologie, formator, asistent de educatoare Montessori, director de creșă și grădiniță de 9 ani. Este fascinată de copii și susține cu tărie că primii 7 ani de viață sunt cei mai importanți în dezvoltarea ulterioară a copilului.

Atelierul se adresează părinților de copii cu vârste între 1 și 10 ani.

Cum explicãm religia copiilor
Marți, 25 martie 2014, ora 18:00

Acest atelier este mai degrabă o dezbatere. Nu credem că există un adevăr absolut, ca atare vă invităm să descoperim împreună moduri în care le putem explica copiilor religia, spiritualitatea sau credința.

Moderator: Daiana Colceriu. Daiana este licențiată în psihologie, formator, asistent de educatoare Montessori, director de creșă și grădiniță de 9 ani. Este fascinată de copii și susține cu tărie că primii 7 ani de viață sunt cei mai importanți în dezvoltarea ulterioară a copilului.

Atelierul se adresează părinților de copii cu vârste între 1 și 10 ani.

 

Înscrie-te

Vă așteptăm cu drag!

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top