Limitele în relaţia părinte copil

Academia-Heidi-otilia-mantelers-playfyl-parenting

La întâlnirea din cadrul Clubului părinţilor Heidi din luna februarie am avut-o invitată pe Otilia Mantelers, care a susţinut un workshop de practică pentru părinţii din cadrul clubului cu tema: Limitele în relaţia părinte copil.

Câteodată, asemenea majorităţii părinţilor, obosim să ne “luptăm”’ cu copiii. Ne întrebăm de ce nu ne ascultă?

Fiecare copil trăieşte clipe de nelinişte şi de confuzie în care părticica de creier care l-ar ajuta să se controleze nu funcţionează. Şi în astfel de momente copilul refuză să se spele pe dinţi, trage pisica de coadă, te ignoră când il rogi să facă ceva, îşi tachinează frăţiorul sau surioara. Cu toţii am văzut că tehnici precum ar fi time-out-ul, luatul privilegiilor, certatul nu ajută pe termen lung şi deteriorează relaţia părinte-copil.

În acest workshop Hand in Hand Parenting, abordarea situaţiilor de luptă între părinte şi copil nu este bazată pe recompense, pedepse, consecinţe naturale sau pe distragere. Şi nici nu se încurajează permisivitatea. Veţi (re)descoperi un fel de a pune limite într-un mod ferm şi cald, care creează conectare între părinte şi copil, în loc să îl îndepărteze. Mod de a pune limite care încurajează cooperarea naturală a copilului, cu toată inima, şi nu pe cea forţată.

Următoarea întâlnire de la club va avea tema Listening Partnership, şi va fi susţinută din nou de Otilia!

[gdl_gallery title=”Limitele” width=”160″ height=”140″ ]

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top