O agenție de turism din Brașov s-a gândit la binele și la timpul liber al copiilor dintr-un grup de ruși ce și-au petrecut sărbătorile la Poiana Brașov, așa că le-a programat un atelier de gătit la Academia Heidi.
Noi am scotocit printre rețetele tradiționale românești, am dezbătut ceva timp pe subiect și ne-am hotărât să gătim cu ei bulz și papanași.
I-am primit cu drag, cu șorțuri și cu coifuri. Întotdeauna coifurile sunt o mare distracție.
Am făcut mămăliga, povestind despre ea și despre mălai, le-am dat să guste brânza de burduf, povestind despre Bran. Am asamblat totul, am băgat la cuptor și am pus la pachet pentru a fi savurat alături de părinți.
Am moșmondit și niște papanași. Majoritatea copiilor păreau a găti pentru prima oară, deși aveau între 8 și 12 ani. Le-a plăcut tare mult să spargă ouă, să dea lămâile pe răzătoare, să amestece în aluat și să făurească papanașii. I-am scufundat apoi în ulei, cu ceva mustrări de conștiință, iar apoi am adăugat smântână și gemuri, la alegere. De-li-cioși!
Ca la orice atelier de gătit, copiii s-au simțit tare bine lăsați fiind să facă lucrurile singuri, au lucrat în echipă, au ascultat povești legate de mâncare și, bineînțeles, s-au distrat 🙂
- Coifurile sunt întotdeauna o mare distracție
- Coifurile sunt întotdeauna o mare distracție
- Traducătorul și-a făcut foarte bine treaba 🙂
- Mămăliga a fost bine învârtită
- Brânza de burduf delicioasă
- Copiii foarte interesați să facă bulz
- Bulz faza 1
- Bulz faza 2
- Bulz înainte de cuptor
- Copiii au ras coaja de lămâie
- Au spart ouă
- Au spart ouă
- Și au amestecat bine de tot în aluat
- Și au amestecat bine de tot în aluat
- Și au amestecat bine de tot în aluat
- Apoi l-au transformat în papanași
- Apoi l-au transformat în papanași
- Apoi l-au transformat în papanași
- Apoi l-au transformat în papanași
- Bulzul după cuptor
- Papanași faza finală
- Prăjeală românească
- Asamblarea papanașilor
- Papanași delicioși
No Comments