Mâncăruri românești gătite de copii ruși

O agenție de turism din Brașov s-a gândit la binele și la timpul liber al copiilor dintr-un grup de ruși ce și-au petrecut sărbătorile la Poiana Brașov, așa că le-a programat un atelier de gătit la Academia Heidi.

Noi am scotocit printre rețetele tradiționale românești, am dezbătut ceva timp pe subiect și ne-am hotărât să gătim cu ei bulz și papanași.

I-am primit cu drag, cu șorțuri și cu coifuri. Întotdeauna coifurile sunt o mare distracție.

Am făcut mămăliga, povestind despre ea și despre mălai, le-am dat să guste brânza de burduf, povestind despre Bran. Am asamblat totul, am băgat la cuptor și am pus la pachet pentru a fi savurat alături de părinți.

Am moșmondit și niște papanași. Majoritatea copiilor păreau a găti pentru prima oară, deși aveau între 8 și 12 ani. Le-a plăcut tare mult să spargă ouă, să dea lămâile pe răzătoare, să amestece în aluat și să făurească papanașii. I-am scufundat apoi în ulei, cu ceva mustrări de conștiință, iar apoi am adăugat smântână și gemuri, la alegere. De-li-cioși!

Ca la orice atelier de gătit, copiii s-au simțit tare bine lăsați fiind să facă lucrurile singuri, au lucrat în echipă, au ascultat povești legate de mâncare și, bineînțeles, s-au distrat 🙂

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top