Academia Heidi intreaba

“Nu e voie!” a fost încoronat rege

Săptămâna trecută am întrebat fanii paginii de facebook a Academiei Heidi ce ar răspunde la întrebarea “Care credeţi că sunt cuvintele pe care le aud cel mai des copiii de la adulţi?

Surprinzător poate pentru unii, de aşteptat poate pentru alţii, “Nu e voie!” a câştigat de departe competiţia cu “Bravo!”, “Eşti un copil minunat” sau cu “Te iubesc”:

Academia Heidi intreaba

Din dorinţa de a feri copiii de pericole, pentru a seta limite sau pur şi simplu pentru a-şi face viaţa mai comodă pe moment, adulţii (părinţii, bunicii, bonele, cadrele didactice etc.) folosesc foarte des această formulă. Poate prea des, totuşi. Puşi în situaţia de a vedea lumea prin ochii celor mici, am putea să ne imaginăm cum un univers numai bun de explorat, plin de tot felul de oportunităţi de învăţare care vin în întâmpinarea curiozităţii cu care am fost dotaţi la naştere  se îngustează şi ne devine în mare parte inaccesibil.

Desigur, fiecare îşi trage propriile concluzii din acest sondaj.

Adulţii care îşi pun întrebări, care caută, care nu se ascund în spatele lui “Ce? Pe noi nu ne-au crescut părinţii fără atâtea cărţi?” găsesc alternative mult mai constructive la folosirea excesivă a lui “Nu e voie!”. Şi îl lasă de rezervă pentru situaţiile în care într-adevăr copilul se poate afla în pericol, investindu-l astfel cu mult mai multă greutate.

La Academia Heidi le oferim adulţilor cât mai multe oportunităţi de învăţare. La cursurile dedicate acestora aflăm multe alternative: cu Otilia Mantelers la cursul de Joc şi Emoţii, cu Monica Reu la Educaţie Empatică: CNV pentru părinţi, cu Urania Cremene la Parent’s Masterclass, cu Anca Iordache la Educaţie fără pedepse şi fără recompense, cu Daiana Colceriu la Copilul de 1-3 ani:Program, rutine, activităţi etc.

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top