O nouă întâlnire pe teme de parenting la Clubul părinţilor Heidi

Dedicat părinţilor care au participat deja la un curs de parenting organizat de Academia Heidi la Braşov, Clubul părinţilor Heidi este un loc în care ne putem întâlni să împărtăşim experienţe. Un spaţiu protejat şi prietenos în care părinţii pot găsi soluţii noi pentru a rezolva situaţiile mai dificile de acasă.

header-clubul-parintilor-heidi

La întâlnirea din această lună am atins multe subiecte:

  • cum reacţionăm atunci când copiii nu respectă regulile într-un spaţiu public (ex. la restaurant),
  • cum ne putem asigura că cei mici înţeleg restricţiile pe care am vrea să le respecte atunci când vine vorba de siguranţa lor,
  • ce facem atunci când de ex. în parc ceilalţi părinţi reacţionează exact invers faţă de cum o facem noi,
  • ce facem cu bunicii care le dau celor mici bomboane şi ciocolăţele, deşi noi le-am cerut să nu o facă,
  • cum îi ajutăm pe copii să se integreze într-un grup
  • când punem limite şi cât depind de fapt acestea de condiţionările noastre ca părinţi
  • cum facem să trecem peste “ce spune lumea”

încercând să găsim soluţii prin prisma filozofiilor de parenting promovate la cursurile de la Academie şi prin cea a experienţelor pe care le-au trăit deja cei care au participat la club.

Iată şi impresii la cald:

A fost minunat! Același curs și totuși fiecare participant a aplicat propriile proiecții asupra copilului ei. Este clar că toate aceste sisteme noi de parenting funcţionează. Și funcţionează bine dacă ai încredere în ele și răbdare pentru a le aplica. Fiecare copil este unic şi după întâlnirea de aseară am observat că cel mai bine este să alegi ceea ce simţi că ţi se potriveşte. Mulţumesc Elena și Daiana pentru ‘lumina’ care mi-ați adus-o prin munca voastră. Datorită întâlnirilor de la Academia Heidi am învăţat să am o comunicare eficientă cu fiul meu!”

“Interesant! Schimb de păreri între părinţi documentaţi şi deschişi, desfăşurat într-un cadru relaxant şi facilitat de Academia Heidi. Datorită informaţiilor acumulate la cursurile de parenting de părinţii care au participat la această ediţie a clubului, discuţiile şi sfaturile primite m-au ajutat să găsesc răspuns la anumite probleme întîmpinate în relaţia cu copilul meu.”

“Foarte faină această întâlnire! Am “furat” tehnici şi idei de la ceilalţi părinţi, am schimbat păreri, experienţe, am împărtăşit provocările noastre şi am găsit înţelegere şi susţinere, ne-am completat reciproc unele informaţii (fiecare a fost la alt curs sau poate a citit câte ceva nou), am gândit împreună pentru copiii noştri şi am simţit că vorbim aceeasi limbă. Cursurile sunt extrem de utile, însă atunci când poţi şi să găseşti susţinere în a aplica în practică, e şi mai bine! A fost despre şi pentru copii, dar sincer pentru mine a fost si foarte plăcut, o “gură de aer” în compania unor oameni cu care ai preocupări şi provocări comune. Abia aştept întâlnirea următoare!”

Următoarea întâlnire a Clubului părinţilor Heidi va avea loc joi, 13 februarie 2014.

Înscrie-te

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top