O toamnă plină de empatie la Academia Heidi la Braşov

Ne reluăm activitatea tomnatică de parenting la Academia Heidi cu o serie de evenimente empatice, sub egida filozofiei lui Marshall Rosenberg!

La conferinţa din 26 septembrie, aflăm de la Monica Reu cum îl putem gestiona empatic pe NU în relaţia părinte-copil. Cu ajutorul comunicării nonviolente vom vedea cum putem să ne raportăm mai sănătos la “nu-urile” copiilor noştri, cum putem transforma “nu-urile” copiilor în disponibilitate de cooperare, cum putem trasa limite în relaţia cu copiii fără a recurge la “nu e voie” şi cum putem transforma un “nu” într-o oportunitate de conectare. Magic, aşa-i?

Urmează apoi workshopul Comoara din noroi: CNV pentru cupluri cu Monica Reu şi Ian Peatey. De ce ţinem mult la acest eveniment? Pentru că suntem conştienţi că empatia şi comunicarea nonviolentă se învaţă mai întâi în cuplu. Copiii au nevoie de modelul acesta în familie, pentru a-l putea prelua cât mai eficient. Orice conflict, mai mic sau mai mare, este o şansă de a învăţa şi de “a creşte” împreună. Însă ratăm aceste şanse în clipa în care permitem lucrurilor mărunte să devină certuri scăpate de sub control sau, dimpotrivă, ţinem totul în noi pentru a nu da naştere unei discuţii în contradictoriu. Pe parcursul workshopului vom explora o altă cale de rezolvare a conflictelor.

Trecem apoi la ora de iarnă din nou împreună cu Monica Reu şi cursul ei de Educaţie empatică: CNV pentru părinţi. Învăţăm din nou, empatia şi limbajul inimii pentru a le da celor mici o educaţie bazată pe valori. Vom descoperi cum se poate susţine un mediu de siguranţă şi creativitate printr-o atitudine empatică – un mediu în care copiii învaţă şi contribuie de drag, şi unde nu există pedepse sau recompense.

Vă aşteptăm cu drag şi empatie la Braşov la evenimentele de parenting de la Academia Heidi!

Comunicare nonviolenta: Educatie empatica la Academia Heidi la Brasov

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top