Playful Parenting se învaţă, la Braşov, la Academia Heidi

Playful Parenting nu se învaţă din cărţi. Îmi dau seama din ce în ce mai bine. E a doua oară când particip la cursul Otiliei şi cred că şi a treia oară o să am ce afla! Jocurile sunt altele, poveştile s-au schimbat, emoţia s-a intensificat.

Pentru că aşa e atunci când faci cu drag ceva. “Ceva-ul” evoluează odată cu tine.

Când o vezi pe Otilia în acţiune, te gândeşti că Playful Parenting nu e o invenţie nouă. El a stat mocnit-pitit în Otilia şi Larry Cohen i-a dat doar un nume. : )

Cursul Otiliei nu e doar despre joacă. E mult şi despre plâns, şi despre legături. Bibliografia cursului cuprinde 12 titluri de cărţi scrise de 8 autori (Larry Cohen, Anthony deBenedett, Aletha Solter, Barbara Sher, T. Brazelton, S. Greenspan, Michael Thompson, Mary Pipher).

Şi toată informaţia e legată. Lucrurile se explică într-o dimensiune extinsă. Ieşim din pătrăţelul fiecărei cărţi. De aia spun că nu se învaţă citind. Uneori suntem tentaţi să credem că e de ajuns o carte. Şi pentru unii poate merge. Pentru mine, care am fost obişnuită să învăţ separat la şcoală (ex. fizică, chimie, biologie) şi care nu am avut pe nimeni să mă ajute să fac legăturile, nu e.

Mie îmi face tare bine să am pe cineva care să mă scoată din pătrăţel. : ) Şi Playful Parenting-ul Otiliei e un dans pe toată tabla de şah!

Vă aşteptăm cu drag la toate cursurile de parenting de la Academia Heidi!

Iată şi impresii ale participanţilor de la această ediţie:

“Un curs cu o femeie minunată, care te face să te simţi “uman”. Un curs care pe mine personal m-a ajutat să-mi văd partea bună, să o descopăr şi să învăţ că e ok să fii uman şi să pui limite copiilor, că nu e ruşinos să te maimuţăreşti în public şi că e ok să pui pe prim plan sentimentele copilului tău.”

“Am mai multe întrebări decât înainte : ). Mi-a deschis ochii, acum pot să descifrez mai uşor mesajele copiilor. Mi-am dat seama că am procedat greşit de multe ori în relaţia cu copiii.”

“A fost un curs super bun cu multe informaţii utile pentru mine şi pt copilul meu. Îl recomand şi la alte familii. Este un “must have!” Mai ales pentru părinţii care vor să îşi crească copiii sănătoşi mental şi liberi.”

“Otila este o mamă super, mămică a trei copii şi e super să mergi să o asculţi să vezi cum anume poţi aplica teoria în relaţia cu copilul tău. Faptul că este foarte sinceră şi deschisă, ea povesteşte din experienţa ei personală şi e super să realizezi că în aceeaşi situaţie eşti şi tu.”

“În primul rând e un concept cu totul nou şi deosebit care pe mine, personal, cred că mă va ajuta mult. Cred că merită să participi la acest curs chiar dacă nu vei aplica aceste concepte. Este o experienţă foarte utilă pentru a avea o alternativă.”

“Am fost la cursul ăsta în weekend şi îţi spun sincer că merită să mergi şi tu. E genul de curs care îţi deschide ochii cu provire la lucrurile din jurul nostru şi nevoile copiilor noştri. Poţi să înţelegi mai bine ce simte şi ce doreşte copilul.”

“M-a ajutat pentru că aveam dileme legat de felul în care mă port ca părinte şi-mi doream să ştiu ce pot să îmbunătăţesc. Am învăţat cum să tratez traumele şi nu m-aş fi gîndit că prin joc copiii se eliberează.”

“A fost un curs la care, pentru prima dată am aflat foarte multe lucruri legate de emoţii şi nu de comportamente. M-a ajutat mult să îmi înţeleg mai bine copilul şi să îl accept cu uşurinţă crizele şi părţile care mie îmi plac mai puţin.”

“Nu poţi înţelege Playful Parenting decât dacă participi la un curs. Nu cred că, personal, o să pot convinge pe cineva să adopte playful parenting sau attachement parenting. Personal, este o experienţă pe care o să o repet ori de câte ori voi avea ocazia.”

“O experienţă foarte plăcută care te poate ajuta în rezolvarea diverselor situaţii de criză. În primul rând am înţeles că o situaţie de criză nu e întotdeauna o situaţie grea, este poate o situaţie care te poate ajuta să identifici şi să rezolvi o anumită problemă. Sper ca terapia prin joc să îşi atingă scopul!”

“E un curs care m-a făcut să îmi pun multe întrebări, să mă gîndesc la aspecte şi puncte de vedere la care nu mă gândisem. Este interesant, inovator. Mi-a plăcut. Am nevoie de timp să procesez înformaţiile primite şi să mă gândesc la ce e aplicabil pt noi. A fost o experienţă frumoasă.”

Galerie foto

[divider]

[gdl_gallery title=”Playful Parenting” width=”140″ height=”140″ ]

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top