Playful şi Hand in Hand Parenting cu Otilia Mantelers la Braşov

În perioada 21-22 februarie am avut-o invitată la Braşov pe Otilia Mantelers, trainer de parenting şi mămica minunată a celor 3 copii ai ei. Evenimentele pe care le-a susţinut au fost ca de obicei, pline de multă emoţie. Ne-am bucurat, am râs, am fost puşi pe gânduri, ne-am adus aminte de noi când eram mici şi uneori, am avut şi lacrimi în colţul ochilor.

Academia-Heidi-jocul-copil-parinte-otilia-mantelers-16

Chiar dacă repetăm din când în când unele teme, evenimentele cu Otilia sunt mereu diferite. Evoluează şi ele odată cu ea şi sunt din ce în ce mai profunde. Vă recomandăm cu drag să nu rataţi niciunul din evenimentele pe care le susţine! Sigur copiii voştri vă vor mulţumi atunci când vor fi mari.

Iată evenimentele care au avut loc de această dată:

Jocul în relaţia copil-părinte: apropiere, încredere, vindecare

Vineri, 21 februarie a avut loc prima conferinţă din seria Joc şi Emoţii: Playful Parenting. Această serie de evenimente are la bază filozofia de Playful Parenting a lui Larry Cohen, care ne învaţă cum să ne jucăm cu copiii, astfel încât relaţia cu ei să fie mai caldă, mai apropiată şi mai veselă.

Sala a fost plină, numărul de locuri disponibile s-a epuizat, iar atmosfera creată de Otilia a fost plină de căldură, joacă şi emoţie.

[gdl_gallery title=”Joul post” width=”160″ height=”140″ ]

Câteva dintre impresiile celor care au participat la conferinţă:

Mă bucur că am cunoscut-o personal pe Otilia. Până acum o ştiam doar din poveştile soţului care participase la cursul ei. E un suflet minunat care face minuni în jur. A fost un dar să învăţ de la ea. Mulţumesc.

A fost o experiență minunată la conferința de vineri, mă bucur că am cunoscut-o pe Otilia, mi-am făcut plinul cu energie şi optimism. Şi se pare că nu eram singura care îmi ascundeam lacrimile.

Am lăcrimat… am râs… mi-am zis că eu nu aş putea așa… mi-am zis că aş putea şi eu aşa… Ce să mai zic: Otilia e cea mai bună la Timp special! Mă bucur că am cunoscut-o!

O abordare nouă şi interesantă, care merită aprofundată şi bineînţeles pusă în practică.

M-am simțit minunat, ca la orice alt eveniment al Otiliei. Mereu plec cu energie, cu convingerea că pot gestiona mai bine relația cu copiii mei. De la Otilia am învățat să fiu mai atentă la emoțiile care stau în spatele “mofturilor” (ziceam eu) copiilor mei. Încep încet-încet să mă pricep și la timpul special.

Noapte bună: cum ne ajutăm copiii să adoarmă liniştiţi

Sâmbătă, 22 februarie, ne-am început ziua vorbind despre somn. Otilia ne-a arătat cum mersul la culcare, unul dintre momentele cheie ale timpului petrecut de copii alături de părinţi, poate fi un moment care poate să aducă cu sine conectare şi pace. Am vorbit despre importanţa somnului pentru copii şi a timpului special petrecut de aceştia alături de părinţi. Şi ne-am emoţionat cu lacrimi cu tot la o sesiune de Listening Partnership, care a umplut sala de emoţie vindecătoare.

Pentru că numărul de locuri disponibile anunţat iniţial nu a fost suficient pentru a face faţă cererii, am suplimentat numărul acestora şi vom organiza o sesiune şi în toamnă.

[gdl_gallery title=”Noapte buna post” width=”160″ height=”140″ ]

Iată şi câteva dintre impresiile celor care au participat la workshop:

Un curs interactiv, cu foarte multe exerciţii practice. Otilia este încântătoare, sinceră şi amuzantă. M-am simţit foarte bine şi abia aştept să pun în aplicare noile idei.

Somnul este la fel de important atât pentru copil cât şi pentru părinte. Otilia este minunată şi îţi spune foarte clar cum se poate merge la culcare astfel încât somnul să fie unul liniştit. Copilul trebuie ajutat şi noi părinţii putem face asta!

Workshopul este foarte educativ, foarte util plin de informaţii foarte frumos prezentate. Îl recomand cu mare căldură prietenilor.

Foarte interesant! Îmi pare rău că nu a venit şi tati cu mine.

Un curs care te ajută să afli lucruri noi despre meseria de părinte. Mi-a deschis ochii despre lucruri pe care le-am perceput diferit.

Foarte fain! Abia aştept să pun în practică!

Cursul e foarte util şi totul a decurs peste aşteptări.

Limitele în relaţia părinte-copil

Am încheiat seria de evenimente cu Otilia cu grupul de practică pentru părinţi de la Clubul părinţilor Heidi. Am vorbit despre cum putem pune limite în relaţia cu cei mici folosind metodele Hand in Hand Parenting şi am exersat şi practic pe câteva exemple concrete.

[gdl_gallery title=”Limitele post” width=”160″ height=”140″ ]

Impresii de final:

Mulţumesc mult, mult pentru astea 2 zile!

Otilia e minunată! Mulţumesc mult pentru acest curs!

Mulţumim pentru încă o doză din energizantul de care avem nevoie!

Otilia e un om deosebit… Îi mulţumim pentru ce împărtăşeşte cu noi !

Le mulţumim partenerilor noştri la aceste evenimente: Şcoala Jules Verne, Ceainăria Ceai et caetera, Darkroom Studio.

Următoarele evenimente cu Otilia Mantelers la Braşov vor avea loc în perioada 11-12 aprilie:

Vârstele copiilor şi provocările părinţilor – a doua conferinţă din seria Joc şi Emoţii: Playful Parenting

Rivalităţi între fraţi – workshop Hand in Hand Parenting despre relaţiile dintre fraţi

Listening Partnership – grup de practică Hand in Hand Parenting în cadrul Clubului părinţilor Heidi

Vă aşteptăm cu drag!

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top