conferinţă pentru părinţi, bunici, bone, cadre didactice la Braşov

Prima conferinţă de Comunicare Empatică de la Braşov: NU în relaţia părinte-copil

conferinţă pentru părinţi, bunici, bone, cadre didactice la BraşovMai e o zi până joi! Adică, doar o zi până la conferinţa de comunicare empatică NU în relaţia părinte-copil. Abia aşteptăm să o ascultăm pe Monica Reu, singurul trainer român de Comunicare Nonviolentă certificat de Center for Nonviolent Communication din Statele Unite, dând răspunsuri şi soluţii empatice la întrebările:

  • Cum putem să ne raportăm mai sănătos la “nu-urile” copiilor noştri?
  • Cum putem transforma “nu-urile” copiilor în disponibilitate de cooperare?
  • Cum putem trasa limite în relaţia cu copiii fără a recurge la “nu e voie”?
  • Cum putem transforma un “nu” într-o oportunitate de conectare?
    .

După cum aţi constatat probabil deja, “Nu” este fără îndoială unul dintre cele mai des auzite cuvinte în relaţia dintre părinţi şi copii… Şi probabil unul dintre cuvintele care trezesc cele mai multe conflicte şi blocaje de comunicare.

În jurul vârstei de doi ani, copilul îl descoperă pe “nu”… şi, spre exasperarea părinţilor, pare că între ei se naşte o prietenie ce va dura o viaţă. Însă cam tot atunci, părinţii încep să spună mult mai des “nu” copilului lor. Frustrare, furie, nervi tociţi de ambele părţi. Sentimente puternice ies la lumină atât în copil, cât şi în părinţi, când se confruntă cu un refuz tranşant sau o interdicţie. Dinamica ce se instalează acum poate avea efecte pe termen lung asupra relaţiei dintre ei.

Sperăm ca cele mai multe dintre întrebările şi neliniştile celor care vor participa la conferinţă să îşi afle răspunsul până la finalul acesteia. Evenimentul va avea loc la sediul partenerilor noştri: Şcoala Jules Verne (str. Păltiniş, nr.6), va începe la ora 17:30 şi va dura 4 ore. Ultima parte a conferinţei va fi rezervată întrebărilor din public cărora Monica le va răspunde şi va demonstra aplicaţiile practice ale abordării parentale bazate pe principiile Comunicării Empatice.

Taxa de participare e de 90 ron, iar înscrierile se fac aici.

Pentru participanţii interesaţi, va exista un stand de unde aceştia pot achiziţina cărţi de educaţie pentru părinţi şi cărţi pentru copii:

cărţi de vânzare

Vă aşteptăm cu drag la prima conferinţă de Comunicare Nonviolentă de la Braşov!
Echipa Academia Heidi

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top