Prima ediţie a cursului “Educaţie fără pedepse şi fără recompense” s-a încheiat cu succes la Academie

Atenţiune, atenţiune! Microbul “Educaţiei fără pedepse şi fără recompense” a început să se răspândească şi la Braşov. La Academia Heidi am reuşit să organizăm prima ediţie a cursului promovat de Anca Iordache de la parentship.ro, bazat pe filozofia awareparenting a Alethei Solter.

Deşi tema e una care poate genera uşor rezistenţă, ne-am bucurat mult că cei care au ales să participe au găsit foarte multe informaţii folositoare, au avut revelaţii, au plâns, şi-au deschis sufletul, şi-au schimbat perspective şi s-au întors acasă nişte părinţi mai buni pentru copiii lor.

Educaţia fără pedepse şi fără recompense nu e cel mai uşor lucru de pus în practică. E mult de muncă, dar atunci când eşti convins de beneficii, eşti dispus să faci acest efort. Şi cum spunea una dintre mămicile de la curs: “Ce noroc pe copiii părinţilor care au fost la curs! Toţi micuţii merită asta!” : )

Într-adevăr! Toţi copiii merită ca părinţii lor să afle cât mai multe detalii legate de această abordare! Cei interesaţi pot găsi mai multe detalii aici.
Am început deja să primim înscrieri pentru ediţia viitoare din perioada 14-16 iunie 2013!

Impresii de la curs:

[divider]

Carolina: “Interesant, util, interactiv, revelator, răvăşitor”

Mihaela: “Este un curs de care aveam nevoie, pentru a căpăta încredere că ce nu merge acum, se poate schimba. Mi-am dat seama că unele dintre lucrurile pe care le făceam au şi consecinţe nedorite. Şi se pot schimba, prin metode care ne sunt la îndemână. Este nemaipomenit să ştii că se poate schimba în bine ceva ce nu merge, că tu poţi face asta şi, mai ales, să vezi că şi funcţionează – chiar la o primă încercare.”

Diana: “Am profitat de cadoul Moşului şi am mers la cursul “Educaţie fără pedepse şi fără recompense”. Cu ce m-am întors de acolo? Sunt sigură că există copii fericiţi care plâng. Şi e ok. Aşa se descarcă ei. Şi eu plâng des, dar sunt fericită. La cei mici de multe ori este singura cale de exteriorizare. Aşa că e ok să stai lângă ei şi să-i laşi să plângă. Să nu intervii, dar să fii lângă ei. Mă supăram când nu găseam motivul supărării copilului meu, dar acum pot să aştept şi să mă bucur că rămâne vesel după. Nu mai întreb DE CE? Doar îl las. Aşa simt ei să se descarce.
După vârsta de 1 an jumăte, crizele de furie sunt frecvent întâlnite. Nu doar eu m-am confruntat cu ele, n-am greşit cu nimic. De la acea vârstă emoţiile se aglomerează şi copilaşul nu mai ştie cum să le spună pe toate. Acum aş rămâne calmă şi i-aş spune că e ok să plângă şi că o să stau lângă el. Chiar dacă nu vorbeşte, un bebe înţelege totul încă din burtică, aţi uitat?
Pedeapsa şi recompensa dau rezultate imediat şi sunt cele mai la îndemână, plus că le cam avem în sânge şi în instinct. Dar nu rezolvă cauza, nu răspund strigătului de ajutor al micuţului. Se poate şi fără, sigur!
O mămică fericită are un copil sănătos, echilibrat, vesel. Dacă nevoile noastre nu sunt împlinite nu putem fi mame mai bune. Aşa că am grijă de mine, de mediul de care am nevoie, sunt mai atentă la semnele celui mic pentru a-i răspunde corect şi îmi dau timp. E în regulă să mă corectez chiar şi mai târziu. Voi pune nişte bileţele şi afişe prin casă care să-mi amintească ce îmi doresc în relaţia cu cel mic.
Şi recomand cursul acesta, precum şi teoria Alethei Solter, de la care a pornit totul.”

Mihaela: “Cursul a fost plăcut, plin de încărcătură emoţională, multă muncă pentru a-l pune apoi în practică. Trainerul a reuşit să-mi capteze atenţia şi să mă facă să-mi dau drumul sentimentelor. Sunt fericită că am participat la curs şi mă bucur că le-am cunoscut pe Anca, Daiana şi Elena.”

Andreea: “Cursul a fost bine documentat, prezentarea realizată într-un cadru informal a făcut ca totul să fie relaxant. M-am simţit ca într-un grup de prieteni. Mulţumesc!”

Olimpia: “Ce noroc pe copiii părinţilor care au fost la curs! Toţi micuţii merită asta! Anca este opersoană foarte potrivită pentru acest tip de curs. M-am simţit minunat şi sunt fericită că există şi se organizează întâlniri de acest fel în Braşov!”

Teodora: “Cursul este foarte interesant. În primul rând te ajută să conştientizezi că un copil învaţă să îşi gestioneze emoţiile aşa cum vede la părinţii lui şi e important ca aceştia să nu fie frustraţi şi să aibă cât mai puţine nevoi neîmplinite. Sunt bucuroasă şi mulţumită că am participat la acest curs!”

Galerie foto

[divider]

[gdl_gallery title=”Educatie fara pedepse” width=”140″ height=”140″ ]

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top