Agresivitatea copiilor

Primele impresii după conferinţa “Agresivitatea copiilor”

Agresivitatea copiilorIată că au apărut şi primele impresii după conferinţa Agresivitatea copiilor care a avut loc pe 25 aprilie în incinta Şcolii Jules Vernes. Ne-am bucurat mult să simţim că ne-am atins scopul şi că am ajuns la sufletele oamenilor!

Estera: Am înţeles mai bine ce se întâmplă în spatele crizelor băieţelului meu. Am înţeles că are nevoie de timp special cu noi, în fiecare zi. Cu unul din părinţi. Am înţeles şi am şi început să aplic ideea Listening cu o prietenă. Am sunat-o aseară după conferinţă.

alt părinte: Indiferent dacă te numeri printre “norocoşi” şi în acest moment copilul tău nu manifestă agresivitate, trebuie să participi la un astfel de curs! Ştii sau vei şti cum să reacţionezi, înveţi să răspunzi cu dragoste şi înţelegere la nevoile copilului tău. Înveţi să îl asculţi si să îl ajuţi să îşi depăşească temerile. De ce nu, şi pe ale tale. Descoperi că minunea din viaţa ta te învaţă să te uiţi dincolo de fapte! Otilia este minunată, reuşeşte să treacă de bariera emoţională a fiecăruia şi să te determine să vrei să cunoşti cât mai multe, asta fără să judece, fără să spună “aaa, păi aşa nu e bine, uite aşa trebuie făcut”. Cel mai important, poate, nu povesteşte din cărţi!!! Fiecare cuvânt, fiecare experienţă povestită e plină de emoţie, este experienţa personală. Vă mulţumesc că mi-aţi oferit ocazia să particip la un astfel de curs, şi de ce nu .. mai vreauuuu!!

Brînduşa: Primul lucru pe care l-aş povesti este că plânsul este bun pentru copil. Acest mod de a vedea plânsul m-a impresionat, chiar m-a şocat deoarece noi mamele încercăm să stopăm această trăire şi e evident că greşim! Apoi… am apreciat autenticitatea discursului său, implicarea sa emoţională şi exemplele personale! Totul a fost la superlativ! Felicitari Otiliei şi vouă!

alt părinte: Am auzit sfaturi noi de care voi ţine cont în functie de caz. Am înţeles că, copiii agresivi au nevoie de multă atenţie, ascultare din partea noastră. Mi-au plăcut mult micile demonstraţii ale Otiliei şi exemplul personal. De ceva timp, citind şi eu câteva cărţi mi-am însuşit acel comportament jucăuş în prezenţa copilului şi consider că este punctul forte al relaţiei noastre. Am practicat eliberarea emoţiilor prin râs; nu ştiu cum dar eu sunt singura care îl fac pe băieţelul nostru să râdă în hohote până face pe el. Recomand acest curs persoanelor care nu au timp să citească. Felicitări echipei Heidi !!!

Mihaela: Otilia a oferit, prin prezentarea sa, autenticitate, înţelegere, căldură, empatie. Totuşi pentru a primi o abordare atât de nouă este nevoie de o minte deschisă şi de disponibilitatea de a înţelege … din partea ta, ca participant (indiferent dacă eşti părinte, psiholog, cadru didactic)!

Alexandra: Mi-a plăcut foarte mult, a fost foarte utilă conferinţa, mă bucur foarte mult că am reuşit să vin pentru a înţelege mai bine provenienţa agresivităţii copiilor şi reacţia pe care trebuie să o avem faţă de această manifestare.

Mirela: Experienţă intensă. Bucurie că există astfel de preocupări în România. În Braşov. Evident începem să ne civilizăm şi educăm, ceea ce este minunat.

Alina: Chiar dacă nu sunt încă mămică, prezenţa la această conferinţă mi-a răspuns la multe întrebări legate de copilăria mea, dar şi de comportamentul meu şi al amicilor mei. Am luat notiţe : ) şi îmi doresc ca mapa primită să fie prima din multele ce vor urma. Au fost 4 ore de calitate petrecute alături de oameni de calitate. Mulţumesc, Academia Heidi şi Otilia!

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top