Prim ajutor la Academia Heidi

Primul ajutor premedical acordat corect salvează vieţi!

Un nou curs de prim ajutor premedical acordat copiilor a avut loc la Academia Heidi. Noul nostru trainer pe acest subiect, dr. Vlad Nekula, a făcut o treabă excelentă şi aşa cum spunea unul dintre participanţi:  “e un om deosebit în dedicarea şi profesionalismul cu care îşi îndeplineşte vocaţia“.

Vlad are o experienţă foarte bogată în acordarea primului ajutor în caz de pericol. E medic primar în medicina de urgenţă din anul 2010 şi lucrează la UPU – SMURD Târgu Mureş din anul 2002. E căsătorit din 2001, şi tată a doi băieţi gemeni din 2005.

Cursul a fost interactiv, prezentat pe înţelesul tuturor şi presărat pe alocuri cu umor fin. : ) Fiecare participant a avut ocazia să adreseze întrebări despre subiectele tratate: stop cardio-respirator, pierderea cunoștinței, obstrucția căilor aeriene, hipertermie și hipotermie, mușcături/ înțepături de insecte,  sângerarea nasului, înghițirea de substanțe toxice, hemoragii, luxații și entorse, arsuri (în caz de electrocutare sau insolație), dureri abdominale, înec.

Şi pentru că am constatat că timpul a trecut foarte repede, am hotărât ca de acum să mărim durata cursului la 4 ore ca să alocăm mai mult timp pentru exerciţii practice.

Următorul curs la Braşov va avea loc vineri, 1 februarie 2013 (17:30 – 21:30).
Mai multe detalii aici.
Înscrierile se fac aici.

Impresii de la curs

[divider]

A fost un curs foarte util, care ar trebui făcut de oricine. Îl voi recomanda cu încredere tuturor prietenilor mei. Mulţumesc pentru oportunitate organizatorilor şi lui Vlad, un om deosebit în dedicarea şi profesionalismul cu care îşi îndeplineşte vocaţia.”

Mulţumiri Academiei şi lui Vlad pentru iniţiativă, efort şi răbdarea de a împărtăşi cu noi într-o manieră  accesibilă  un ” strop de viaţă”! A fost o experienţă emoţională deosebită, pe care sperăm cu toţii să nu o trăim fizic! Cel mai mare câştig al meu este sentimentul de siguranţă că nu sunt absolut neputincioasă într-o situaţie nefericită!”

Cursul este foarte util. Afli lucruri utile pentru situaţii pe care nu le-ai luat în calcul că se pot întâmpla. Raportul teorie-practică este unul foarte bun. Cu siguranţă voi recomanda şi altor prieteni.”

Voi recomanda cu siguranţă altor prieteni. Sunt nişte informaţii foarte utile, şi sunt mai sigură pe  mine în caz de urgenţă. Ştiu mai bine ce am de făcut.”

Informaţii utile, curs interesant. Timpul a trecut foarte repede. Mă simt mai sigură că pot trece cu brio de situaţiile neprevăzute. Am preciat modul laic, pe înţelesul tuturor de a vorbi al lui Vlad.”

Galerie foto

[divider][gdl_gallery title=”Prim ajutor” width=”140″ height=”140″ ]

 

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top