Educaţie Empatică

S-a mai încheiat un curs de Educaţie Empatică la Academie

Educaţie Empatică“Mie mi-a plăcut mult pentru că am plâns”, spunea o mămică la finalul cursului de Educaţie Empatică, ce a avut loc în acest week-end la Academie. I-a plăcut mult de tot pentru că a trăit emoţii intense, semn că ce s-a întâmplat în cele 3 zile i-a ajuns la suflet.

E minunată comunicarea nonviolentă pe care o promovează Monica Reu în cursul de Educaţie Empatică. Mulţi dintre cei care participă la un astfel de curs mărturisesc că le-ar fi fost foarte util dacă l-ar fi urmat înainte să aibă copii. Oricum, mai târziu sau nu, noi zicem că e grozav să ai la îndemână oportunităţile atunci când eşti pregătit să profiţi de ele.

Următoarea ediţie a cursului de Educaţie Empatică va avea loc la Academia Heidi în perioada 25-27 octombrie 2013. Vă aşteptăm cu drag!

Impresii de la curs

[divider]

Mihaela: Am venit la curs din dorinţa de a putea relaţiona mai bine cu copiii cu care lucrez. Pe parcurs am descoperit adevăratul motiv: nevoia mea de a-mi clarifica ce înseamnă pentru mine rolul de mamă şi a mă pregăti pentru acest rol pentru atunci când va veni momentul potrivit pentru mine. Apreciez că Monica a fost atentă la nevoile fiecărui participant, că a fost flexibilă şi s-a “mulat” pe nevoile grupului, că a oferit informaţii şi exemple pertinente fiecărei situaţii. În mod deosebit apreciez empatia, respectul şi înţelegerea pe care le-a oferit.

Alina: Este un curs care dacă ar fi introdus în clasele primare la şcoală ar pregăti cu adevărat noua generaţie pentru viaţă. Monica e un terapeut minunat, care a reuşit cu uşurinţă, încă de la început, să creeze o atmosferă caldă, relaxată, conectată.

Mihaela: Un curs excelent, cu multe unelte necesare şi cu aplicaţii multiple. Un curs grozav pentru a-ţi da uneltele de a-ţi îmbunătăţi şi relaţiile cu ceilalţi (soţ, familie).

Dragoş: Un curs care merită făcut dacă ai deschidere. Monica e caldă, empatică. Eu mă simt foarte bine după aceste 3 zile de curs!

Simona: A meritat fiecare ban. M-am redescoperit pe mine şi pe copilul meu. Am învăţat de la trainer şi de la ceilalţi participanţi şi toate experienţele lor mi-au fost de folos. Mi-am dat seama că aplicând principii simple îmi pot îmbunătăţi relaţia cu copiii, dar şi cu ceilalţi oameni din jurul meu. Monica transmite informaţia excelent. Se conectează cu fiecare participant şi, deşi problemele noastre adesea sunt minore, ea le-a acordat importanţă şi a valorificat toate momentele. Cel mai mult mi-a plăcut că a împărtăşit din experienţa ei personală.

Estera: Extraordinar. Un curs foarte eficient pentru dezvoltarea mea personală. Sunt un berbec care are nevoie de învăţare pentru a renunţa la agresivitate şi impulsivitate. Extrem de util în viitorul pe care în mare parte îl creez – pentru atmosfera pe care o creez în casă, în relaţiile cu copiii şi cu soţul meu. Mi-aş fi dorit să fie şi el prezent în acest punct al evoluţiei mele, să facem saltul împreună. Dar ştiu că exemplul meu personal o să vorbească de la sine.

Roxana: Super curs. Cu multe “aha-uri”, pe care voi încerca să le aplic în relaţia cu cei dein jur. Am descoperit întâi cum să mă exprim eu ca să mă fac înţeleasă. A doua zi am înţeles cum să descopăr nevoile copilului şi apoi am descoperit capcanele pedepselor şi recompenselor. În plus, am avut un “aha” referitor la “trebuie” (despre care credeam că ştiu suficient).

Carmen: Cursul transmite informaţii utile care te ajută în practică. Merită să participi!

Loredana: În spatele oricărui comportament se află o nevoie. Odată identificată această nevoie, vor veni şi soluţiile. Nu trebuie să facem anumite lucruri, dar dacă le facem trebuie să trecem peste nevoie neîmplinită şi să vedem ce nevoi ne împlineşte acea sarcină. Importantă e motivaţia interioară, nu cea exteriaoră, care este văzută de cele mai multe ori ca un ordin. În loc să etichetăm, e mult mai util să observăm. Ne-ar folosi mult să ne gândim în fiecare seară la un lucru bun pe care l-am făcut peste zi. Aprecierea noastră este importantă şi necesară celor din jur.

Silvana: Sunt încântată că am participat la acest curs, pentru că mă va ajuta în relaţiile cu copiii mei să ajung acolo unde îmi doresc: PRIETENIE!

Paul: La acest curs înveţi că există şi o altă perspectivă a limbajului. Ordinele nu fac neapărat ordine.

Carmen: Este un curs care m-a ajutat să mă conectez cu valorile autentice ale vieţii, să mă înţeleg mai bine pe mine şi în mod implicit pe cei din jurul meu. Pe baza acestor înţelegeri este mult mai uşor să comunici cu ceilalţi ieşind din zona etichetărilor şi încercând să contribui la satisfacerea nevoilor personale şi a celor idn jurul tău.

Alina: Este un curs util, care îţi dă nişte chei şi nişte instrumente pe care le poţi aplica uşor cu copiii tăi.

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top