Maria Montessori a avut un impact imens în educația copiilor secolului XX, pedagogia Montessori fiind și acum prezentă în peste 11.000 de școli din întreaga lume. Printre absolvenții de școli Montessori câțiva au ajuns celebri: fondatorii google, Larry Page și Sergey Brin, scriitorul columbian Gabriel Garcia Marquez, laureat al premiului Nobel pentru literatură, Anne Frank, tânăra care a ținut un jurnal în timpul ocupației naziste din cel de-al doilea Război Mondial.

Multe dintre elementele pedagogiei Montessori pot fi aplicate și în sistemul educațional clasic sau acasă, atâta timp cât înțelegem și vedem utilitatea acestei metode.

  • Cum ar fi dacă am înțelege că pentru copiii noștri este important să descopere lumea în ritmul lor natural, fără presiune, dar cu multă empatie?
  • Cum ar fi dacă am înțelege că noi suntem aici pentru a-i ghida, pentru a-i susține, nu pentru a-i controla, nu pentru a le cere rezultate imediate, ci pentru a-i încuraja să se dezvolte armonios?
  • Cum ar fi dacă am înțelege că viața e simplă, că răbdarea și observarea ne aduc soluții?
  • Cum ar fi dacă ne-am acorda timp pentru a înțelege pedagogia Montessori și pentru a afla ce ni se potrivește?
  • Cum ar fi dacă timp de patru săptămâni ne-am întâlni părinți și copii cu Adriana, educator Montessori?

Adriana Barbu

Trainer: Adriana Barbu este absolventă a Liceului Pedagogic și a Facultăţii de Sociologie şi Drept din cadrul Universităţii Transilvania Braşov. Timp de 8 ani a făcut parte din echipa Teatrului Ion Creangă Bucureşti mai întâi ca sociolog, apoi ca Şef Departament Management Educaţional şi PR .

A absolvit cursul de educator Montessori organizat de MIB (Montessori Institute of Bucharest). Din septembrie 2015 este educatoare la grupa Montessori a Grădiniței Heidi. Ea lucrează în prezent cu 18 copii, cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani. Iubește ce face și crede în educație.

Îi plac drumeţiile montane, literatura, opera, teatrul şi călătoriile.

Ce vrem să facem?

Timp de 4 întâlniri săptămânale ne vom familiariza cu metoda și materialele Montessori, vom căuta să descoperim și să înțelegem pedagogia Montessori, ne vom răspunde la întrebările esențiale:

  • Ce vreau pentru copilul meu?
  • Cum ajung acolo?

Practic, Adriana ne va fi ghid timp de 2 ore în lumea Montessori (prima întâlnire), ne va explica, ne va răspunde la întrebări și ne va pune la dispoziție materialele chiar într-o sală de clasă creată în acest stil.

Următoarele 3 întâlniri vor fi dedicate familiei (părinți ci copii), copiii vor fi ghidați de către părinți, iar Adriana la rândul ei ne va oferi suport într-un mediu deschis și prietenos.

Haideți alături de noi, comunitatea părinților care doresc să descopere Montessori!

Ne observăm, discutăm, ne jucăm!

Cui se adresează: familiilor cu copii cu vârste între 2,5 și 6,5 ani

Durată eveniment: 4 întâlniri (prima de 2 ore, următoarele 3 de 1 oră), în 4 săptămâni consecutive
Următoarea serie: în curând.
Durată întâlnire: de la ora 17h30 la 19h30 (prima întâlnire). Următoarele de la 18h00 la 19h00.
Locuri disponibile: 12-13 familii
Investiție: abonament de minim 5 ore/lună

Ia-ți abonament

.

Important:
1. Facem apel la înţelegerea dvs. în legătură cu prezenţa copiilor la prima întâlnire. Cei mici sunt aşa de drăgălaşi că mai toată atenţia celorlalţi se îndreaptă către ei şi mai puţin către trainer. În plus, vor şi ei să contribuie, “să spună” ce le place şi ce nu. Ştim din experienţa de la Academie şi din feedbackul de la participanţi că e mai cu folos să îi lăsăm pe bunici să aibă grijă de tentaţiile astea mici.
2. În cazul în care evenimentul se amână sau se anulează din cauza organizatorului, banii se returnează.
3. În caz că ai plătit taxa de curs şi te răzgândeşti, primeşti banii înapoi integral dacă ne anunţi cu cel puţin 30 de zile înainte de începerea cursului.
4. Banii plătiţi se reportează în proporţie de 70% la un alt curs de la Academie (la alegerea ta şi programat în următoarele 4 luni) în caz că nu mai poţi ajunge şi ne anunţi cu 15-29 de zile înainte de începerea acestuia. Restul de 30% NU se returnează.
5. Banii plătiţi NU se returnează dacă ne anunţi că nu mai poţi ajunge la eveniment cu 0-14 zile înainte de începerea acestuia.
Îţi mulţumim pentru înţelegere!

To Top