Şi s-a încheiat! Prima conferinţă de educaţie empatică de la Braşov cu Monica Reu

Ieri seară a avut loc prima conferinţă de comunicare empatică de la Braşov, adresată părinţilor, bunicilor, bonelor, cadrelor didactice, care a avut tema NU în relaţia părinte-copil! Ne-am bucurat mult să încheiem cu succes acest proiect împreună cu Monica Reu şi cu Şcoala Jules Verne.

Cele 4 ore de conferinţă au fost pline de informaţie utilă pentru participanţi. Monica a explicat din perspectiva comunicării nonviolente (CNV) cum putem înţelege mai bine NU-urile copiilor noştri şi cum le putem gestiona în folosul tuturor. Am aflat că, de fapt, un NU pe care copilul ni-l adresează nouă este un DA pe care copilul şi-l adresează lui însuşi!

[gdl_gallery title=”Conferinta nu 01″ width=”160″ height=”140″ ]

Firul conducător în abordarea CNV e construirea unei relaţii bazate pe încredere, în care sentimentele şi emoţiile sunt recunoscute şi acceptate şi nevoile fiecăruia sunt împlinite. Cu lista de nevoi şi de sentimente din suportul de curs, nevoi şi sentimente profund umane pe care le avem cu toţii în noi, am făcut exerciţii şi am discutat multe situaţii practice. Monica a răspuns la întrebări şi a povestit despre soluţii posibile care ar putea fi abordate.

Pauza de la mijlocul conferinţei a fost prilej de socializare şi de primit premii surpriză! 14 dintre participanţii la conferinţă au câştigat vouchere cu reduceri la următoarele două conferinţe de educaţie pentru părinţi: Cum să-i creşti stima de sine, Agresivitatea copiilor, la cursurile pentru copii şi seturi cosmetice de la Cosmetic Plant.

Ultima parte a conferinţei a fost dedicată doar întrebărilor publicului.

[gdl_gallery title=”Conferinta nu 02″ width=”160″ height=”140″ ]

Ne bucurăm mult că interesul stârnit de tema conferinţei a adus la un loc mămici, tătici şi cadre didactice. Suntem siguri că atât ei, cât şi micuţii din grija lor vor simţi un plus de valoare empatic în relaţia lor!

Vă aşteptăm cu drag la evenimentele pe care le organizăm la Academie!

Următorul eveniment de comunicare empatică la Braşov cu Monica Reu: Educaţie empatică: CNV pentru părinţi, va avea loc la Academia Heidi în perioada 25-27 octombrie.

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top