Prim ajutor la Academia Heidi

Un nou curs de prim ajutor premedical pentru copii a avut loc la Academie

Vineri, 5 aprilie, s-a desfăşurat la Academie un nou curs de prim ajutor premedical  acordat copiilor. Vlad Nekula, medic primar în medicina de urgenţă, cu o experienţă de 12 ani în cadrul SMURD, ne-a prezentat din nou teoretic şi practic ce putem face până la sosirea echipajelor medicale specializate să ne ajutăm copiii în cazuri de urgenţă: stop cardio-respirator, pierderea cunoștinței, obstrucția căilor aeriene, hipertermie și hipotermie, mușcături/ înțepături de insecte, sângerarea nasului, înghițirea de substanțe toxice, hemoragii, luxații și entorse,  arsuri (în caz de electrocutare sau insolație), dureri abdominale, înec.

Exerciţiile practice pe care am avut ocazia să le facem ne-au ajutat să înţelegem şi mai bine ce şi cum avem de făcut.

Mulţumim echipei webTVBraşov pentru reportajul realizat la această ediţie a cursului:

[youtube height=”400″ width=”600″]http://www.youtube.com/watch?v=26Yt5dgWHzY[/youtube]

Următorul curs va avea loc în luna iunie. Detalii şi înscrieri aici.

Impresii de la această ediţie:

[divider]

Brînduşa: Un curs foarte util pentru părinţi şi persoane care lucrează cu copiii, dar şi pentru orice persoană în general.

Costi: Un curs util care nu trebuie ratat de nimeni. Vlad s-a făcut foarte bine înţeles.

Ana: Informaţiile primite sunt foarte utile şi sper ca în caz de urgenţă să fiu capabilă să pot pune în practică ceea ce am învăţat.

Cristina: Este un curs cu informaţii de valoare care pot face diferenţa în cazuri speciale. Mediul a fost extrem de plăcut şi prestaţia trainerului excelentă.

Valentina: Este foarte plăcut sentimentul unei comunităţi căreia îi pasă! Dincolo de informaţii vitale în cazuri critice, plec cu satisfacţia că putem oferi ajutor oricui! Felicitări din nou Academiei şi lui Vlad, care e un trainer disponibil şi pregătit pentru a trasnmite. Faţă de prima dată când am participat, acum cursul e mult mai bine condensat.

Lucian: Un curs de mare ajutor care îţi poate folosi în orice situaţie în care poţi să acorzi primul ajutor. Un curs foarte bine organizat!

Anca: Plec de la curs cu mai multă încredere în mine şi siguranţă că voi putea să-mi ajut copilul şi pe cei apropiaţi mei sau străini, în caz de nevoie. Prestaţia trainerului a fost foarte bună şi am fost încântată de experienţa în domeniu, practica şi profesionalismul lui.

Georgiana: Un curs foarte util, cu explicaţii clare şi foarte uşor de pus în practică. Îl recomand tuturor. Vlad este un medic care a ştiut să explice pe înţelesul tuturor, fără să folosească termeni medicali greu de înţeles, a răspuns prompt la orice întrebare şi atmosfera a fost în consecinţă una foarte relaxată. Conţinutul, prezentarea, locaţia, toate au fost de nota 10!

Ana: Aş recomanda cursul mai ales celor care sunt foarte înclinaţi să intervină imediat în orice fel de situaţie, am aflat acum, de cele mai multe ori greşit, înrăutăţind situaţia în loc să o facă mai bună.

Rodica: Un curs foarte bun şi bine organizat.

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top