Workshop despre autism și ADHD, special pentru cadrele didactice

Autism-ADHD-Copiii-cristal-brasov-gabriela-plopeanu-Academia-Heidi01

Primul workshop dedicat cadrelor didactice din Brașov despre cum recunoaștem semnele tulburărilor din spectru autist și ADHD și despre cum comunicăm pe aceste teme cu părinții a avut loc pe 7 iulie la Academia Heidi.

Organizat împreună cu Asociația Copiii de Cristal, evenimentul se dorește unul de familiarizare a cât mai multor cadre didactice cu aceste subiecte sensibile, care pot da multe bătăi de cap și genera multă frustrare atunci când nu sunt gestionate fericit.

Gabriela Plopeanu, președinta Asociației Copiii de Cristal și mamă a unor gemeni de 17 ani (Radu – TSA și ADHD, Robert – Sindrom Asperger) integrați în învățământul de masă (Liceul de Artă respectiv Colegiul Național ”Andrei Șaguna”) și Anca Urduzan – psiholog școlar, psihoterapeut adlerian și terapeut ABA la Asociația ”Copiii de Cristal” Brașov au acoperit atât partea teoretică, cât și cea practică și emoțională, reușind să răspundă al toate întrebările participanților.

Autism-ADHD-Copiii-cristal-brasov-gabriela-plopeanu-Academia-Heidi18

În toamnă vom continua seria acestor întâlniri la Academia Heidi, pe care le vom extinde și pentru părinți și medici. Până atunci, iată câteva din impresiile celor care au participat la această ediție:

Mi s-a părut foarte util tot ce am auzit. Este minunat că știu acum un loc concret unde să-i direcționez pe părinții care au nevoie de acest lucru. Mi-a plăcut foarte mult atitudinea doamnelor care au făcut prezentarea. Felicitări!

Mi-a plăcut că am aflat multe informații utile despre autism iar conținutul prezentării a fost interesant și captivant.

Cursul prezintă informații clare și interesante. Nu îi lipsește componenta emoțională, ceea ce reprezintă un plus.

Foarte util. Informații și experiențe nemaiîntâlnitedar extrem de importante pentru mine și pe care toate cadrele didactice ar trebui să le știe.

Un curs foarte util și o experiență interesantă.

Curs foarte eficient și pentru părinți și pentru educatori.

Un curs util, plăcut prezentat.

Sunt foarte mulțumită de cele aflate.

Mi-a plăcut!

Cursul este bogat în informații și merită participarea.

Am apreciat foarte mult profesionalismul trainerilor și utilitatea din punct de vedere al informațiilor teoretice în concordanță cu exercițiile practice.

Informațiile au avut caracter aplicativ și au fost utile pentru activitatea cu copiii cu autism și ADHD. Mi-a plăcut mult și gestionarea bună a timpului de prezentare.

A fost o întâlnire între prieteni, cu sfaturi și discuții constructive. O bună prezentare teoretică îmbinată cu exemple care m-au făcut să înțeleg trăsăturile copilului autist și cu ADHD în condițiile în care nu am întâlnit încă astfel de copii.

Informații interesante și utile părinților și cadrelor didactice. Fiind legate de experiențe proprii și bine documentate, au oferit răspunsuri la toate întrebările cursanților.

Curs util cu informații bine structurate și formatori bine pregătiți.

Mi-a plăcut cursul pentru că am învățat foarte multe lucruri despre autism, ADHD, despre situații specifice și modul de a interveni.

Informații bine structurate, exemple concludente, foarte bine organizat și foarte bine prezentat.

Foarte util.

A fost un curs foarte interesant. Cu toate că timpul a fost scurt, am avut foarte multe de învățat.

Atmosferă plăcută, comunicare emoțională, experiențe directe și prezentare susținută științific.

Întâlnire fericită dintre profesionalism și o inimă mare!

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top